ÜZÜLMEZ; BELEDİYESİ’NİN 2019 BÜTÇESİ 140 MİLYON TL

11 Ekim 2018 Saat: 13:30
ÜZÜLMEZ; BELEDİYESİ’NİN 2019 BÜTÇESİ 140 MİLYON TL
Kartepe Belediyesi Ekim ayı ikinci olağan toplantısında 2019 bütçesi 140 Milyon TL olarak belirlendi.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, yapılan yatırımlarla Kartepemiz emin adımlarla ilerlemektedir. Birçok belediyenin üzerinde yatırımlar yapan Kartepe Belediyesi, örnek alınmaktadır. Bu durum bizleri memnun etmektedir” dedi.

Kartepe Belediyesi Ekim ayı olağan meclisin ikinci oturumu Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in başkanlığında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Meclis gündeminde yer alan üç gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Kartepe Belediyesi’nin 2019 bütçesi 140 Milyon 270 bin TL olarak belirlendi.

BÜTÇE KABUL EDİLDİ

Kartepe Belediyesi’nin Ekim ayı birinci oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2018 yılı mali yılı ek ödenek, 2019 yılı mali yılı bütçe taslağı ve 2019 mali yılı performans maddeleri oy çokluğu ile kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ahmet Atlı tarafından komisyon çalışmaları hakkında meclise bilgi verildi.

BAŞARIMIZ ÖDÜLLENDİRİLİYOR

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “2019 gelir bütçesinin geçmiş yıllar göz önüne alındığı zaman yüzde 18’lik artıkla bütçe 140 Milyon 270 bin TL’ye çıkmıştır. Muhalefet tarafından yapılan eleştirilerde somut olarak bir şey yoktur. Yatırım veya sosyal belediyecilik yönünden eleştiriler yoktur. Gereken yatırımların yapılmasının yanı sıra ekipman noktasında bir eksiğimizin kalmadığı, bununla birlikte sosyal belediyeciliğin örnekleri göstererek ödüller alınmıştır. Fen İşleri, Park ve Bahçeler ve Etüt Proje Müdürlükleri yapılan yatırımlar görülmektedir” dedi.

TAŞERON YASASINDAN KAYNAKLANMAKTADIR

Başkan Üzülmez “Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 4.5 yıl içerisinde Kartepe sınırları içerisinde 30 yeni park ve 70 parkın iyileştirilmesi yapıldı. Üst yapıya harcanan ise Türkiye ortalamasının üzerindedir. Bu yönde bakanlığımızın bile dikkatini çekmiştir. Yapılan yatırımlar meyvesini vermeye başlamıştır” şeklinde konuştu.

TASARRUF TEDBİRLERİ İLE HAZIRLANDI

“Kartepe Belediyesi’nin envanterinde bulunan ekipmanlar birçok belediyenin üzerindedir” diyen Başkan Üzülmez “İlçemiz için gereken yatırımlar devam etmektedir. Son zamanlarda emperyalist güçler, ülkemiz üzerinde her türlü melaneti denemişlerdir. Finansal bir darbeye karşı mücadele ediyoruz. Belediye olarak aldığımız tasarruf tedbirleri ile 2019 bütçesi planlanmıştır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız