Sapanca ile Kartepe arasına iletişim hattı!

7 Eylül 2018 Saat: 16:09
Sapanca ile Kartepe arasına iletişim hattı!
TEİAŞ, Sapanca ile Kartepe sınırları arasına 7.8 kilometre uzunluğunda bir iletişim hattı projesi hazırladı.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) yaklaşık toplam 7.8 kilometre uzunluğunda yeni bir enerji İletim hattı projesi hazırladı. TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından, Sapanca ile Kartepe sınırları içerisinde 154 kV Sapanca TM İrtibatları EEİH projesinin tesisi ve işletilmesi planlanmakta. Söz konusu proje ile bölgenin enerji taleplerinin kesintisiz olarak karşılanması ve uzun vadede karşılaşılması muhtemel enerji darboğazının engellenmesi amaçlanmakta. Proje güzergâhın sağından ve solundan 1 kilometre olmak üzere toplam 2 kilometre genişliğinde bir koridor "inceleme koridoru" olarak belirlendi.

 

Uzunluğu 7,9 kilometre

Proje kapsamında tesis edilecek EEİH, 154 kV geriliminde ve yaklaşık 7,9 km uzunluğunda olacak. Etüt aşamasında hattın mümkün olduğunca yerleşim alanlarının uzağından geçirilmesine özen gösterildiği belirtilen proje güzergâhına en yakın yerleşim yeri yaklaşık 250 metre mesafede olan Uzuntarla olduğu açıklandı. Yüksek gerilim hattı için  26 adet direk dikilmesi planlanıyor. Direklerin isabet ettiği alanlarda yoğun olmak üzere, güzergâhın sağından ve solundan 25 metre olmak üzere toplam 50 metre genişliğindeki koridorda inşaat çalışmaları sürdürülecek. Direklerin isabet ettiği alanlar kamulaştırılacak, tel altları için ise irtifak hakkı tesis edilecektir.

 

24 ay içerisinde bitecek

Hazırlanacak kamulaştırma planı doğrultusunda, ilgili parseller tespit edilip TEİAŞ tarafından oluşturulacak Kıymet Takdir Komisyonu tarafından belirlenecek fiyatlar üzerinden hak sahiplerine arazi bedelleri ödenecek. Projenin arazi hazırlık ve inşaat aşamasında aynı anda maksimum 30 kişinin çalıştırılması planlanırken, projenin 24 ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız