CHP ilçe başkanı

24 Kasım 2018 Saat: 14:40
CHP ilçe başkanı
Kırmızı; "Öğretmenlerimizin meslek onurlarına yakışır bir yaşama kavuşturulmaları sağlanmalıdır"

Kırmızı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler yetiştirerek ülkemizin irfan ordusunun genişlemesine katkı sağlayan tüm öğretmenlerimize minnet borcumuz sonsuzdur” dedi

Mesajında geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerin çalışma ve yaşam koşullarının hak ettikleri düzeye çıkarılması gerektiğinin altını çizen Kırmızı, sözlerine şöyle devam etti:

“Çağdaşlaşmanın, gelişmenin ve baş döndürücü hızla değişen dünya koşullarına ayak uydurmanın temel unsuru eğitimdir. Eğitimin baş aktörleri de öğretmenlerdir. Bu nedenle öğretmenlerimizin çalışma ve yaşam koşullarının hak ettikleri düzeye çıkarılması elzemdir.”

CHP’nin temel hedeflerinden birinin de, öğretmenliği Cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki gibi en saygın mesleklerden biri haline getirmek olduğunu söyleyen Kırmızı, "Öğretmenlerimiz, Avrupa’da yaşayan meslektaşlarına kıyasla daha uzun süre çalışıp çok daha az kazanmakta, ay sonunu zar zor görmektedir. Ülkemizin onur nişanesi öğretmenlerimiz mutsuz, umutsuz ve geleceklerinden endişe duyar haldedir.  Oysa toplumumuzun muasır medeniyetler seviyesine gelmesi, kendi kendine yeten, güçlü bir Türkiye için çağdaş, bilimsel ve laik eğitim programlarının uygulanması gerekir. Ancak eğitimin sorunları, öğretmenlerin sorunları çözülmeden çözülemez. Cumhuriyetimizin ışığı, aydınlık yarınlarımızın teminatı öğretmenlerimizin meslek onurlarına yakışır bir yaşama kavuşturulmaları bir an önce sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı.

Kırmızı mesajına şu sözlerle son verdi: “Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor; kalkınmanın ve demokrasinin güvencesi olan öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız