İbrahim Bıyıklı Başkan Gibi Karşılandı

17 Mart 2019 Saat: 23:14
İbrahim Bıyıklı Başkan Gibi Karşılandı
Saadet Partisi Kartepe Belediye Başkan Adayı İbrahim Bıyıklı, bugün düzenlediği seçim beyannamesi ve meclis üyesi aday tanıtım programında adeta gövde gösterisi yaptı ve Kartepe için muhteşem hazırladı. İşte detaylar…

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde SP’nin Kartepe Belediye Başkan Adayı olan İbrahim Bıyıklı, Kartepe için hazırladıkları projeleri kamuoyuna açıkladı. Katılımın hayli fazla olduğu programa özellikle kadınların yoğun katılım sağlaması gözlerden kaçmadı. Double Tree By Hilton da yapılan program öncelikle kokteyl ile başladı, ardından proje ve meclis üyesi aday tanıtımı gerçekleşti. 

YÜZLERCE KARTEPELİ ORADAYDI 

Double Tree By Hilton da gerçekleşen seçim seçim beyannamesi ve meclis üyesi aday tanıtım programına SP Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu, SP İl Başkanı Nurettin Çelik ve yönetimi, SP Sapanca Belediye Başkan Adayı Ömer Yaşar Çömlekçi, SP Kartepe İlçe Başkanı Mehmet Batmanlar ve yönetimi, SP Kandıra Belediye Başkan Adayı Ramazan Nural Arslan, il kadın ve gençlik kolları,  ilçe kadın ve gençlik kolları, SP eski il ve ilçe başkanları, muhtar ve muhtar adayları, STK temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. 

DEDİKODUNUN KOL GEZDİĞİ BU DÖNEMDE 

SP Kartepe İlçe Başkanı Mehmet Batmanlar, “Onlarca dedikodunun yalanın dedikodunun kol gezdiği bu günlerde Saadet Parti’yi dinleme, omuz verme zamanıdır. Ülkemiz ve vatandaşımız ağır bir ekonomi derdine göğüs vermektedir. Buna dur demenin zamanı 31 Mart yerel seçimleridir. Bu seçim önemli bir eşiktir. Bu seçim bir türlü atanamadığı için çöp toplamak zorunda kalan üniversite mezunlarının seçimidir. Bizler belediye meclisinde alınacak kararlarla milletin bekçisi olacağımıza halkımız önünde söz veriyoruz. Hepinizi milli görüşün tek kalesi olan, kendi imkanları ile devletten hiç yardım almadan gelen Saadet Parti’ye omuz vermeye davet ediyorum. Zaferimiz kutlu olsun “ dedi. 

NURETTİN ÇELİK’TEN SERT ELEŞTİRİLER 

SP İl Başkanı Nurettin Çelik, “ Dürüst olmak gerekirse Kartepe uzun zamandan beri kendi içerisindeki bu coşkuyu özledi. Yerelde ve genelde 16 yıldır hizmet eden iktidarın ülkemize mutlaka değer kattığı huşular var değer kattıkları şeyler için teşekkür ediyoruz. Şu duyguyu bize yansıttılar çalışınca oluyor. 16 yıldır bir şeyin değişmediğini herkes kendi caddesinde, sokağında, mahallesinde net bir şekilde yaşıyor. Artık değişim lazım. Ülke olarak en fazla ihtiyaç duyduğumuz şey dürüstlük. Tezgahta bir bozukluk olunca dürüstlük işe yaramıyor. Ben Saadet Partisinin tezgahının düzgün olduğuna inanıyorum. 

BİR POŞET PARA BULSA SAHİBİNİ ARAR

Düzgün tezgahta dürüst işler çıkacaktır. Şuna kefilim bırakın çalmayı, İbrahim kardeşimiz yolda bir poşet para bulsa onun sahibini bulmak için gece gündüz çalışır. Biz vatandaşın malına mülküne sahip çıkacak, hizmet edecek bir başkan seçmek istiyoruz. Ama şu an gördüklerimiz ve bugüne kadar seçtiklerimiz emanetçi olarak gelmemiş. 31 Mart seçimleri farklı bir dönüm noktası olacak. Her seçimin kendine has bir iklimi var. Bir önceki seçimde milli irade dediler. Şimdi beka diyorlar. Sağımıza bakıyoruz, solumuza bakıyoruz, televizyona bakıyoruz iktidar partisi. Biz Kartepe’ye belediye başkanı seçmek istiyoruz Kartepe’ye İbrahim Bıyıklı’yı seçmek istiyoruz. Beka problemi varsa 16 yıldır sizin iktidardan çıkmıştır “ diye konuştu. 

KARTEPE’Yİ HAK ETTİĞİ YERE O GETİRECEK 

SP Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu, “Türkiye’nin en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. Her taraf güzel ama Kartepe bir başka güzel. Allah’ın o güzelliğini Kartepe’nin insanlarına yansıtmış. Bu güzel insanlara güzel hizmetler yakışır. Türkiye’nin bütün kavşak noktaları buradan geçiyor. Turizm, sanayi mevcut. Zannetmeyin bu mevcutiyet, bir siyasi partinin verdiği avantajlarla değil, coğrafi olarak verilen bir avantajdır. İnşallah bu avantajları daha ileri götürebilecek olan yerel yönetimler önemli. Yerel yönetimde seçeceğiniz aday ve meclis üyeleri çok önemli. Bu zamana kadar güzel çalışma yapmış belediye başkanlarımız var” ifadelerini kullandı. 

YALAN HABER YAPIYORLAR 

Saadet Partisi Kartepe Belediye Başkan Adayı İbrahim Bıyıklı, ‘’Farklı siyasi partililer olmasına rağmen katılım sağlayan sizlere teşekkür ederim. Ben partinin oyunu yükseltmek için aday yapılmadım, Kartepe’yi kazanmak için aday oldum. Bu yola hep beraber başladık, bütün çalışmalarımızı yapıyoruz ve sahalardayız. Yalan haber yaparak üzerimize gölge düşürmeye çalışıyorlar. Seçimlerde ittifak yapıyormuş, Saadet Parti’sinin hiçbir adayı başkalarının sözüne bakarak adaylıktan çekilmemiştir. Biz halkımızla ittifak yapmış bulunmaktayız. Ortaya beka sorunu diye bir şey atmışlar devam ettiriyorlar. Sorsanız beka sorunu ne diye bilemezler. Sorsanız belediye başkanlığının beka ile ilgisi ne diye inanın onu da bilemezler. 31 Mart’ta vereceğiniz oy ilçemizde ki 5 yıllık hikâyeyi oluşturacaktır. Ben burada ki atmosferi görerek diyorum ki sandıkta İbrahim Bıyıklı diyecekler. Biz sizin isteklerinize uygun bir şekilde hareket ediyoruz ve size sormadan hiçbir projemizi gerçekleştirmeyeceğiz’’ diye konuştu. 

SADECE 2 HAFTA KALDI….

Bugün itibariyle 31 Mart seçimlerine sadece 2 hafta kaldı. Yaklaşık 14 gün sonra önemli bir karar vereceğiz. Sadece oy verenler açısından değil, onların aileleri, ekonomileri, çocukları ve gelecekleri için bile önemli bir karar” diye başlayan Saadet Partisi Kartepe Belediye Başkan Adayı İbrahim Bıyıklı konuşmasında şunları söyledi; “Bu karar ile sadece bir yöneticiye ve o yönetici ile işbaşı yapacak kadrolara karar vermeyeceğiz. Kocaeli’nin en önemli ilçelerinden biri olan Kartepe’nin yakın geleceğine, nasıl bir kentte yaşayıp, nasıl bir hayatı paylaşacağımıza, ailelerimizin nasıl bir çevrede yaşayacağına karar vereceğiz. 31 Mart yerel seçimi oldukça anlamlı bir seçimdir” dedi.

KARTEPE’NİN NEREYE GİTTİĞİNİ BİLEN VAR MI? 

Şu muhteşem ilçemizde hayat epeyce bir süredir hoşgörüden uzak, sağduyu ve uzlaşmayı reddeden bir yönetim anlayışı ile tam bir kaosa çevrildi diyen Bıyıklı, Kartepemizin nereye gittiğini bilen var mı? Son yıllarda ilçemizi yönetenler, Kartepelinin gerçek sorunlarına çözüm üretmeyi unutmuşlar. “Gönül işi” belediyeciliği dediğiniz bu mu Allah aşkına? Her gün onlarca Kartepeli büyük bir umutla, büyük bir heyecanla bize geliyor. Biz de bu heyecanı görerek, geleceğe umutla bakmak isteyen kıymetli Kartepelilerimiz için projelerimiz ve güçlü ekibimizle Kartepe’ye hizmet için bugün buradayız. Bizimkisi gönüllülük değil Kartepe sevdasıdır” diye konuştu. 

KRİZ DE VAR İŞBİLMEZLİK DE VAR… 

Evet, kriz var. İş bilmezlik var. Yoksulluk, işsizlik ve israf var. Kaos var. Ama Kartepeli anladı ki, çözümü var” diyen İbrahim Bıyıklı; “Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak, Kartepe’yi yeniden sanayisi ile turizmi ile ayağa kaldıracak çözümlerimiz var. Bugün burada, sizlere temel iddiamızı, Kartepemizin hayatını iyileştirecek pratik ve kalıcı çözümlerimizi; hayata dokunan projelerimizi sizlerle paylaşacağım. Siz değerli Kartepeliler ile birlikte bu güzelim ilçemizi yeniden birlikte inşa etmeye söz vererek başlamak istiyorum sunumuma” diyerek projelerini sundu.

İBRAHİM BIYIKLI’NIN KARTEPE İÇİN HAZIRLADIĞI PROJELER 

YERALTI VE KATLI OTOPARKLAR PROJESİ

İlçemizin hızla artmakta olan nüfusunu göz önüne alarak ilçe merkezi başta olmak üzere kent genelinde uzun süreli ihtiyaca cevap verecek otopark planlamaları yapılacak.

HASTANE PROJESİ

İlçemizin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan yataklı devlet hastanesi ihtiyacının karşılanması sürecinin takipçisi olarak ilçemize bir devlet hastanesi kazandırılacak.

KARTEPE SU PROJESİ

Üreten belediyecilik anlayışımız kapsamında, ilçemizin doğal kaynaklarını kullanarak üreteceğimiz “Kartepe Su Projesi” ile hem gelir elde edilecek, hem de Kartepemiz yerel ve ulusal anlamda markalaşacak.

HALK SÜT PROJESİ

Girdi maliyetleri dolayısıyla kırsal bölgelerde dahi gittikçe azalan hayvan ürünü üretimlerini yeniden canlandırmak üzere üreticilerimize altyapı desteği sağlayacağız. Çiftçimizin ürettiği sütler toplanıp paketlenerek halk süt satış merkezleri aracılığıyla vatandaşlarımıza taze şekilde ulaştırılacak.

MODERN HALK KÜTÜPHANESİ

Okuma alışkanlığını geliştirme adına, kafe ve çok amaçlı salon gibi sosyal donatılarla zenginleştirilmiş nezih bir kütüphane tesis edeceğiz. Ayrıca semt kütüphaneleriyle kültür ikliminin yaygınlaştırılmasına gayret gösterilecek.

KADIN SOSYAL YAŞAM MERKEZİ

Kadınlarımız için içerisinde yüzme havuzu, spor salonları, kütüphane, çocuk oyun ve bakım alanları, eğitim salonları ve kafeterya hizmetlerinin sunulduğu çok amaçlı tesisler yapılacak.

İSTİHDAM KURSLARI

Meslek edindirme kurslarının yanında özellikle ilçemizin ve ilimizin işgücü ihtiyaç analizleri yapılarak isabetli ve ihtiyaç olan alanlarda eğitimler vererek gençlerimizin iş sahibi olmasının önü açılacak.

SOSYAL YARDIMLAR

Sosyal Belediyeciliğin bir gereği olarak ilçemizde yaşayan dar gelirli ailelerin tespitleri yapılarak yaşam standartlarının yükseltilmesine katkı sağlanacak. Temel ihtiyaçlar, eğitim ve evlilik yardımları.

ORGANİK PAZAR

Aile ekonomisini desteklemek ve kadınlarımızın üretimine katkı sunmak amacıyla el emeği ürünler yanında, tarımsal ve hayvansal ürünleri tüketiciyle buluşturmak üzere 'yerel ürün pazarları' oluşturulacak. İlçemiz bölgenin organik Pazar merkezi haline getirilecek.

YEŞİL VE SAKİN ŞEHİR KARTEPE

Kartepemizin bir cazibe merkezi haline gelmesinde en önemli etkenlerden biri olan yemyeşil doğası ve sakinliğini, hızlı kentleşmeye kurban etmeyeceğiz. Kent hayatında huzuru ve dinginliği sağlayacak, yatay şehirleşme ile insanımızın varoluşuna uygun kentsel çevrelerde yaşamasını sağlayacak bir belediyecilik icra edilecek.

SPORA DESTEK

Gençlerimizin ahlaken ve bedenen sağlıklı yetişmesi için gayret gösteren, birlik ve beraberliğimizin pekişmesini sağlayan amatör spor kulüplerimizin her zaman yanında olacağız.
*Malzeme yardımları
*Başarılı sporcuların ödüllendirilmesi
*İl dışına ulaşım ve konaklama desteği
*Üniversite sınavında başarılı olan aktif lisanslı gençlere destek
*Tesisi ve binası olmayan kulüplere yer tahsisi
*Sporcu eğitimleri
*Transfer desteği

MACERA VE AKSİYON SPOR PARKURLARI

Macera ve aksiyon sporlarına ev sahipliği yapmak üzere ekstrem sporlar parkurları yapılarak yerli ve yabancı turizme canlılık kazandırılacak.

ENGELSİZ KARTEPE

Öncelikle kamu binalarından başlamak üzere ilçemizin her noktasını engelli erişimine uygun hale getirmek için titizlikle çalışacağız. Engelli vatandaşlarımızı sosyal hayata entegre edeceğimiz toplumla bütünleştirecek projeler geliştirilecek.

OKUL DESTEKLERİ

İlçemizdeki eğitim kalitesine katma değer katkısı sunma bağlamında örgün eğitim kurumlarının fiziksel eksiklikleri giderilecek, Belediye-Aile-Okul işbirliği çerçevesinde okulların temizlik ve güvenlik hizmetlerine katkı sağlanacak.

TOPLU TAŞIMA PLANLAMASI

Beldeler arasında ulaşımın kolaylaştırılması için mevcut toplu taşıma ağıyla entegrasyonu sağlanabilecek yeni bir ulaşım hattı planlanacak ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.

KADIN MECLİSLERİ

Her mahallede kadın meclisleri oluşturularak seçilecek olan yönetim, belediye ile işbirliği içerisinde sorunları yerinde çözüme kavuşturmak için her ay düzenli toplantılar yapılacak. Böylelikle, Kartepemizin her mahallesine kadın eli değmiş olacak.

MUHTAR TOPLANTILARI

Her ay düzenli olarak ilçemizdeki her mahallenin muhtarının katılımı ile yapılacak olan muhtar toplantılarıyla birlikte yönetim modeli uygulanacak. Muhtarlarımız doğrudan doğruya belediye başkanı ile mahallelerinin sorunlarını çözüme kavuşturacak.

MAHALLEDEN BELEDİYE YÖNETİMİ

Her hafta belirlene günde, Kartepemizin farklı bir mahallesinde, halkımızın ve belediye yönetiminin de katılımı ile öncelik o mahallenin sorunları olmak üzere ilçemiz yerinde yönetim modeli ile yönetilecektir

ATIŞ POLİGONU

İlçemiz sınırları içerisinde güvenliğin ön planda tutulduğu modern teknolojik alt yapılar ile desteklenen bir atış poligonu kurulacak. Bu sayede bölge halkının atıcılık sporuna olan ilgisinin legal ve güvenli yollarla karşılanması sağlanacak.

KARTEPE MASTER PLANLARININ YAPILMASI

İmar, turizm, trafik, sosyal, ekonomik, kalkına, istihdam alanlarında kısa, orta ve uzun vadede master planlarımızı, göreve geldiğimiz ilk bir yıl içerisinde çalışmamızı nihayete erdirmiş olacağız. Geleceğimizi Kartepemiz’de yaşayan her bir vatandaşımız ile beraber planlayacağız.

TARIM VE HAYVANCILIK TEŞVİKLERİ

Kırsal bölgelerde iklim şartlarıyla uyumlu hayvan ve tarım ürünlerinin tespiti yapılarak Belediye teşvikleri sağlanacak, kırsal kalkınmayı geliştirecek modeller desteklenecek ve yeni nesil ve modern kooperatiflerle kalkınmanın tabana yayılması sağlanacak.

ENERJİ ÜRETEN KARTEPE

Kamuya ait tüm binalarda yenilenebilir enerji kullanılacaktır. Bu kapsamda güneş panelleri kamu binalarına koyularak ve oradan da tüm ilçemize yaygınlaştırılması teşvik edilecek.

TURİZM ÜSSÜ KARTEPE

İlçemize en az beş tane otel getirilmesi için gerekli çalışmalar yapılacak. Böylelikle ilçemize yazın ve kışın gelecek olan yerli ve yabancı turistlerimiz, seçeneği bol, daha kaliteli ve daha uyguna hizmet alacaktır. Böylelikle bölgemiz istihdam konusunda canlanarak, önemli bir adım da atılmış olacak.

KARİYER AKADEMİSİ

Anaokulundan Liseye kadar 24.000 öğrencimize yetenek analizi yapılacak. Öğrencilerimizi mesleklere yönlendirmeye teşvik ederek, üstün yetenekli olanlar tespit edilecek. Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordinasyon kurarak bu öğrencilerimiz için butik okullar kuracağız.

KURBAN SATIŞ VE KESİM YERİ

Otoparkı, kafetaryası, banyosu, butik oteli ve sosyal donatı alanlarıyla modern hizmetleri olan kurban hayvan pazarı ve kesim yeri kurulacak.

HER MAHALLEYE ÇOCUK OYUN ÜSSÜ

Çocuklarımızın daha güvenli, daha eğlenceli, sosyal ve kültürel taleplerine cevap verebilen, kültürümüze uygun geleneksel oyunlar ile modern ileri teknolojik oyunları çocuklarımızın hizmetine sunacağız. Bu alanlar 24 saat güvenlik kamerası ile izlenip, belediyemizin tahsis ettiği güvenlik görevlisinin kontrolünde her mahallemizde yer alacak.

KAVŞAK DÜZENLEMELERİ

İlçemiz ana arterleri, D-100 Karayolu ile Sapanca Yolu güzergahında, mahallelerimize ulaşımın zorlaştığı noktalarda trafik yoğunluğunu da rahatlatarak hızlı ulaşım sağlayacak kavşak düzenlemeleri yapılacak.

BELDELER ARASI RİNG SERVİS

İlçemizin önemli sorunlarından biri olan ulaşım konusunda gerekli adımlar atılacak. Tahsis edilecek ring servis ile beldeler arası ulaşım sağlanacak.

SOKAK HAYVANLARI BARINMA MERKEZİ

İlçemizin sokaklarımızın daha güvenli olması için, sokak hayvanlarımız rehabilite edilecektir. Hayvan barınma merkezimizle kışın veya yazın hayvanlarımızın daha sağlıklı yaşamlarını sürdürmesi için barınma merkezimiz 24 saat hizmet verecektir.

ŞEFFAF VE KATILIMCI YÖNETİM

Yönetim anlayışımızın temeli katılımcı yönetim ve şeffaflık olacak. Belediye Meclisi, Muhtarlıklar, STK'lar, Kadın Meclisleri ve Kent Konseyleri Kartepemizin etkin ve aktif parçası olacak.

LİYAKATLI KADROLARLA YÖNETİM ANLAYIŞI

Belediyemizde samimiyet ve güven kavramını tesis edecek, liyakatli, erdemli, yürekten hizmet üretmeyi şiar edinecek bir yönetim tesis edilecektir. Kartepemiz’in samimi, liyakatli ve dürüst insanlar yönetecektir.

E-BELEDİYE VE REFERANDUM HİZMETLERİ

İmar izni ve ruhsat başta olmak üzere pek çok belediye hizmetinin online sistemle yürütülmesi sağlanacaktır. Kartepemiz ile ilgili önemli konularda dijital ortamda referandum yapılarak onay alınarak karar verilecektir.

KAYNAK ÜRETİMİ

Belediye bütçesini arttırmak için vatandaşa vergi yükü getirmeyen gelir kaynakları oluşturulacaktır. Böylelikle üreten belediyemiz ile Kartepemizi hep beraber kalkındıracağız.

DEPREM VE DİĞER AFET RİSK PLANLAMASI

Ülkemizde en fazla hasar ve zarara sebep olan ve İlçemizden geçen Kuzey Fay Hattı ile barışık bir şehirleşmeye öncelik verilecek ve afet risklerine karşı dirençli imar ve altyapı planlamaları tesis edilecek.

ÖZEL KARTEPE ÜNİVERSİTESİ

İlçemize eğitim ve öğretime verdiğimiz tüm teşviklerle birlikte, ilçemizin marka değeri olacak özel Kartepe Üniversitesi’ni ilçemize kazandıracağız.

KARTEPE BELEDİYESPOR FUTBOL KULUBÜ

İlçemizi profesyonel ligde temsil edecek, Kartepeli gençlerin altyapısını oluşturduğu futbol takımını kurarak ülke çapında marka olacağız.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız