Güncel

Arat; İyi izler bıraktık

Başsiad Üyeleri 2020 Vizyon Toplantısında Bir Araya Geldi

19 Ocak 2020 Saat: 22:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 596 kez okunmuştur

Arat; İyi izler bıraktık
Arat; İyi izler bıraktık

Başarılı İş İnsanları Derneği üyeleri, 2020 yılı vizyon toplantısında bir araya geldi. Toplantıda derneğin kuruluşundan bugüne kadar yapılan bazı projeler ve gelecek vizyonu konuşuldu

Kısa adı BAŞSİAD olan Başarılı İş İnsanları Derneği) üyeleri 2020 yılı Vizyon Toplantısını gerçekleştirmek için kahvaltıda bir araya geldi. Başiskele’de bulunan Tryp By Wyndham Hotel’de gerçekleşen toplantıya BAŞSİAD Başkanı Barış Arat, dernek üyeleri ve iş insanları katıldı. Sohbet eşliğinde yapılan kahvaltının ardından konuşan BAŞSİAD Başkanı Barış Arat, toplantıya katılımlarından dolayı üyelere teşekkür ederek dernek faaliyetlerinden bahsetti.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, takım elbise ve iç mekan

İyi izler bıraktık
2014 yılında çekirdek bir kadro olarak yola çıktıklarını belirten Arat, “Derneğimizin 6. Yılında eler yapıldığını konuşmak için söz aldım. Bizlere destek veren emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. BAŞSİAD olarak 2014 yılında bir yer kiraladık. Daha sonra bize yetmeyince İzmit Merkez’de farklı bir binaya taşındık. Başiskele Sanayici İş Adamları Derneği, Başarılı İş İnsanları deneği olarak ismimizi değiştirdik. Buradaki amacımız iş adamları tanımının cinsiyetçi olmadı. Şimdi aramızda ciddi bir kadın sayımız var. Başarılı İş İnsanları olarak 2020 yılında faaliyetlerimize devem edeceğiz. Başarılı toplantılar yaptık. Hızlı çözüm odakları bütün çalışmalar derneğimizin bıraktığı iyi izlerdir. Bu dernek var olduğu sürçe yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Savaş mağduru çocuklara anaokulu projesi
Arat, “50’nin üzerinden iş geliştirme programı yaptık. Kartvizitlerimizi birbirimiz ile paylaştık. Bu bizim derneğimizin klasiği haline geldi. Lütfen tanımadıklarınız ile oturunuz diyoruz. Biz aslında çok şey yaptık. Sosyal sorumluluk etkinlikleri yaptık. Yaşadığımız coğrafyaya izler bırakmalıyız. Muş’un bir köyünde anaokulunu baştan sonra yeniledik. Meslek yüksek okulları ile anlaşma yaptık. Gıda ve erzak yardımı yaptık bunu kimse bilmez. Suriye’de savaştan dolayı kaçan 4-9 yaş arası çocuklar için güzel bir anaokulu projesi yaptık. İçinde etkinlik yapabilecekleri hem imkana sahip bir yer hazırladık. 23 Nisan’da orada hazır olacak şekilde yapmak nasip oldu. BİGEM diye bir oluşuma gittik. Kendimize ait olan bir toplantı salonunu Kocaeli halkına açtık ve eğitimlere başladık. 2020 yılında zenginleşerek devam ediyoruz” dedi.

İlkleri yapan bir dernek olduk
Spor kulüplerine ve Özellikle Kocaelispor’a destek verdiklerini belirten Arat, “İlkleri yapan bir dernek olduk. Arabuluculuk olayını Kocaeli’de ilk biz eğitimini verdik. Ticaret yapan arkadaşlarımız bu konuda çok bilinçli. Çek yasası ile ilgili ilk eğitimleri biz verdik. Kripto para ile ilgili bu konuda en yetkin olan kişiyi ağırlayarak 175 kişilik eğitim verdik. Mobil uygulamamızı yaptık.  Fuarlara katıldık. Fuarlarda Kocaelili insanlara bir şeyler katmaya devam edeceğiz. Dernek olarak 11 farklı ülkeye ziyaret geçekleştirdik. Daha önce ihracat yapmamış firmalarımız bizim sayemizde temsilcilikler verdi. Bizler firmaların gelişmesini de istiyoruz” dedi.

İyi ki BAŞSİAD’lıyız
Temsilcilik veren firmalara örnek veren Başkan Arat, Albar Kimaya Yönetim Kurulu Başkanı Metin Albar’ı kürsüye davet etti. Kısa bir konuşma gerçekleştiren Metin Albar konuşmasında, “Barış Bey ve yönetim kurulu arkadaşlarımız bizleri ziyaret ederek yanımızda oldu. Geldiklerinde bir takım eksikler gördü. Biz de bunları dikkate alarak bazı değişiklikler yaptık. BAŞSİAD ile 11 ülkeye gitme fırsatı bulduk. Kimyada ihracat yapmak çok zorduk Biz bunu BAŞSİAD ile birlikte yaptık. İyi ki buradayız İyi ki BAŞSİAD’lıyız” dedi.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, takım elbise

Geleceğimizi doğru düzenlemeye çalışıyoruz
Albar’ın ardından sözlerine devam eden Arat konuşmasında “Bazen çok eleştirildik. Bugün itibari ile BAŞSİAD’ın duruşunu kimliğini gerçekten kanıtlamış bir derneğe sahibiz. Kurum ve kuruluş ziyaretlerimizde amacımız fotoğraf vermek değildi. BAŞSİAD’ı anlattık. Kurulduğu günden beri bu derneğin başkanlığını yapıyorum. Dernek binamızı birlikte yaptık. Binada başkanlık makamı yapmadık. Onun yerine sosyal bir alan yaptık. Biz makam heveslerinde olmayan beraber hareket eden bir dernek olduk. BAŞSİAD’ın tercih edilmesi gereken bir dernek olduğunu düşünüyorum. Planlarımız tabi var. Bir yönetim sistemi ile bu sitemi kullanıyoruz. Paydaşlarımızın sayısını arttırmak istiyoruz. Yurt dışı ziyaretlerine hız veriyoruz. Geleceğimizi doğru düzenlemeye çalışıyoruz” dedi.

Ters ev projesi
Başkan Arat daha sonra Ormanya’da faaliyete geçirilen Ters Ev projesinin sahibi Mehmet Emin Dönmez’i kürsüye davet etti. Dönme gerçekleştirdiği konuşmada, “Bu projeyi ülkemizin belirli noktalarına yaptık. Burada da Kocaeli yatırımcımız Mehmet Bey ile yaptık. Tamamen çatısı üzerinde yapılmış bir ters ev inşa ettik. Gelen insanlar baş dönmesi yaşıyor. Patentli bir proje. Hepinizi bekleriz” dedi. Emin Dönmez’in ardından söz alan ters evin Kocaeli’deki ortağı BAŞSİAD üyesi Mehmet Yaşar, “Kocaeli kalabalık bir şehir, böle bir projeyi Kocaeli’ye kazandırmak istedik. En iyi lokasyon Ormanya diye düşündük. Diğer illerde de yatırım yapmak isteyen olursa emin Emin Bey ile iletişime geçsin. Herkesin ziyaret etmesini görmesini isterim” şeklinde konuştu.

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar, masa ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑