Güncel

Tadına Doyum Olmayan Kırıkkale’nin Yöresel Yemekleri

Kırıkkale dünyanın birçok yöresine lezzet katmaya devam ediyor. Sadece ülkemiz için tüm dünya üzerine kattıkları lezzetler ile akıllara durgunluk veren bu yemekler, Anadolu kültürüne çok farklı tatlar katarak yer almaya devam ediyor.

2 Şubat 2021 Saat: 15:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.204 kez okunmuştur

Tadına Doyum Olmayan Kırıkkale’nin Yöresel Yemekleri
Tadına Doyum Olmayan Kırıkkale’nin Yöresel Yemekleri

Anadolu’nun her adımında oldukça farklı ve biri birinden şahane lezzetler sunan şehirlerden bir tanesi olmaya devam ediyor. Kızılırmak sınırlarından akıp geçen topraklardan gelen Kırıkkale, lezzetleri ile de adeta akıllara durgunluk veren biri birinden farklı tatlar bırakmaya devam ediyor.

Biri birinden farklı lezzetlerin yer aldığı Kırıkkale meşhur yiyecekleri ile adeta sınırsız haz vermeye devam ediyor. Oralardan gelen lezzetler her bir kökene uzanmaya devam etmesi ile de gastronomi alanlarına biri birinden farklı hazlar sunmak için yerini korumaya devam ediyor.

Kırıkkale haz veren tüm lezzetleri ile yerini almaya devam ediyor. Bu yazımız içerisinde sizler için Kırıkkale yöresine ait adeta damaklara bayram havası verecek kadar özel lezzetlerden ilk dört tanesini sunacağız. Hadi gelin beraber bakalım.

Olmazsa Olmazlar Arasında Yer Alan: Un Tarhanası

Mutfağın en sıcak lezzetlerinden bir tanesi olan ve her yöreye kadar uzanan tarhana çorbası olacak. Farklı yörelerde de yer alan bu lezzet herkese farklı değişiklikler ile yer almaya devam ediyor. Kırıkkale mutfağının en sevilen lezzetlerinden bir tanesi olan un tarhanası en çok da kış aylarında her sofrada yerini alması gereken hazlardan biri olmaya devam ediyor.

Çorbaların Hası: Yoğurtlu Tarhana Çorbası

Bu zamanlara kadar çorbanın hep farklı lezzetlerini gördük. Fakat Kırıkkale çorba kültürümüze bir de yoğurtlu tarhana sunarak her kesime erişmeye devam ediyor. Hele bir de üzerine eklenen naneli yağ ile resmen damaklarda herkesin farklı hazları yaşaması için resmen vazgeçilmez lezzetlerden bir tanesi olmaya devam ediyor.

Lezzeti Şahane: Tuvalak

Tuvalak… Adı her ne kadar farklı olsa bile resmen bir tabağı ile insanın tıka basa doymasına yardımcı oluyor. Hem bulgurun hem de kıymanın bir araya gelmesi ile oluşan eşsiz lezzet resmen doyumsuz anlar sunmaya devam ediyor. Her hali ile ayrı bir tat veren tuvalak üstüne bir de eklenen nohut tadına doyum olmayacak kadar farklı kültürlere kadar uzanmaya devam ediyor.

Bulama Olarak da Bilinen: Katma Aşı

Bulama adı ile de bilinen katma aşı resmen yörenin en sevilen yemeklerinden bir tanesi olmaya devam ediyor. Ayran ve yarma ile yapılan bu yemek üstüne eklenen nane ile de farklı tatlar sunmaya devam ediyor. Özellik ile yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi olan katma aşı genel olarak meze ve salata olarak masalarda yerini almaya devam ediyor. Sizler de Kırıkkale ve yöresine ait lezzetlerin tariflerine erişmek istiyorsanız http://tarifdefteri.net adresi ile anlık olarak erişebileceksiniz.

 

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑