ÇÖPLERE MEYDAN OKUYAN MİNİKLER

29 Mart 2019 Saat: 15:29
ÇÖPLERE MEYDAN OKUYAN MİNİKLER
KARTEPELİ MİNİKLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri “Temiz Çevre, Temiz Toplum” sloganıyla doğanın eşsiz güzelliğini bozan ve ekosisteme zarar veren çöpleri topladı.

Kartepe Belediyesi Maşukiye Mevlana Bilgi Evi öğrencileri, “Yarının doğası bugünden yaratılır” diyerek, yaşadıkları çevredeki tüm çöpleri topladılar ve Dumlupınar Kâtip Çelebi Bilgi Evi’ne meydan okudular.

GÜNDEM ÇEVRE

Her geçen gün insan eli tarafından kirletilen dünya, daha çok zarar görüyor ve hırpalanıyor. Gezegenin kendisine yapılanlara bir tepki olarak, iklim değişiklikleri, havaların hissedilir derecede ısınması, buzulların eriyor olması, plastikle dolu denizlerin hayvanlar ve insanlar için artık tehlike saçar hale gelmesi, gibi başlıklar artık gündemin ana konusu oldu.

DUYARLI GENÇLİK

Bu bağlamda bilinçli bir toplum yetiştirmek adına çalışmalarını sürdüren Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri, yeni bir akım olan “çöp toplayarak meydan okuma etkinliğini” Kartepeli miniklerle gerçekleştirerek çocuklara çevreye karşı duyarlı olmayı öğretiyor.

ÖĞRENCİLER ÇEVRE İÇİN YARIŞIYOR

Güzel bir amaca hizmet eden bu etkinlikte, hem çocukların hem de büyüklerin dikkatini çekerek, onlarda bir farkındalık oluşturan Kartepeli miniklerin birbirlerine meydan okumaları büyüyerek devam edecek.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız