Erdoğan Açıkladı; KBB Adayı Tahir Büyükakın

24 Kasım 2018 Saat: 15:56
Erdoğan Açıkladı; KBB Adayı Tahir Büyükakın
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde bir devir kapdı. AK Parti'nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahir Büyükakın oldu.

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Kocaeli’de AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı merakla bekleniyordu. İşte o merakla beklenen soru yanıtını buldu.  AK Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı netleşti. Adı uzun zamandır gündemde olan Bilecik Valisi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Genel sekreteri Tahir Büyükakın'ın adaylığı kesinleşti. AK Parti Genel Merkezi tarafından aranan Büyükakın’a adaylığı resmen tebliğ edildi. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’da yaptığı açıklama ile Tahir Büyükakın’ın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu kamuoyuna ilan etti.

Tahir Büyükakın ile ilgili görsel sonucu

TAHİR BÜYÜKAKIN KİMDİR?

1969 Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde dünyaya gelen Tahir Büyükakın, Derince Turgut Reis İlkokulu, İzmit İmam Hatip Lisesi ve İzmit Endüstri Meslek Lisesi´ndeki eğitiminin ardından, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü´nden 1992 yılında mezun oldu. 1993 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü´nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlayan Tahir Büyükakın, Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını sırasıyla 1995 ve 2001 yıllarında İstanbul Üniversitesi´nde tamamladı. 2002 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Politikası Anabilim Dalı Yrd. Doçent kadrosuna atandı. 2007 yılında bölüm başkan yardımcılığı görevine getirildi. ‘Makro iktisat’ bilim alanındaki çalışmaları ile 2013 yılında doçent unvanını alan Büyükakın 'ın ekonomik krizler ve istikrar politikaları alanında da çalışmaları bulunuyor. 2005-2007 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne danışmanlık yapan Büyükakın Büyükşehir Belediyesi ve Su Kanal İdaresinin Stratejik Planını hazırlamıştır. 2007 yılı sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak göreve başlamış ve 2014 yılına kadar bu görevi yürüttükten sonra Genel Sekreter olarak atanmıştır. Tahir Büyükakın Bakanlar Kurulu'nun 13.06.2017 tarihli ve 2017/10458 sayılı Kararnamesi ve Cumhurbaşkanlığının onayı ile 21.06.2017 tarihinde Bilecik Valisi olarak atanmıştır.  İyi derecede İngilizce bilen Vali Büyükakın evli ve 3 çocuk babasıdır.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, Emre Kahraman dahil, ayakta duran insanlar ve takım elbise

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız