Siyaset

YILDIZLI; “Kocaeli, yarım kalmış projeler kentidir”

Körfez Belediye eski Başkanı İsmail Baran’ın yolsuzluk yaptığı iddialarının ardından CHP İl Başkanlığı’nda gerçekleşen açıklamada konuşan CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, “Mutlu Şehir Kocaeli diyorlar ama bence Kocaeli, yarım kalmış projeler kentidir.

9 Eylül 2021 Saat: 16:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 595 kez okunmuştur

YILDIZLI; “Kocaeli, yarım kalmış projeler kentidir”
YILDIZLI; “Kocaeli, yarım kalmış projeler kentidir”

2016 yılında Körfez Belediyesi tarafından faturalandırılıp ödemesi de yapılmasına rağmen yapım işi gerçekleşmeyen renkli asfalt çalışmaları, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından gündeme getirildi. Konuyla ilgili olarak CHP Kocaeli İl binasında basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız, CHP Körfez Belediye Meclis Üyesi Erkan Uygun, İl Başkan Yardımcısı Nazım Gençtürk, İl Sekreteri Bülent Sarı ve partililer katıldı.

“BEN RENKLİ ASFALT GÖRMEDİM”

Basın açıklamasına ilk olarak konuşan CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, “Partimizin kuruluş yıl dönümünde size mutlu haberler vermek isterdik. Ne yazık ki veremiyorum. Şener Söğüt diyor ki, “Belediye renki asfalft çalışması yaptı ama daha sonra vazgeçti. Şu anda bir fatura yok. Daha sonra neticelenecek. Olayla ilgili bir yargı kararı yok. Bekleyip görelim” dedi. Körfez ilçesinde hiç renkli asfalt gören var? Yok. Ben de görmedim. Körfez Belediye Meclis üyesi Erkan Uygun, sorduğu sorulara hiç yanıt alamadı. Bir de yazılı önerge verelim dedik. Verdiğimiz önergeye fıkra gibi cevaplar aldık. Bu bilgilerin bizimle ve kamuoyu ile paylaşılamayacağı söylendi. Olayın manidar olduğu ortada.

“BELEDİYE’DE TİCARİ SIR OLMAZ”

Benim belediye meclis üyem sordu, öğrenemedi. Biz de il başkanlığından soruyoruz, ‘Renkli asfalt nerede?’ Yetkililerden konuya dair açıklama bekliyoruz.CHP olarak halkımızın hakkını savunmaya devam edeceğiz. 17 ay sonra bize verilen cevap, ‘ticari sır’. Belediye de ticari sır olmaz. Bir belediye kalkıp 17 aydır bir soruya cevap veremiyor. Konu çok vahimdir. CHP olarak halkın bütün sorunlarının takipçisidir. Mutlu Şehir Kocaeli diyorlar ama bence Kocaeli, yarım kalmış projeler kentidir. Halkın parasını çarçur ettirmeyeceğiz” dedi.

,

“KAYYUM ATAMA SEBEBİ”

Yıldızlı’nın ardından söz alan İl Başkan Yardımcısı Nazım Gençtürk, “Belediyenin verdiği cevabı CHP’li ya da HDP’li belediyeler verse kayyum atama sebebidir. Belediyeler halkın parasını kullanır. Meclis üyeleri halkın parasının akıbetini araştırma görevine sahiptir. Belediyeler hesap vermelidir. Bu devlet sırrı değildir. Harcanan her kuruşun hesabı internet ortamında yayınlamalıdır. Bu cevap, başkanın belediyeyi keyfi yönettiğinin göstergesidir. Kimse, belediyeyi babasının şirketi gibi yönetemez” dedi.

“ORTADA YOLSUZLUK VAR”

Son olarak konuşan CHP Körfez Belediye Meclis Üyesi Erkan Uygun, “2016 yılında Körfez Belediyesi eski Başkanı İsmail Baran, renkli asfalt üretmek istiyor. Sonra harcanan parların ardından asflatlar yok oluyor. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ise bizim sorularımıza, ‘başarılı olamamışlar’ diye bir yanıt veriyor. 3 milyon 550 bin 800 lira karşılığında 8 bin 600 ton asfalt üretilip serildiği söyleniyor. Peki nerede bu renkli asfaltlar? Belediyenin iştiraki KÖRPAŞ’a kesilen faturalın hesabını sormak suç mu? Körfez halkının parasının nereye gittiğini sormak bizim görevimiz. Ortada bir yolsuzluk var. Biz de bunun hesabını sormalıyız. O zamanın dolar kuru ile 1 milyon doların üzerinde bir bedel yapıyor.O dönemin Körfez Belediye Başkanı, şimdi İSU’da görev aldı. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız böyle bir adamı nasıl İSU’da memur yaparsınız?” şeklinde konuştu.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑