Güncel

KURALAR TAMAM SIRA İHALEDE

Kent Konut A.Ş.‘nin Kartepe Kent Meydanı bölgesinde inşa edeceği Sağlıkkent Konutları’nın kurası geçtiğimiz ay notyer huzurunda çekilmişti. Konutların ihalesi ise 23 Kasım Salı günü saat 11.00'de Kent Konut Binası’nda gerçekleşecek

16 Kasım 2021 Saat: 13:39
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 463 kez okunmuştur

KURALAR TAMAM SIRA İHALEDE
KURALAR TAMAM SIRA İHALEDE

Ülkemiz gibi bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında büyük mücadeleler veren sağlık çalışanları için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 502 konut yapılacak. Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut tarafından sağlık personellerine yönelik inşa edilecek Sağlıkkent Konutları’nın ihalesi 23 Kasım Salı günü saat 11.00'de Kent Konut'ta gerçekleşecek. Konut başvurularının 1-15 Ekim tarihleri arasında yapılacağı belirtilmişti. Belirtilen tarihlerde toplam 782 başvuru gerçekleşti.

NOTER HUZURUNDA ÇEKİLİŞ YAPILDI

782 kişi arasında yapılan çekiliş ile hak sahipleri geçtiğimiz ay belirlendi 6. Noter Güven Hızır’ın huzurunda yapılan çekilişin sonucunda 502 dairenin hak sahipleri belirlendi. Konutların fiyatları ise 255-528 bin lira arasında olacak. Büyükşehir tarafından 18 ayda teslim edilmesi planlanan 13 blok 502 daireden oluşan konutlar, yüzde 0.79 oranında faiz ile sağlık çalışanlarına sunulacak.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ TEŞEKKÜR ETTİ

Yapılan proje ve pandemide kendilerini hiç yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve belediye çalışanlarına teşekkür eden İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Umarım bu yeni projede hak sahibi olanlar en kısa zamanda sağlıkla içinde otururlar. Yapılan fedakarlık için teşekkür ediyoruz. Verilen personel, araç, laboratuvar, konuklama gibi yapılan inanılmaz destekler için size minnettarız” dedi.

36 BİN METREKARE ALANDA

Sağlıkkent Konutları, Kartepe Kent Meydanı’na yakın bir yerde 36 bin metrekare alanda yapılacak. 12 bin 500 metrekaresi bina, 8 bin 500 metrekare yeşil alan ve sosyal donatı, 15 bin metrekaresi ise yollardan oluşacak. Bloklar 5 katlı, 13 blok ve 502 daireden olacak. 52 adet 1+1, 350 adet 2+1, 100 adet 3+1 daire bulunacak.

EKOLOJİK BİNALAR OLACAK

Dairelerin her biri 69 ile 135 metrekare arasında değişiyor. 2 bin 100 metrekare ticaret alanı mevcut. Projede yeşil alan bol bırakılarak ekolojik düzeni sağlayacak yağmur suları toplanacak. Yağmur suları tekrar kullanılacak. Bu geri kazanım sayesinde site sakinleri düşük aidat ödeyecek. Elektrikli araçlar için batarya dolum merkezi olacak.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑