Güncel

3 BİN DÖNÜM ARAZİYE GÖZ MÜ KOYDULAR?

Derbent sınırları içinde bulunan yaklaşık 3 bin dönüm arazinin kimseye sorulmadan Kartepe Belediyesi tarafından spor alanına çevrildiği öğrenildi

23 Mart 2020 Saat: 23:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.190 kez okunmuştur

3 BİN DÖNÜM ARAZİYE GÖZ MÜ KOYDULAR?
3 BİN DÖNÜM ARAZİYE GÖZ MÜ KOYDULAR?

İlimizin en gözde yerleşim yerlerinden olan ve bir zamanlar belde olan Derbent sınırları içinde bulunan yaklaşık 3 BİN Dönüm arazinin kimseye sorulmadan Kartepe Belediyesi tarafından spor alanına çevrildiği öğrenildi.
TARIM ARAZİSİYDİ 
Kartepe Belediye sınırları içinde bulunan ve yaklaşık BİN 500 Dönümü vatandaşlar tarafından tarım arazisi olarak kullanılan geri kalanı da yabancı bir vatandaşa ait olan bu paha biçilmez arazinin Hüseyin Üzülmez’in belediye başkanlığı döneminde hiç kimseye haber verilmeden spor arazisine çevrildiği ortaya çıktı. Burada arazisi olan bir vatandaşın tarım desteğinden faydalanmak için devlete başvuru yaptığında ‘Burası tarım arazisinden çıktı spor arazisi oldu. Bu nedenle tarım desteği alamazsın’ sözleri üzerine spor arazisine çevrildiği anlaşıldı.

KİMSE BİLGİ VERMİYOR


Olayı öğrenmek isteyen vatandaşı Kartepe Belediyesi ile ilçe tapu müdürlüğüne gittiğinde kendisine en küçücük bir bilgi dahi verilmediği hatta tam tersine olayın gizlenmeye çalışmasından sonra şimdi Derbent’te herkes bu arazinin üzerinde bir oyunlar mı oynanıyor diye birbirlerine sormaya başladılar.
Kartepe ilçe sınırları içinde en düz arazi olan ve içinden Sapanca Kanalı’nın da geçtiği bu arazinin birilerine peşkeş çekileceği de konuşuluyor.

MUHTAR BAŞ OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR 

Derbent Muhtarı Erdal Baş ise kendisine intikal eden bu olayı aydınlatmak ve işin içindeki olayları çözmek için çalmadık kapı bırakmıyor.
Bu alanın turizm alanı olarak değerlendirilebileceğini ve arazinin paha biçilmez bir arazi olduğunu söyleyen Erdal Baş, ‘Burası Suadiye’nin altı. Köseköy’e yakın. Lojistik merkezlerinin dibi. Kabak gibi bir arazi ve herkesin iştahını kabartan bir yer. Burası spor tesisi olarak satılırsa 1 TL, daha sonra imar değişikliği yapılıp başka bir şeye dönüştürülürse 10 TL yapar. Böyle bir rant var burada. Buranın peşini bırakmayacağız. Birisinin bu araziye göz koyduğuna inanıyorum’ dedi.
Bakalım Derbent’teki bu 3 BİN Dönüm araziye birileri göz mü koydu?
Hep birlikte göreceğiz.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑