CHP Kartepeli gençler 2 bin kişilik aşure dağıttı

10 Ekim 2018 Saat: 14:43
CHP Kartepeli gençler 2 bin kişilik aşure dağıttı
Cumhuriyet Halk Partisi Kartepe Gençlik Kolları İlçe Örgütü, Muharrem ayı dolayısıyla Büyükderbent Pazarında 2 bin kişilik aşure dağıttı.

Muharrem ayı dolayısıyla CHP Kartepe İlçe Örgütü, Büyükderbent Pazarında 2 bin kişilik aşure dağıttı. CHP Kartepe Gençlik Kolları İlçe Örgütü tarafından gerçekleştirilen etkinliğe CHP Kocaeli Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız, Gençlik Kolları İl Yönetimi, Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar, CHP Gençlik Kolları İzmit İlçe Başkanı Engin Akbulut, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Songül Kaya ve yönetimi, Kartepe Kadın Kolları İlçe Başkanı Kurtuluş Versan ve yönetimi, meclis üyeleri ve çok sayıda partili ile vatandaş katıldı. Aşure dağıtımının öncesinde dua okundu.

MUHARREM AYI MATEM OLDUĞU KADAR, BARIŞ VE SEVGİNİN DE AYIDIR

Etkinlik öncesinde kısa bir konuşma yapan CHP Kocaeli Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız, Muharrem ayı matem ayı olduğu kadar barış ve sevginin de ayıdır” dedi. Muharrem ayı, Ehl-i Beyt sevgisiyle dolu her Müslüman için bir matemin ifadesidir diyen Andız, “Bu günler Kerbela’da dökülen o kanın ve kanı dökülen o güzel insanların acılarının yüreğimizden taştığı günlerdir. Bu matem, zalime karşı çıkıp mazlumdan yana olan bütün canlar için kıyamete dek sürecek, kim olursak olalım hepimizi birleştiren, bizi bize bağlayan matemdir. Bu yüzden onurlu ve hakça bir yaşamı savunmanın, aynı zamanda yasını tuttuğumuz o güzel insanların mirasına sahip çıkmak anlamına gelmektedir. Muharrem Ayı matem olduğu kadar, barış ve sevginin de ayıdır “diye konuştu.

ÖZGÜR BİR TÜRKİYE HAYAL EDİYORUZ

Muharrem Ayı'nın ülkemize birlik beraberlik, huzur, kardeşlik getirmesini temenni ediyoruz diyerek sözlerine devam eden Andız, “Bir arada yaşayabileceğimiz demokratik ve özgür bir Türkiye hayal ediyoruz. Sorunları çözülmüş, problemleri olmayan, bir arada durabilen bir Türkiye'ye ihtiyacımız var. Muharrem Ayı'nın da inşallah sevgi ve hoşgörünün hâkim olduğu, kan ve gözyaşının akmadığı, ölümlerin ve acıların yaşanmadığı, ayrımcılığın olmadığı bir dünyaya; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, barış, huzur ve mutluluk getirmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Etkinliğimize katılım gösteren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. " ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız