KARTEPE UZUNTARLA SPOR KOMPLEKSİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

12 Şubat 2019 Saat: 12:44
KARTEPE UZUNTARLA SPOR KOMPLEKSİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Kartepe Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortaklığında Uzuntarla Sentetik Çim Futbol Sahası ve Spor Tesisleri için çalışmalar başladı.

Kartepe Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortaklığında Uzuntarla Sentetik Çim Futbol Sahası ve Spor Tesisleri için ihaleyi kazanan firma ile yapılan sözleşme sonrasında çalışmalar başladı.

FİFA STANDARTLARINA UYGUN

Kendi alanında örnek olacak şekilde planlanan Uzuntarla Sentetik Çim Futbol Sahası ve Spor Tesisleri Uluslararası FİFA Qutaliy Belgeli amatör kulüplerin müsabaka amaçlı maç yapabileceği standartlara sahip Sentetik çim futbol sahası oyun çizgileri 68 x 105 metrekare ebatlarında olurken, ısınma ve koşu-yürüyüş yolu futbol sahası çevresinde 4,40 santim genişliğinde olacak. Yapılacak olan gece karşılaşmalarına göre aydınlatma sisteminin yanı sıra otomatik sulama tesisatı ile sahanın sulaması da yapılacak.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Uzuntarla Sentetik Çim Futbol Sahası ve Spor Tesisleri içerisinde soyunma odaları, 8 adet duş, 8 adet lavabo, 4 adet tuvalet, 300x300 metrekare büyüklüğünde saha komiseri, sağlık görevlisi odası, erkek ve kadın hakem odaları, büfe, 2 adet kulüp odası, saha görevlisi odası, hidrofor odası, seyirciler için dört adet erkek ve bir adet kadın tuvaleti, çelik yapıdan oluşacak olan 300 kişilik tribün yer alacak. Çevre düzenlemesi için de 184 adet mavi selvi ağacı dikilecek.

KARTEPE’YE YAKIŞAN PROJE

Çalışmalarına başlanan Uzuntarla Sentetik Çim Futbol Sahası ve Spor Tesisleri hakkında açıklama yapan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Kartepe Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte koordineli bir şekilde Uzuntarla Sentetik Çim Futbol Sahası ve Spor Tesisleri'nde çalışmalara başladık. Yapılacak olan bu tesis Kartepe’ye yakışan ve önemli bir ihtiyacı karşılayan bir hizmet olacaktır. Kartepemize hizmet verecek olan tesis yaklaşık 4 Milyon TL'ye mal olacak. Kartepemiz için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

TOPLU – Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcıları Murat Sabri Çakır, Murat Balaban, Etüd Proje Müdürü Cavit Kuzu, MİA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akkaya çalışmaları yerinde incelediler.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız