KARTEPE’DE EKOLOJİK EĞİTİM

11 Nisan 2019 Saat: 18:39
KARTEPE’DE EKOLOJİK EĞİTİM
Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Birimi tarafından TEMA işbirliği ile Kartepeli miniklere ekolojik eğitim verildi.

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Birimi tarafından TEMA işbirliği ile yapılan çalışmada çocukların doğa ile kurdukları ilişkinin güçlendirilmesi amacı ile uygulamalı eğitim yapıldı. Yapılan eğitimde öncelikli olarak ekoloji tanıtılarak, çocukların yaşadıkları çevrenin farkında olmaları sağlandı.

EĞİTİM ALDILAR

Etkinliğin ikinci aşamasında çocuklar açık alanda toprak, bitki, hava, su ve hayvanlar hakkında bilgileri öğrendiler. Açık alan etkinliğinin ardından kendi saksılarına tohumlarını eken öğrenciler tohumun çimlenerek fidana dönüşme aşamasını gözlemleyecekler. Daha sonraki eğitimlerde yerel ağaçlarını tanıyarak yaşadıkları bölgenin çevresel ve iklimsel koşulları hakkında farkındalık kazanacaklar.

ÇEVREYE DUYARLI NESİL

Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman “Medeniyetlerin zamanla şehirleşmesi sonucu nesiller yavaş yavaş tabiattan uzaklaşmıştır. Her ne kadar yeşil bir bölgede yaşasak da çocuklarımız yine de çevrelerinde bulunan canlı türlerini tanımamaktadır. Amacımız çocukların yaşadıkları eşsiz güzellikteki ilçemizin farkında olmaları ve Dünyamızın dengesini bozmayan, ağaca, yeşile daha saygılı bireyler yetiştirmektir” dedi.

FARKINDALIK EĞİTİMİ

Çevrelerindeki farklılıklardan örnek veren çocuklara çeşitli sorular sorarak doğayla ilişkilerinin kuvvetlenmesi için çalışmalar yapan Çevre Yüksek Mühendisi Gökçen Gönülay Belediye Başkanımızdan ve Tema Vakfından aldığımız destekle toprakla, doğayla iç içe bir nesil yetiştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Ağaç Kardeşliği Projesi’nde Tema Vakfı ile birlikte 2 yıl boyunca uygulayacağımız eğitimlerle çocuklar ekolojiyi tanıyarak başlayacaklar. Daha sonra açık alanda çevrelerindeki canlı türlerini tanıyacaklar. Sırasıyla tohumlarını saksılarda yetiştirerek onun bir fidana sonra da ağaca dönüştüğünü gözlemleyerek fidanlarını toprakla buluşturacaklar.

GELENEK NESİLLER SAHİP ÇIKACAK

Bu kadar emek verdikleri ağaçlara ve doğaya zarar vermek artık bu çocukların aklına gelmeyecektir. Böylelikle önleyici değil koruyucu bir yaklaşım sergileyerek gelecek neslin dünyamıza sahip çıkacaktır.17 Ağustos İlkokulu 3/B sınıfı öğrencileri ve sınıf öğretmenleri Dilek Çoruh’a da teşekkürlerini dile getiren Gönülay; öğrencilerin doğaya karşı ilgileri ve merak dolu soruları doğru yolda emin adımlarla ilerlediğimizin göstergesidir. Başkanımıza ve Vakfımıza verdikleri fırsattan dolayı teşekkür ederim” dedi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız