Güncel

95. yıl provası yapıldı

Cumhuriyet Bayramımızın 95. yıl dönümünde yapılacak kutlamaların provası Valilik A kapısı önünde gerçekleştirildi

26 Ekim 2018 Saat: 15:17
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 850 kez okunmuştur

95. yıl provası yapıldı
95. yıl provası yapıldı

Tören alanında prova yapan öğrenciler, öğretmenler ve askeri erkanın yanında İl Milli Eğitim Şube Müdürü Haşmet Batur, İzmit Şube Müdürü Yusuf Yıldırım da hazır bulundu. Öte yandan İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş da prova alanını teftiş için sabah erkenden alana geldi. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yapılacak gençlik festivali için de Milli İrade Meydanı’ndaki (Perşembe Pazar alanı) hazırlıklar da son hızıyla devam etti. 
Geçit töreninde görevli okullar şöyle: 
Yavuz M.T.A.L., Zübeyde M.T.A.L., Mehmet Akif Ersoy Kız A.İ.H.L., İzmit Evliya Çelebi Kız A.İ.H.L., İzmit Anadolu Lisesi, Kocaeli Fen Lisesi, 24 Kasım Anadolu Lisesi, Cahit Elginkan Anadolu Lisesi, İzmit Atılım Anadolu Lisesi, İzmit Gazi Anadolu Lisesi, Mimar Sinan Anadolu Lisesi, Muammer Dereli Fen Lisesi, Namık Kemal Anadolu Lisesi, Şehit Özcan Kan Fen Lisesi, Tevfik Seno Arda Anadolu Lisesi, Yahya Kaptan Anadolu Lisesi, İzmit Muallim Naci Anadolu Lisesi, İzmit Özel Cebir Anadolu Lisesi, İzmit Özel Seymen Anadolu Lisesi, İzmit Özel Doğa Anadolu Lisesi, İzmit Özel Atafen Anadolu Lisesi, İzmit M.T.A.L., Atatürk M.T.A.L., İzmit A.İ.H.L., Sabancı M.T.A.L., Başöğretmen M.T.A.L., Kanuni M.T.A.L., Yahya Kaptan M.T.A.L., Akçakoca, M.T.A.L., Yıldırım M.T.A.L., Şehit Öğretmen Ergin Komut M.T.A.L., Necip Fazıl Kısakürek A.İ.H.L. 
ÖĞRENCİLER FESTİVALE TAŞINACAK
28-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Gençlik Festivali için Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler KOÜ UmuttepeYerleşkesi’nden festival alanına ring seferler yapacak. Festivalde kaykay-paten şovları, halat çekme, grafiti, tırmanma duvarı, bungeejumping ve eski sokak oyunlarının oynanabileceği alanlar oluşturulacak. İzmit Milli İrade Meydanı’nda yapılacak etkinliklerde ayrıca gençlerden oluşan amatör müzik grupları sahne alacak. Festival boyunca Kocaeli Üniversitesi, Kağıtspor ve KO-MEK, kurdukları stantlar ile etkinliklerin içinde yer alacak.
KONSER VE GÖSTERİLER
Festivalin ikinci günü olan 29 Ekim Pazar günü Cumhuriyet ve Gençlik Yürüyüşü gerçekleştirecek. Saat 18:00 de Merkez Bankası önünden başlayacak olan yürüyüş, Milli İrade Meydanı’na (festival alanına) kadar devam edecek. Yapılacak olan yürüyüşte gençler, ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla şehri baştanbaşa donatacak. Festival boyunca Gripin, Fettah Can, Kolpa, Resul Aydemir, Aydilge ve Ekim Uzunlar da sahne alacak. Ceyhun Yılmaz, Odun Herif-ÇabiArgostroloji, Veysel Zaloğlu söyleşileriyle kutlamalarda gençlerle buluşacak. Ayrıca Serkan Kılıç beatbox şovu Kıvanç ve Burak kardeşler de illüzyon gösterileriyle festivale renk katacak.
95. YIL KUTLAMALARI 
28 Ekim Pazar 
13:00:Atatürk Anıtına çelenk sunumu
29 Ekim Pazartesi
10:00 : Valilikte tebriklerin kabulü 
10:30: Valilik A kapısı önü bayram töreni
12:00 : Vali Hüseyin Aksoy, Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Kadir Yıldız ve Büyükşehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun halkın bayramını kutlayacak
12:15 :Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması
Vali Hüseyin Aksoy’un konuşması
Şiirlerin okunması
Çocuk korosu tarafından marşların söylenmesi
Halk oyunları gösterisi
Tören geçişi

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑