Güncel

SUADİYE DE Kİ TARİHİ ÇEŞMEYİ YIKTILAR

Kartepe’de Çepni Mahallesi’nde bulunan tarihi çeşmenin yıkılmasına tepki gösteren Çepni Mahallesi Muhtarı Hüseyin Türker, kendilerinin haberi olmadan çeşmenin yıkıldığını belirterek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

23 Nisan 2021 Saat: 22:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 776 kez okunmuştur

SUADİYE DE Kİ TARİHİ ÇEŞMEYİ YIKTILAR
SUADİYE DE Kİ TARİHİ ÇEŞMEYİ YIKTILAR

Kartepe Suadiye Çepni Mahallesinin göbeğinde bulunan 76 senelik tarihi çeşme Kartepe Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Çeşmenin etrafındaki kaldırım taşlarının da söküldüğü görüldü. Cuma namazı çıkışında çeşmenin yıkıldığını gören vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Konuyu sosyal medya hesabından duyuran Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çepni Mahallesi Muhtarı Hüseyin Türker, gazetemize konuştu. Türker, bilgileri dışında çeşmenin yıkıldığını ifade ederek Pazartesi günü Kocaeli Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
TARİHİ ÇEŞMEMİZİ YIKTILAR
Tarihi ve kültürel değerlerine Çepni Mahallesi olarak sahip çıktıklarını belirten Türker, belediye yetkililerinin çeşmeyi yeniden yapacaklarını dile getirdi. Türker açıklamasında, "Bugün Cuma namazı çıkışında Çepni Suadiye Mahallemizin Çarşımızın Sembolü haline gelmiş 76 senelik Tarihi Çeşmemizi hiçbir bilgi verilmeden ne Muhtarlığımıza ne halkımıza söylemeden yıkıldığını gördük. Belediye Personelinin Çeşmemizin etrafında parkelerinin ve yıkılan molozları toplarlarken müdahale edip bırakmalarını söyledim bu konunun hukuki sürecinin takipçisi olacağımı tüm halkımızın bilmesini isterim” dedi.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑