Güncel

Kurum Kocaeliye Geliyor

İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamuru Temizleme, Susuzlaştırma ve Bertaraf Projesinde ilk çamur çıkarma işlemi 2 Mayıs Salı günü gerçekleştirilecek. Dip çamuru çıkarma işleminin ilk adımı olacak çalışmalara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan

29 Nisan 2023 Saat: 18:28
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 472 kez okunmuştur

Kurum Kocaeliye Geliyor
Kurum Kocaeliye Geliyor

Cumhurbaşkanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteğiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamuru Temizleme, Susuzlaştırma ve Bertaraf Projesinde çalışmalar devam ediyor. Körfez’den dip çamurunun çıkarılma işlemini gerçekleştirecek olan boruların denize yerleştirilmesi tamamlanmıştı. İzmit Körfezi'ndeki dip çamurunun temizlenmesi için başlatılan şantiye kurulumu ise tamamlanmış durumda.

TEMİZLİKTE İLK ADIM


İzmit Körfezi Dip Çamuru temizleme projesinin ilk etabı olan Doğu Baseninde, 1 milyon 225 bin metrekare alanda toplam 9 milyon 462 bin 445 metreküp çamurun çıkartılması için ise ilk adım atılıyor. 2 Mayıs Salı günü başlayacak ilk dip temizliği çalışmalarına ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılacak olan program saat 10:00’da İzmit İnterteks Fuar alanında gerçekleştirilecek. İzmit Körfezi Doğu Baseni dip temizliğini içeren projenin toplam maliyeti ise 121 milyon dolar. Projede maliyetin dörtte ikisi Cumhurbaşkanlığı tarafından, dörtte biri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ve kalan dörtte biri ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından karşılanacak.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑