Güncel

4 Mevsim Tatil Olanakları Sunan Kocaeli’de Bunları Yapmadan Dönmeyin!

4 Mevsim Tatil Olanakları Sunan Kocaeli

15 Kasım 2020 Saat: 18:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 949 kez okunmuştur

4 Mevsim Tatil Olanakları Sunan Kocaeli’de Bunları Yapmadan Dönmeyin!
4 Mevsim Tatil Olanakları Sunan Kocaeli’de Bunları Yapmadan Dönmeyin!

4 Mevsim Tatil Olanakları Sunan Kocaeli’de Bunları Yapmadan Dönmeyin! 

Hem Karadeniz hem de Marmara’ya kıyısı olan Kocaeli, kayak merkezi, doğal güzellikleri, berrak denizi ve tarihi zenginlikleri ile her mevsim yeniden keşfedeceğiniz özelliklere sahip bir şehirdir. Tercih edenlerin asla sıkılmayacakları bir tatile adım atacakları şehirde hem günübirlik geziler hem de konaklamak için pek çok alternatif bulunmaktadır. Bu zengin gezi deneyimini öncesinde kahvaltı mekanları güne enerjik bir başlangıç için öne çıkarken, şehrin yöresel lezzetlerini tadacağınız en popüler restoran seçenekleri ise tatilinizi bir anda unutulmaz bir lezzet deneyimine dönüştürmektedir. İstanbul’a yakın konumu ile öne çıkan tatil noktalarından Kocaeli’de mutlaka yapmanız gerekenleri not ederek, siz de tüm vaktinizi dolu dolu geçirebilirsiniz. 

Kocaeli’de Mutlaka Görmeniz Gereken 7 Yer 

Müzeleri, hayvanat bahçesi, doğal güzellikleri, kayak merkezi ve kıyı şeridi ile sizi bambaşka bir dünyaya davet eden Kocaeli, kış aylarında hafta sonları, yaz aylarında keyifli deniz tatilleri, bahar aylarında ise doğa gezileri için tercih edilmektedir. Kocaeli'de gezilecek yerler şehir merkezinde ve çevre ilçelerde olmakla birlikte, tatil öncesi en çok dikkatinizi çeken noktaları keşfetmek ve rotanızı belirlemek size zaman açısından avantaj sağlayacaktır. 

Kartepe Kayak Merkezi, Kocaeli’nin turizm değerini arttıran ve son yıllarda popülaritesi gittikçe artan noktalardan biridir. Ülkemizin en genç kayak merkezi olma özelliğine sahip bu bölge, hem şehir içinden hem de başta İstanbul olmak üzere çevre şehirlerden yoğun ziyaret almaktadır. Kayak merkezinde 4 lift, 3 telesiyej ve 1 teleski bulunmaktadır. Pistleri her seviyeye hitap edebilen Kartepe Kayak Merkezi, İstanbul’a yalnızca 115 km mesafede konumlanmaktadır. 

Ballıkayalar, Kocaeli Gebze sınırları içerisinde yer almakta olup, İstanbul’a ortalama 1 saatlik uzaklıkta olması ile dikkat çekmektedir. Göletler, dereler ve şelalelerin çevrelediği yemyeşil ağaçlarla huzur dolu bir atmosfere sahip olan bu bölge, özellikle bahar ve yaz aylarında yoğun ziyaret almaktadır. 1994 yılında milli park statüsünde kavuşan Ballıkayalar’ı Kocaeli ziyaretiniz sırasında mutlaka görmeniz önerilmektedir. 

Kuzu Yaylası Milli Parkı, şehrin en popüler doğal güzelliklerinden biri olup milli park statüsüne 2011 yılında kavuşmuştur. Kartepe ilçe sınırları içerisinde yer alan milli parkın Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi manzarası hayranlık uyandırmaktadır. Pek çok bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapan Kuzu Yaylası Milli Parkı’nda ziyaretçileri doğa ile iç içe anlar beklemektedir. 

Tahtalı Göleti, ülkemizin en büyük 6.göleti olma özelliğine sahiptir. Kandıra İlçesi Üçtepeler Köyü yakınında konumlanan göletin içerisinde bolca balık bulunmakta olup, çevresindeki zengin doğa ise hayranlık uyandırmaktadır. Tahtalı Göleti, TEMA Vakfı’nın çalışma alanı içerisinde yer almakta olup, fıstık çamı ve süs ağaçlarının sunduğu eşsiz tabloya vakfın çalışmaları sayesinde kavuşmuştur. Kocaeli'de gezilecek yerler listenize Tahtalı Göletini mutlaka ekleyin.

Kefken Kovanağzı KoyuKocaeli’nin yaz tatillerinde en çok tercih edilen yerlerinden biridir. Batı kısmında masmavi bir deniz, doğu kısmında ise yemyeşil bir orman konukları beklemektedir. Mayıs – Ekim ayları arasında Kocaeli seyahati planlayan konukların mutlaka görmesi önerilen yerler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Koyun temiz denizinin yanı sıra bol oksijenli havası adeta şifa kaynağıdır. 

Çoban Mustafa Paşa Külliyesişehrin en özel tarihi yapılarından biri olup, Mimar Sinan eserleri arasında yer almaktadır. Gebze’de konumlanan külliye, bölgeye hakim bir tepede tüm ihtişamı ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Cami, türbe, tekke, semahane, kervansaray, medrese, imaret, misafirhane, ahşap ev, kütüphane ve tabhaneden oluşmaktadır. Yavuz Sultan Selim’in damadı Çoban Mustafa Paşa’nın adını taşıyan bu eşsiz yapıyı tarih turlarınıza mutlaka eklemeniz önerilmektedir. 

Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, eski medeniyetleri ve yaşamları keşfetmeyi sevenler için Kocaeli’nin en dikkat çeken gezi duraklarından biridir. İzmit ilçe merkezinde yer alan müzede Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden günümüze miras eserler sergilenmektedir. İki tekel deposunun birleştirilmesi ile hizmete açılan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nde iki eski tip vagon ise kafeterya ve lokanta olarak hizmet vermektedir. 

Tarihin ve doğanın buluşma noktası Kocaeli’de sizin için seçtiğimiz 7 popüler noktanın yanı sıra daha kapsamlı bir gezi planı yapmak için bu sayfadan yararlanabilirsiniz. 

Kocaeli’de Mutlaka Gitmeniz Önerilen En Popüler 7 Restoran

Zengin gezi olanaklarını, restoranlarında da deneyimleyebileceğiniz Kocaeli, yöresel yemeklerin yanı sıra Türk ve dünya mutfaklarından en özel lezzetleri tadabileceğiniz şık restoranları ile öne çıkmaktadır. Şehir merkezinde yer alan mekanların yanı sıra doğal güzelliklerin arasına konumlanmış işletmeler ise huzur dolu atmosferleri ve doğal ürünleri ile dikkat çekmektedir. 

Balıkçı Hamdi, İzmit’te tercihi deniz ürünlerinden yana olanların vazgeçilmez durakları arasında yer almaktadır. İşletmenin lezzetleri şehir halkı kadar ziyaretçiler tarafından da oldukça beğenilmektedir. Yemyeşil bahçesi ve şık kapalı alanı ile konfor sağlayan işletmenin mevsim balıklarının yanı sıra meze çeşitleri de oldukça lezzetlidir. Alkol servisi bulunmaktadır. Kişi başı alkolsüz hesap ortalaması 30 – 50 TL arasındadır. 

Adres: Ömerağa, Oramiral Salim Dervişoğlu Cd. No:7, 41300 İzmit/Kocaeli

Bursa Kebapçısı, meşhur İskender’i tatmak için Bursa’ya gitme zahmetinden kurtaran, en popüler işletmelerden biridir. Uzun yıllardan bu yana İzmit’te hizmet veren işletmede İskender ve dönerin yanı sıra ızgara çeşitleri, pideli köfte ve pide çeşitleri ana yemek olarak sunulurken, Kemalpaşa’dan fırın sütlaca pek çok tatlı seçeneği ise yemeğinizin finali olarak sizleri beklemektedir. Kişi başı hesap ortalaması 40 -  60 TL arasındadır. 

Adres: Ömerağa, Hürriyet Cd. No:91, 41300 İzmit/Kocaeli

Kasap'ın Mutfağı, şehrin en şık ve seçkin restoranları arasında yer almaktadır. Birbirinden özel et yemeklerinin yanı sıra dünya mutfaklarından ana yemek ve tatlı seçeneklerine sahip işletmenin atrikoturisottosu ve kuzu inciği en favori ana yemek seçeneklerindendir. ''Chocolate cascade'' ise mekanın en popüler tatlısıdır. Alkol servisinin de bulunduğu Kasap’ın Mutfağı’nda kişi başı alkolsüz hesap ortalaması 40 – 70 TL arasındadır.  

Adres: Ovacık, D-100 Karayolu Cd No:34, 41140 Başiskele/Kocaeli

Maşşa Ocakbaşı, et severlerin Kocaeli’ndeki ilk tercihleri arasındadır. Köftesi, dürümü ve Atatürk mezesi ile meşhur bir işletmedir. Kendi etinizi pişirme olanağına da sahip işletmede, alkol servisi bulunmaktadır. Aile ile gidilebilecek alkollü mekanlar arasında yer alan Maşşa Ocakbaşı’nda kişi başı hesap ortalaması 40 – 60 TL arasındadır. 

Adres: M.Ali Pasa Mah. Erkan Sok. No:3 (Teona Otel Altı), 41050 İzmit/Kocaeli

Çınar Lokantası, sulu yemek tercih edenler için kaliteli malzemeleri ve zengin çeşidi ile öne çıkmaktadır. Mangal başı alanının da bulunduğu işletmede, bu alanların cam sürgülü olması dumana engel olurken konforu ve lezzeti bir arada sunmaktadır. Sulu yemek ve ızgara çeşitlerinin yanı sıra mekanın perde pilavı ve döneri de favoriler arasında yer almaktadır. Kişi başı hesap ortalaması 25 – 50 TL arasındadır. 

Adres: Ömerağa, Şahabettin Bilgisu Cd. No:38, 41040 İzmit/Kocaeli

Mini Köşk Köfte, şehrin en popüler restoranları arasında yer almakta olup, özellikle hafta sonu önünde kuyruklar oluşmaktadır. Leziz köftelerinin yanı sıra ızgara çeşitlerinin de bulunduğu işletmede, köfte yanında piyaz denemeniz önerilmektedir. Sabah kahvaltılarında da tercih edebileceğiniz mekanda açık büfe servis sunulmaktadır. İki kişi hesap ortalaması 40 - 60 TL arasındadır. 

Adres: Çayırköy, Yeni Kandıra Yolu, 41000 İzmit/Kocaeli

Kışla Ciğer Kebap, şehrin en lezzetli ciğerlerini konuklarına sunmakta olup, bu lezzeti tercih etmeyenler içinse birbirinden özel kebaplar servis edilmektedir. Sebzeli Kışla Kebabı, işletmenin spesiyalidir. Ayran, meze ve çayın ikram olarak sunulduğu işletmede kişi başı hesap ortalaması 25 – 40 TL arasındadır. 

Adres: Kadıköy, 41050 İzmit/Kocaeli

Kocaeli’de Güne Mutlu ve Enerjik Başlamak İsteyenler İçin En Meşhur Kahvaltı Mekanları 

Yeşil Düş Vadisi, misafirlerine hem konaklama hem de özel lezzetler tatma olanağı sunmakta olan bir işletmedir. Günün tüm öğünlerinde misafirlerini ağırlayan restoranda, eşsiz bir doğa içerisinde sunulan serpme kahvaltıda kullanılan ürünler lezzetini doğallığından almaktadır. Kişi başı hesap ortalaması 40 – 50 TL arasındadır. 

Adres: Balaban, Dizdaroğlu Cd. 39-25, 41250 Kartepe/Kocaeli

Serpmeköy Trabzon Köy Kahvaltısı, İzmit’te huzur veren bir atmosferde lezzetli ürünler tatmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Serpme köy kahvaltısı ve etli serpme köy kahvaltısı alternatifleri sunan mekanda öne çıkan lezzetler arasında sucuklu peynir kızartması ve tereyağında kavurmalı yumurta yer almaktadır. İki kişi hesap ortalaması 80 – 100 TL arasındadır. 

Adres: Yenişehir, Demokrasi Cd. 68/A, 41050 İzmit/Kocaeli

Mutlu Kahvaltı & Butik & Pet Store, rengarenk atmosferi ve sıcak işletmecileri ile evinizin konforunda lezzetli bir kahvaltı hizmeti sunmaktadır. Özenle seçilmiş peynirlerden ev yapımı reçellere zengin bir menünün sunulduğu serpme kahvaltının sonunda özenle pişirilmiş Türk Kahvesi’ni de tatmanız önerilmektedir. İki kişi hesap ortalaması 80 – 90 TL arasındadır. 

Adres: Karabaş Mahallesi, Karabaş Mahallesi Cengiz Topel Caddesi Asım Efendi Sokak, Asım Efendi Sok No:16, 41100

Çadır Kandıra Sofrası, doğa ile iç içe bir atmosferde keyifli bir Pazar kahvaltısı için tercih edebileceğiniz seçenekler arasında yer almaktadır. Standart kahvaltılık ürünlerin yanı sıra sıcak seçeneklerinin de oldukça çeşitlendirildiği serpme kahvaltıda iki kişi hesap ortalaması 70 – 80 TL arasındadır. Mekanın çocuk oyun alanı ise aileler için avantaj sağlamaktadır. 

Adres: Kandıra Yolu Üzeri 3. Km Çayırköy Mevkii, 41060 İzmit/Kocaeli

Marina Cafe SekaPark, İzmit’in huzur veren noktalarından Seka Park’ta hizmet veren Marina Cafe, güne doyurucu ve lezzetli bir kahvaltı ile başlamak isteyenlerin ilk tercihleri arasındadır. Denize sıfır konumda yer alan işletmede açık büfe kahvaltı hizmeti sunulmaktadır. Kişi başı hesap ortalaması 35 – 45 TL arasındadır. 

Adres: Kemalpaşa, Oramiral Salim Dervişoğlu Cd., 41200 İzmit/Kocaeli

Kuzine Restaurant, lezzetleri kadar dekorasyonuyla da öne çıkan bir işletmedir. Günün tüm öğünlerinde şehrin en çok tercih edilen mekanları arasında yer almaktadır. Sabah saatlerinde serpme kahvaltı hizmeti sunan restoranda, kek, pişi, sigara böreği gibi hamur işi seçeneklerine de yer verilmekte olup, bu ürünlerin tamamı taze olarak hazırlanmaktadır. Kişi başı hesap ortalaması 40 – 55 TL arasındadır. 

Adres: Kabaoğlu, Prof. Baki Komşuoğlu Blv. No:189, 41000 İzmit/Kocaeli

Palmiye Cafe & Bistro, denize sıfır konumu ile beğeni kazanmaktadır. Gün boyu kafe ve restoran olarak hizmet sunan işletmede, güne keyifli bir başlangıç yapmak isteyen konuklar içinse serpme kahvaltı servisi verilmektedir. Kişi başı hesap ortalaması 35 – 40 TL’dir. 

Adres: Kozluk Mahallesi Oramiral Salim Dervişoğlu Caddesi, 1. etap No:46, 41200

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑