TAMYÜKSEL'DEN TİS AÇIKLAMASI; HEM TEBRİK ETTİ HEM SORDU

3 Mart 2021 Saat: 19:05
TAMYÜKSEL'DEN TİS AÇIKLAMASI; HEM TEBRİK ETTİ HEM SORDU
Kartepe Belediyesi’nde 470 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin nihayet imzalanması sonrasında İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel'den açıklama geldi.

İlk açıklanan rakamlara göre İlimizde ki bir çok İlçe Belediyesine kıyasla daha iyi bir anlaşma sağlanmış olmasından dolayı Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman'ı tebrik eden Tamyüksel "Yaklaşık bir senedir Kartepe Belediyesi çalışanlarının taleplerini belirli aralıklarla gündeme getiriyor, ağırlaşan ekonomik şartlar karşısında her gün daha fazla ezilerek, geçim sıkınısı ile boğuşan emekçi kardeşlerimizin daha iyi şartlara kavuşabilmeri adına gücümüz nispetinde mücadele ediyorduk.

Elbette gönül isterdi ki, kar kış demeden, pandeminin yarattığı risklere aldırmadan canla başla hizmet üretmeye çalışan kardeşlerimiz hak ettikleri zam ile ilgili bu anlaşma vaktinde sağlansın ve süreç buralara kadar taşınmasaydı, lakin gördük ki büyükşehirin tavrını görmeden hiçbir ilçe belediyesi bağımsız bir tavır oluşturamadı.

Buna da şükür, bizim niyetimiz emekçi kardeşlerimizin üzüm yemesini sağlamaktı, yoksa bağcı ile bir sıkıntımız yok.

Ben Buradan tekraren, kendisinden daha büyük bütçeli belediyeler ile emsal oranda zam yaparak süreci anlaşma ile sonlandıran Sayın Belediye Başkanımıza ve ekibine Kartepemiz ve emekçi kardeşlerimiz adına teşekkür ediyorum.

Aynı zamanda dün Belediye Meclisinde aldıkları karar ile sanayicilerimizin desteği ile organize ettikleri kahveci esnafımız ile çay ocaklarımıza yapacakları yardım kampanyasından dolayıda tebrik ediyor.

İşçi kardeşlerimizden gelen bir iki soruyuda kendilerine sormak istiyorum..

- Uzun zamandır Kartepe'de konuşulan ve Belediyemiz bünyesinde çalışan personel arasında da sıkıntı yaratan, eşit iş farklı ücret uygulaması devam edecek mi? Yoksa aynı işi yapan herkes aynı ücreti alabilecek mi?

- Seçim öncesi söz verilen ve seçimi kazanır kazanmaz işçiye verileceği vaad edilen, lakin yerine getirilmeyen 635 TL zam ile ilgili bugüne kadar oluşan işçi başı yaklaşık 15.000 TL'lik fark telafi edilecek mi? Yoksa bu anlaşma ile unutturulmaya mı çalışılacak?

- TİS döneminin uzaması dolayısı ile oluşan fark 3-5 bin lira gibi bir meblağ ile geçiştirilmeye çalışılırken, Kurban Bayramında verilen 1000 TL avans bu paradan kesilecek mi? Yine bu paradan sendikaya herhangi bir kesinti olacak mı? Olacaksa kesintinin faturası yine işçiye mi çıkacak?

Cuma günü yapacağınız açıklamada bu sorularada cevap bekliyor. Yaptığınız anlaşma dolayısıyla tekrar tebrik ediyor. Kartepemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız