Güncel

AKSOY’DAN KARTEPE’YE TEŞEKKÜR

Kartepe Belediyesi Kadınlar Kulübü ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" kapsamında “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” eğitimi verildi.

2 Kasım 2018 Saat: 23:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 713 kez okunmuştur

AKSOY’DAN KARTEPE’YE TEŞEKKÜR
AKSOY’DAN KARTEPE’YE TEŞEKKÜR

Eğitime katılan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, çalışmalarından dolayı Kartepe Belediyesi Kadınlar Kulübü’ne teşekkür etti.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" kapsamında Kartepeli kadınlara eğitim verilmeye aralıksız devam ediliyor. Kartepe Belediyesi Kadınlar Kulübü ev sahipliğinde Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü ile “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” münasebetiyle Maşukiye Mahalle Konağı’nda düzenlenen eğitime Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy’da katıldı.

GENİŞ KATILIM

Maşukiye Mahalle Konağında gerçekleştirilen programa Hülya Aksoy’un yanı sıra Kartepe Kaymakamı Tuncay Dursun ve eşi, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, Kartepe İlçe Emniyet Müdürü Turan Aksoy ve eşi, Kartepe İlçe Sağlık Müdürü Dr. Harun Arslan, Kartepe Belediyesi meclis üyeleri Nebahat Kılıç, Sevim Balaban, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi, Kartepe Belediyesi Kadınlar Kulübü Koordinatörü Nurdan Köksal, KAR-MEK, Bilgievi, Kadın Spor ve Yaşam Merkezleri eğitmenleri ve kadınlar katıldı.

KENDİNİZİ İHMAL ETMEYİN

Düzenlenen eğitim programında Kartepe Belediyesi Kadınlar Kulübü ve Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Hülya Aksoy “Valilik olarak Kadın Sağlığı Eğitim Projesi başlattık. Bugünde sizlerle bu projeyi paylaşmak üzere buradayız. Projemizin kapsamında genel olarak kadınların sağlığını ilgilendiren bazı konularda sizleri bilgilendirmek için buradayız. Hepimiz bu konuları biliyoruz ama bir kez daha hatırlatalım istiyoruz. Bazı şeyleri de bilmek yetmiyor, uygulamak da önemli. Her kadının evde kendi kendine meme muayenesi yapması gerekiyor. Biz kadınlar kendimizi ihmal ederiz, ailemiz gibi bir takım önceliklerimiz vardır. Ama kadın sağlıklı olacak ki bunları çok daha rahat bir şekilde yapabilsin bu sebeple lütfen kendinizi ihmal etmeyin. Burada dinledikleriniz lütfen burada kalmasın. Burada dinlediklerinizi kendinizde uygulayın ve etrafınızda duymayan kadınlarımız varsa onlara da paylaşırsanız projemize katkı sağlamış olursunuz” dedi.

EĞİTİM VERİLDİ

Eğitim programında İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi tarafından, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığının zararları konularında eğitim verildi. Eğitim programında kendi kendine meme muayenesini anlatan video gösterimi yapılırken, bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑