1200 gazeteci her an işsiz kalabilir!

17 Eylül 2018 Saat: 13:23
1200 gazeteci her an işsiz kalabilir!
Basın İlan Kurumu (BİK) doların yükselmesi nedeniyle oluşan kâğıt krizinin ardından gazetelerin girdiği darboğazdan çalışanları çıkararak “çözmesine” neden olacak bir karara imza attı.

BİK gazetelerde çalışan asgari çalışan sayısını 7’den 6’ya düşürdü. Karar dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) yaptığı açıklamada 1200 gazetecinin işsiz kalabileceğini ifade etti.

Öte yandan Türkiye Gazeteciler Sendikası tarafından yapılan açıklamada "Kâğıt sektöründe yaşanan kriz nedeniyle bir süredir zor durumda olan gazeteler için Basın İlan Kurumunun aldığı "çalışan sayısını" düşürme kararı çözüm değildir. Bir süredir sendikamızın da içinde bulunduğu birçok kesim kâğıt sorunu nedeniyle krizin etkilerini derinden yaşayan gazete ve yayınevleri için çözüm önerileri sıralamıştı. Dövizdeki artışlar ithal edilen kâğıt fiyatını neredeyse yüzde 100'ü aşan oranlarda yükselmesine neden oldu. Ağustos ayında yapılan Basın İlan Kurumu Genel Kurulunda asgari çalışan sayısının düşmesi konusunda yapılan teklif kabul edilmiş, bugünde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.” dedi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız