Ekonomi

2019’da Kocaeli’de suya zam yok

Başkan Karaosmanoğlu, İSU Genel Müdürlüğü’ne 2019 yılı için su fiyatına zam yapılmaması talimatı verdi

5 Kasım 2018 Saat: 22:26
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.525 kez okunmuştur

2019’da Kocaeli’de suya zam yok
2019’da Kocaeli’de suya zam yok

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, her yılın başında suya TÜFE oranında zam yapıyordu. Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2019 yılı Ocak ayında İSU’nun yapmaya planladığı zammın yapılmaması için talimat vererek, hükümetin başlattığı enflasyonla topyekûn mücadele kampanyasına destek verdi.

23.5 ORANINDA ZAM YAPILACAKTI

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli de 2019 yılının başından geçerli olmak üzere yapılması planlanan su zammı ile ilgili İSU Genel Müdürünü arayarak zammın yapılmaması talimatını verdi. Başkan Karaosmanoğlu’nun talimatı ile 2019 Ocak ayından itibaren suya 23.5 oranında zam yapılmayacak.

“KASIM AYINDA KARARA BAĞLANACAK”

Başkan Karaosmanoğlu Türkiye’nin Hükümetin başlattığı enflasyonla topyekûn mücadele kampanyasına desteğin çığ gibi büyüdüğünü hatırlatarak” Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bu milli kampanyamıza örnek oluyoruz. Her sene İSU Genel Müdürlüğü olarak Tüketici Fiyat Endeksi oranında suya zam yapılmaktaydı. 2019 Ocak ayında yapılması planlanan bu zammın, enflasyonla mücadele kampanyası çerçevesinde yapılmaması için talimatları verdik. Bu doğrultuda Kasım ayındaki İSU Genel Kurulu’nda alınacak karar ile 2019 yılında suya zam yapılmayacak.” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑