Eğitim

Yaya güvenliği için yürüdüler

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılı ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ sloganı ile ‘Yaya öncelikli trafik yılı’ ilan edilmişti.

2 Ekim 2019 Saat: 18:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 931 kez okunmuştur

Yaya güvenliği için yürüdüler
Yaya güvenliği için yürüdüler

Yaya güvenliği için yürüdüler ile ilgili görsel sonucu

Etkinliklerin devamı niteliğinde olan başta okullar olmak üzere bütün kamu kuruluşları hizmet binalarının önünde ve diğer yaya geçitlerinde ‘Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz’ sloganı ile tüm Türkiye’de bugün 13.00-15.00 saatleri arasında eş zamanlı, ilimizde İzmit Alemdar, Cumhuriyet ve Hürriyet Caddeleri kavşağında yaya geçitlerinde farkındalığı artırmaya yönelik etkinlik düzenlendi. Yapılan etkinliğe; Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Faruk Keskin, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik katıldı.

EMNİYET VE JANDARMA ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜYOR

Programda stantların gezilmesinin ardından konuşan Vali Hüseyin Aksoy, “Birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Ülke genelinde olduğu gibi Kocaeli’de de 13.00 ile 15.00 saatleri arasında bütün ilçelerde ‘Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz’ adıyla öncelik yayaların olması kuralının toplum tarafından benimsenmesi ve bu kurallara uyulması konusunda bir kampanya yürütülüyor. İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’nun talimatı ile bu anlamda il genelinde bu çalışmamızı yürütüyoruz. Bütün ilçelerde Emniyet ve Jandarma teşkilatımız bu hassasiyet içerisinde çalışmaları sürdürüyor” dedi.

KOCAELİ’DE KAYITLI ARAÇ SAYISI 404 BİN 576

Kocaeli’nin önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Aksoy, “Kocaeli’de bugün itibariyle 404 bin 576 araç trafikte. Bu Kocaeli’ye kayıtlı olan araç sayısı. Özellikle yayaların trafikte kurallara uyması, sürücülerin yayalara saygı göstermesi büyük önem taşımakta. 2019 yılında bir önceki yıla kıyasladığımızda yaralamalı trafik kazalarında yüzde 17’lik düşüş söz konusu. Arzumuz trafik kazalarını en aza indirmek. En çok ihlal edilen 3 trafik kuralı konusunda Emniyet ve Jandarma teşkilatına ceza tutanağı tutma yetkisi verildi. Vatandaşlarımızın suç ihlali yapmamaları büyük önem taşımaktadır. Kazasız günler diliyorum” şeklinde konuştu.

Yaya güvenliği için yürüdüler ile ilgili görsel sonucu

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑