Köseköy kavşağında ulaşım başladı!

13 Şubat 2019 Saat: 13:44
Köseköy kavşağında ulaşım başladı!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı devam eden Köseköy battı çıktısında sona gelindi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde asfalt serimi de yapılan Köseköy battı çıktısında son rötuşlar da tamamlanmak üzere.

TRAFİK AKIYOR

Kocaeli’nin sabırsızlıkla beklediği, bölgedeki trafik sıkıntısına can suyu olacak Köseköy Kavşağında bugün ulaşım başladı. Köseköy kavşağının üst bölümü ulaşıma açıldı ve bugün üzerinde trafik akmaya başladı.

BİR KAÇ GÜN İÇİNDE

Ancak Köseköy kavşağının battı çıktı bölümü henüz trafiğe açılmadı. Tünel içerisinde son rötuşlar yapılıyor. Yetkililer birkaç gün içerisinde tünel kısmının da trafiğe açılacağını duyurdu.

ULAŞIM AĞINA BÜYÜK KOLAYLIK

Büyükşehir Belediyesi’nin kesintisiz ulaşım için hayata geçirdiği Köseköy Kavşağı, bölgede önemli ulaşım kolaylıkları sağlayacak. Kartepe ilçe merkezine bağlantı sağlayan ve İstanbul- Ankara araç trafiğini taşıyan kavşak tamamlandığında, bölgedeki trafiği rahatlatacak. Battı-çıktı şeklinde yapılan kavşak, D-100’ün böldüğü Kartepe ilçesinde bir bütünlük oluşturacak. Işıkların ortadan kalmasıyla da araç yığılmalarının önüne geçilecek.

İŞLER TAMAMLANDI

Alt yapı işleri tamamlanan Köseköy Kavşağı’nda betonarme imalatı da bitti. Kapalı kesit imalatını da tamamlayan ekipler, kapalı kestin üstünde bulunan kavşakta sinyalizasyon işlerini geçtiğimiz hafta hazır hale getirdi. Oto ve yaya korkuluklarını da yerlerine koyan ekipler, asfalt serim işlerini de geçtiğimiz hafta tamamladı. TOPRAKLANDIRMA VE DUVARLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personelleri tarafından bugün korkulukların boyama işlemleri yapılıyor. Battı çıktı çevresindeki duvarlar da boyandı. Duvarlara Kocaeli Büyükşehir Belediyesi logoları da yerleştirildi. Battı çıktının üst kısmında olan kavşaklarda ise topraklama işlemleri gerçekleştiriliyor. Bugün de bu toprak serim işlerinin tamamlanması bekleniyor.

TÜNEL 2 ÇARPI 2 ŞERİT OLACAK

Köseköy Kavşağı TEM otoyolundan giriş-çıkış yapan ağır vasıta araçlarından kaynaklanan trafik yükünü de ortadan kaldıracak. Kavşakla birlikte araçlar transit geçiş yaparak trafiğin rahatlamasını sağlayacaklar. Kavşaktaki yan yollar Sabancı Kavşağı yan yollarına bağlanacak. Yan yollar dönüş şeritleriyle üç şerit olacak. Tünel içi ise 2 çarpı 2 şerit olarak yapıldı.

BATTI -ÇIKTI

Proje kapsamında 110 metre kapalı tünel (dal-çık) 500 metre açık kısım yapıldı. Proje ana yolu bin 300 metre olarak düzenlendi. Projede 2 bin 600 metre de kuzey güney yan yolları yapılıyor. Proje kapsamında 1 adet de yaya köprüsü inşa edilecek. Kavşak çalışmasında 35 bin sıcak asfalt, 11 bin metrekare parke, 10 bin 500 metre de bordür kullanıldı.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız