Siyaset

Muharrem İnce Kocaeli Basınıyla Buluştu

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kocaeli ziyaretinde basın mensupları ile bir araya geldi. Mülteci sorununa değinen İnce, “Onların gurularını incitmeden göndereceğiz. Fatura fiyatlarını arttırarak, kamyonlara doldurarak değil demokrasi i

26 Mayıs 2022 Saat: 22:27
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 716 kez okunmuştur

Muharrem İnce Kocaeli Basınıyla Buluştu
Muharrem İnce Kocaeli Basınıyla Buluştu

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir dizi ziyaret için ilimize geldi. Sabah saatlerinde Yahyakpyan Mahallesi’nde bulunan Gülümce Cafe’de basın mensupları ile bir araya gelen İnce’ye, partisinin Kocaeli İl Başkanı Murat Erinç ve parti yöneticileri eşlik etti.     

“EGOSU VE KİBRİ HER ŞEYİ YENDİ”
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce sözlerine, Türkiye derin bir yoksulluk yaşıyor diyerek başladı. İnce sözlerinin devamında, “Karadeniz’de bir kafeterya sahibi bana şunu dedi; karı-koca bir bardak çayı ortak içti. İlk kez böyle bir şey duydum. Geçen gün Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçti. 3 tane vaat sundu. Birinci vaadi uzaya gidecekmişiz. İkincisi bakaya olan çocuklara bedelli askerlik şansı verecekmiş. Diğeri ise hükümlülerin iznini uzatacak. Demek ki para yok. Birinden para alacak, diğerlerine de bakacak. Bizim buradan çıkış şansımız yok. AK Parti 2002 yılında iktidara geldi. 2007 yılına kadar her şey iyiydi. O zamanlar güven veren kurumlar ve tarafsız Cumhurbaşkanı vardı. Her şeyi yazabilen medya vardı. Şimdi ise şahsım devletine döndü. Ülkeye TÜİK ve Merkez Bankası Başkanı dayanmıyor. Egosu ve kibri her şeyi yendi. 85 milyonun kendisi gibi yaşadığını düşünüyor.

“AKIL, ADALET VE AHLAK”
2002 yılında milletvekili olduğumda Ankara’ya gittim. Erdoğan daha o zamanlar sadece genel başkan. Erdoğan o dönem lojmanları satıyorum diye açıklama yaptı. Herkes alkışladı. Lojmanları yıkacağım diye geldi şimdi de saraylara dıymuyor. Bol paça ütüsüz pantolonlarla geldi şimdi 100 bin dolarlık saat ile gidecek. Biz Memleket Partisi olarak millete yol göstermek isityoruz. 3A projemiz var. Akıl, adalet ve ahlak diyoruz. Hurafelere inanmayın. Hırsızlığın adı hayır, asanet olmuş. Bizim tarihimizde vakıflar var ama insanlardan zorla para alıp bunu vakıfa aktarmak hırsızlıktır. İş insanları kızılaya bağış yaptığı zaman vergiden düşer. Türkiye’yi bu kontadan çelik alacağız.

“SEÇİMLER 60 GÜNDE ÇÖZÜLÜR”
İşte burada gönüllüler var. Burada belediye, iş adamı, hazine parası yok. Gönüllüler ile yola çıktık. Allah’ın izni ile bu işi başaracağız. Et için kasapları, kiralar için ev sahiplerini suçla. Böyle bir ülke olamaz. O zaman sen ne işe yararsın. Dünyada gıda fiyatları uüzde 30, Türkiye’de ise yüzde 90 artmış. Bu Erdoğan’ın beceriksizliğidir. Petrol fiyatları dünyada yüzde 60, Türkiye’de ise yüzde 300 artmış. Bu işi muhalefette çözemez. Marketlere mektup yazıyor. Sen şimdi ucuza ver ben gelince ödeyeceğim diyor. Zengin toprakların yoksul çocukları olmayacağız. Bu ülke bunu haketmiyor. Seçimelere kadar anlatacağız. Türkiye’de seçimler 60 günde çözülür. Biz bu işi becereceğiz” dedi.

“FERMUAR SİSTEMİMİZ VAR”
Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayını tanımlayan Genel Başkan İnce, “Bütün üyelerimizin önüne sandığı koyacağız. Üyeler kimi seçerse partimizin Cumhurbaşkanı adayı o olacak. Bu seimde büyük ihtimalle ben olacağım. Diğer seçimde ise başka birisi olabilir. İktidarda, muhalefette tek adam rejimi ile yönetiliyor. Şimdi ekonomik çok kötü ben bile kazanırım anlayışı var. 2018 yılında aday olsaydın peki. Neden olmadın? İkinci tura ben kalırsam onlar beni destekleyecek mi? İttifakların seçime yakın ne hale geleceğini göreceğiz. Bizim tüzüğümüze göre, milletvekili sıralamasında fermuar sistemi var. Müracaat olması halinde listeleri bir kadın, bir erkek olarak belirleyeceğiz. Bu sadece bizde var” şeklinde konuştu.

“SORUNLAR ÇÖZÜLSÜN YETER”
İnce sözlerinin devamında, “Randevu veren partilere gidiyoruz. Projelerimizi anlatmak için Yeniden Refah, DSP’ye gittik. CHP ve İYİ Parti, genel başkan yardımcılarıyla görüştürdüler. Ama hiç sıkıntı yok. Milletin sorunları çözülsün bize yeter. Mülteci sorunu ile ilgili ise, öncelikle Esat ile barışılmalıdır. Onların gurularını incitmeden göndereceğiz. Fatura fiyatlarını arttırarak, kamyonlara doldurarak değil demokrasi ile göndereceğiz. Bu kafayla dolar 30 lira olur. Çünkü ortada akıl yok. Faizleri merkez bankasında 19’dan 14’e düşürdü. Şimdi gidin bankalara bakın yüzde 14 ile kredi var mı? Türkiye’nin en büyük faizcisi Erdoğan’dır. Sadece bankaları büyüttüler. Erdoğan tercihini halktan yana değil bankalardan yana kullandı.  Geçmişte dolar 10 lira olur dediğimde gülmüşlerdi. Şimdi de 30 lira olur diyorum.

“ORTA SINIF KALKTI”
Erdoğan 20 yılda bizi fakirlikte eşitledi. Orta sınıfı kaldırdı. Doktor artık fakir. Karı koca öğretmen artık bir ev sahibi olamıyor. Zenginler ise sadece bir avuç. Türkiye kutuplaştı, buradan çıkacağız. Aleviler ile yapılan tartışmaları ise kınıyorum. Etnik inanç üzerinden dğil yetenek ve beceri üzerinden tartışacağız. Cemevlerini ibadethane yapacağız. Demokrasi adına yapacağız. 6’lı ittifakı mesela eğitimi ne yapacak? Kimseyi kızdırmamak için karmaşık bir metin yazmışlar.Hadi seçimi kazandım diyelim. Nasıl yöneteceksin? Eğitimi cemaatlerin elinde alacak mısınız belli değil. Biz alacağız. Gönlümden geçen oy oranı ise yüzde 50 artı 1” dedi.

SANDIK GÜVENLİĞİ
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “2018 seçimlerinde CHP, 12 bin sandığa gözlemci koymmaıştı. 4 milyon oy yapar. Biz 200 bin sandığa hakim olamayız. Yeni kurulan bir partiyiz. Şanlıurfa, Konya, Erzurum, Gümüşhane, Bayburt, Hakkari gibi illerde CHP’nin sandıklara hakim olmadığından adımın Muharrem İnce olduğu kadar eminim. 200 bin sandık var. 400 bin militan var. Bana diyorlar neden seçimden sonra ekranlara çıkmadın. Elimde veri yok ki nasıl çıkayım. Ekrem İmamoğlu ile karşılatırıyorlar. O bir ilde seçime girdi. Sonuçlar elindeydi ve kendine güveni vardı. Şu anda hala snadık güvenliği tehlikede” dedi. 

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑