Güncel

Akar “Kartepe’ye teleferik yapmayı beceremediler”

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, il binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

23 Kasım 2019 Saat: 13:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 774 kez okunmuştur

Akar “Kartepe’ye teleferik yapmayı beceremediler”
Akar “Kartepe’ye teleferik yapmayı beceremediler”

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İl binasında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıya İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, il yöneticileri, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, Büyükşehir Meclis Grup Başkanvekili Engin Taşdemir ve İmar Komisyon Üyesi Orhan Tanış katılım sağladı. Akar, “Körfez-Kartepe Metrosu’ndan bahsediliyor mu? Sadece konuşuluyor değil mi? Diğer ilçeler için tramvay konuşuluyor mu? Hayır. Kartepe’ye teleferik yapmayı bile beceremediler” dedi.

SARIBAY, “BU ÜSLUP TAHİR BAŞKANA YAKIŞMADI”

İl binasında gerçekleşen toplantıda ilk olarak konuşan İl Başkanı CengizSarıbay, “Son günlerde gelişen olaylarla ilgili bazı açıklamalarda yapacağız. Bu konuda biz hiçbir zaman nezaketi elden bırakmıyoruz. Sayın Başkanın ‘Ben tek başıma buradayım, hepsi gelsin’ şeklindeki söylemi Büyükşehir Belediye Başkanına yakışır bir üslup değil. Tahir başkana yakışmadı. Biz hiçbir siyasi partiyi karşımıza almadan şehrin önemli projelerini değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

AKAR, “SORGULAMAK DENETLEMEK MUHALEFET MİLLETVEKİLLERİNİN GÖREVİDİR”

Ardından CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar açıklamalarda bulundu. Son 10 gündür kent gündemini meşgul eden bir olay olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Akar, “Konu bizim milletvekili arkadaşımızın birtakım durumları kamuoyuyla paylaşması. Sorgulamak ve denetlemek özellikle muhalefet milletvekillerinin görevidir. Kamu vatandaş bize bir görev verdi. Kamunun harcamalarını denetleme görevi verdi. Kendisine emanet edilen gücü doğru kullanmak, yandaşlara çıkar sağlamadan kullanmak önemlidir. Eğer böyle bir durum varsa bu yolsuzluktur” dedi.

AKAR, “BAŞKAN BİZE DEĞİL KENDİ ÖRGÜTLERİNE MESAJ VERDİ”

Büyükşehir Belediye Başkanı iddialara nazik üslup içerisinde cevap vermek yerine sinirlenmeyi kızmayı seçti diyerek sözlerine devam eden Akar, “Konuyu açmayın mahcup olursunuz dedi.  Konuyu Yuvacık Barajı’na getirdi. ‘Bu Türkiye’ye ve kentimize atılan en büyük kazıktır, Sapanca hattına karşı çıktılar’ dedi. Belediyeciliği gelsin öğrensinler vizyon nedir baksınlar dedi. Metro, tramvay ve MİA’ya karşı çıktığımızı ifade etti. Siz hepiniz ben tek dedi. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı bize mesaj vermedi. Kendi örgütlerine mesaj verdi. Onların ona sahip çıkmadığını düşünüyor. Sonra da yalnız değilsin başkan diye Twitter’da örgütlenmeye başladılar. Kentin menfaatleri ile ilgili projeler varsa biz yanında oluruz. Başkana bir abi olarak nasihatim siyasi kimliğine kariyerine yenik düştü. Sen Vali değilsin. Siyasi bir kimlik taşıyorsun. Sana sorulan bir vekilimizin il başkanının sorduğu soruya şeffaf bir şekilde cevap vermek zorundasın” diye konuştu.

AKAR, “BAŞKAN BU SU İLE ABDEST ALIYOR”

İlk olarak Yuvacık Barajı ile ilgili konuşan Akar,“Başkan 2.2 Milyar Dolara baraj mı olur diyor. 512 Milyon Dolar. 15 yıl işletme süresi sonunda ödenen miktar 2 milyar 36 Milyon Dolar. Demişti ki Türkiyeve kentimize atılmış en büyük kazık demişti. Yap işlet devret modeliyle yapılmıştı. Kendi kentimizin sıkıntıları içerisinde bir Osman Gazi Köprüsü var. Halkın kullanamadığı 1 Milyar 300 Milyon Dolarlık köprü. İşletmeci firmanın yapacağı ciro 11.8 Milyar Dolar. Yuvacık Barajı’nın yapım maliyetinin 9 katı. 2.36 Milyon Dolar’a baraj mı yaptırılır diye soran Başkana 11.8 Milyon Dolar’a nasıl köprü oluyor? Bunun cevabını bekliyorum. Herkes bu suyu kullanıyor. Ama herkes köprüyü kullanamıyor. Sayın başkan bu su ile abdest alıyor. Başkan en büyük hasılatı bu suyla yapıyor” dedi.  

AKAR, “NAMAZGAH BARAJ DEĞİL, GÖLET”

Peki size devredilen bu barajın suyunu neden ucuzlatmadınız? Diyerek açıklamasına devam eden Akar, “Büyükşehir’in aylık yıllık kesinti miktarı ortalama yüzde 7. Bu kadar parayı ne yaptınız diye sormak isterim. Yuvacık Barajı’nın yıllık su üretim 20 Milyon Metreküp. Namazgah bir baraj değil, gölet. Arkasında su depoları yok. Pompa istasyonları yok. Vizyonun ne olduğunu gelip görsünler dedi. Türkiye’nin en çok geliri olan belediyeden bahsediyoruz. Sungurlu Barajı İstanbul’a su temini havzası içerisinde kalıyor. İSKİ gelip ceza kesiyor. Onun için diyoruz ki Sungurlu Barajı’nı iptal edin.Yuvacık Barajı,o dönem Türkiye’de ilk belediyeye ait barajdır. Bin 370 belediye içerisinde o dönemde tek barajdı” diye konuştu.

AKAR, “ATTIKLARI EN BÜYÜK KAZIK ŞİMDİ YAP İŞLET DEVRET MODELİYLE YAPTIKLARI PROJELERDİR”

İZGAZ’ı 600 Milyon Dolar’a sattılar diyerek açıklamasına devam eden Akar, “Niye ödemediniz borcunuzu? Nerede harcadınız? Üst geçit alt geçit yaptık diyorsunuz. Terminaldeki üst geçidi karayolları yapıyor. Bu paraları ne yaptınız? İZAYDAŞ’ı yaptık. Türkiye’deki tek projeydi, öncü projeydi. Osman Pepe ruhsat alınmaması için uzun bir süre uğraştı. 30 tane daha böyle tesise ihtiyacımız var diye anlatıyorlar şimdi. Vizyon böyle olur. Karaosmanoğlu 10 yıl kentte başkanlık yaptı. 10 yıl sonra hatırlayacak var mı, yok. Çağırdıkları genel yayın yönetmenlerinin de eşliğinde anlatsınlar. Attıkları en büyük kazık şimdi yap işlet devret modeliyle yaptıkları projelerdir” dedi.  

AKAR, “METRONUN MALİYETİ 5 DEĞİL 2.2 MİLYAR”

Metro projesi ile ilgili konuşan Akar, “Metro ile ilgili benim de sorularım oldu. Ben açıklama yapmıştım. Bu devri doğru buluyordum. İstanbul,Ankara Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılıyordu. Kocaeli, Metronun maliyeti 5 milyar değil, 2.2 milyar. Tramvay kentin ihtiyacı, metro kentin ihtiyacı. Borçlanması gerekiyorsa borçlanacak. Kocaeli halkına müjdeyi vereyim. 2024 yılında inşallah CHP’li başkan bu borçları ödeyecektir. Hiç sıkıntınız olmasın. Kocaeli’ye niye metro yapmıyorsunuz derken kendi milletvekilleri sırt üstü yatıyordu. MİA’ya asla karşı çıkmadık. E-5’in üzerinde birilerine peşkeş çekilecek yerleri çıkartın dedik. Orada meydana gelecek trafik yoğunluğunu hiç düşünmediniz mi diyecekler ilerde. İşte biz şimdiden düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.  

AKAR, “İLYAS ŞEKER’İN HİÇ BU KENTİ KONUŞTUĞUNU DUYDUNUZ MU?”

Açıklamalarının devamında AK Parti Milletvekili İlyas Şeker’e yüklenen Akar, “Bir milletvekili arkadaşım da çıktı bu konu ile ilgili basın toplantısı yaptı. Sayın Şeker, hiç hatırlıyor musunuz?‘Ölüm Yolu’ diye tabir ettiğim Kandıra Yolu, yaklaşık 7 yıldır bu kent demiryolu hizmetlerinden mahrum diye duydunuz mu hiç ağzından. Deniz yolları kullanılmıyor. Körfez bitti. İlyas Şeker’in hiç konuştuğunu duydunuz mu? Sanayi kuruluşlarında işçiler işten çıkıyor. Bu arkadaşlara sahip çıktığını gördünüz mü? Cengiz Topel Havalimanı ile ilgili hiç konuştuğunu duydunuz mu? Sungurlu’ya 18 köyün mağduriyetini duydunuz mu? İlyas bey bizden çok Erzurum’u seviyor demek istemiyorum, zaten onu da konuşmuyor. Bu kent İlyas beyden Kocaeli’yi konuşmasını bekliyor. Kendisi ‘önemli gün ve haftalardan sorumlu milletvekili’ benim gözümde” dedi.

AKAR, “KÖRFEZ-KARTEPE METROSU’NDAN BAHSEDİLİYOR MU?”

Diğer projelerle ilgili konuşan Akar, “Şurada Kocaeli Stadyumu var. Yolu var mı? Yok. Konuşan var mı, yok. Proje var mı, yok. 2020 bütçesine kondu. O zaman da soracağız. Körfez-Kartepe Metrosu’ndan bahsediliyor mu? Sadece konuşuluyor değil mi? Diğer ilçeler için tramvay konuşuluyor mu? Hayır. Liman ve OSB çevre yolları konuşuluyor mu? Çöp fabrikası için ben hatta iki tane yapın dedim. Birini Batı’ya birini Doğu’ya yapın, maliyetini düşürün dedim. Sorumluluğu tek başınıza üstlenmeyin dedik. Kartepe’ye teleferik yapmayı bile beceremediler. En çok konuşulması gereken Büyükşehir’in geliri düşüyor” dedi.  

AKAR, “İHALELERE NİYE BİR KİŞİ GİRİYOR?”

Milletvekili Akar, “Ben Golf araçlarının nerede kullanıldığını biliyorum. Bu ihalelere niye bir kişi girmiş diye sorarım. Burada kent içinde üretim yapanları şartnameye koyarsanız bir kişi girmez, esnaf da bu işten yararlanır. İzmit Belediyesi’nde çıkarılanişçilerle ilgili konuşan Akar, “Biz kimsenin ekmeği ile oynamayız. Orası da yan gelip yatma yeri değil” ifadelerini kullandı.  

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑