Güncel

KOTO Başkanı Necmi Bulut Sert Konuştu

Eylül Ayı Meclis toplantısında konuşan KOTO Başkanı Necmi Bulut“Yüzüme konuşamayanlar arkamdan konuşanlar şerefsizin önde gidenleridir” ifadelerini kullandı

25 Eylül 2019 Saat: 11:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 950 kez okunmuştur

KOTO Başkanı Necmi Bulut Sert Konuştu
KOTO Başkanı Necmi Bulut Sert Konuştu

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Eylül Ayı Meclis Toplantısı Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

“Haketmedğm şeklde tham eden şerefszdr”

KOTO Eylül ayı mecls toplantısı bugün gerçekleşt. Toplantıda geçen toplantıdan çıkan tartışma tekrardan gündeme geld. Başkan Necm Bulut, “Haketmedğm şeklde tham eden şerefszn önde gdendr” ded.

Kocaeli Ticaret Odası’nın (KOTO) Eylül ayı meclis toplantısı bugün gerçekleşti. Ticaret Odası Burhan Kasım Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Meclis Başkanı Akın Doğan başkanlığındaki toplantıya KOTO Başkanı Necmi Bulut’un yanı sıra yönetim kurulu ve meclis üyeleri katılım gösterdi. 4 gündem maddesinin de ele alındığı toplantı öncesi Kocaeli Üniversitesi İİBF İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan ekonomi ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

“DAHA UCUZA ALACAKTIK, OLMADI”

Baytaktutan’ın sunumunun ardından açıklamalarda bulunan KOTO Başkanı Necmi Bulut, “Kırsal Kalkınma destekleri programımızı gerçekleştirdik, ve ata tohumunu tanıttık. Uluslararası ilişkiler kapsamında ziyaret ve eğitimler verdik. Kadın kooperatierinin arttırılması çalışmaları yapıldı. Bu ay siyasi partileri de ziyaret ettik. Market firmalarına özel çalışmalar yaptık. Eylül ayında toplamda 31 kayıt silme, 151 ise yeni kayıt yaptık. Araç değişikliği yaptık, 10 yaşını geçen aracımızın yerine yapılan ihale de 160 Bin TL taban fiyatla 4teklif alındı. İhaleye katılan arkadaşlardan ikisi kardeşti ama 165 Bin TL ‘ye bu aracı alabilecekken 173 Bin TL’ye aldık. Birisi çekilse daha ucuza alacaktık ama maalesef olmadı” ifadelerini kullandı.

“İSMİMİ KULLANMADAN KARALAMA YAPIYOR”

Dilek ve temenniler bölümünde Faruk Bostan, KOTO eski Başkanı Hamit Özdağ’ın hayatını kaybetmesi sonucu ailesine başsağlığı dilemesinin ardından cenaze bilgilerini de paylaştı. Bostan’ın ardından Meclis Üyesi Ziya Uludüz, “Yaklaşık 5 yıldır kurulumunda da, yönetiminde de bulunduğum Arslanbey Organize Meslek Lisemiz var. Geçmiş dönemlerde bu okul ve şahsımhakkında ağıza alınamayacak şekilde bir gazeteci tarafından şahsi ismimi kullanmadan karalama yapıyor. Buradan bazı üyelerimizden aldığı destekle FETÖcülük, vatan haini gibi imalarda bulunmakta. Benim üzüldüğüm taraf, burada pazarlamacı olan arkadaşımızın olması. Bayramdan önce 250 TL’lik reklam isteyen vermeyince karalama kampanyası başlatıyor” dedi.

“HERKESTE BU ZABITLAR VAR”

Necmi Bulut, “Geçen meclis buradan konuşma zinciri yaşadık. Burada Kandıra OSB ile ilgili bir konuşma esnasında Kandıra Belediyesi’nde ve kentte en son gider yapılacak adamım” demiş. Yeraltı yerüstü tanıdıkların veya kul hakkına girmemiş, insanların abi olarak gördüğü biri olmak gerekiyor. Algı yönetimiyle yüzüne söyleyemediğini, söylemeye çalışmayan insan olman lazım. Ben “Bilgim var” demişim. Herkeste bu zabıtlar var. Ben basına haberi öyle yapacaksın böyle yapacaksın diye bir şeye sahip değilim. Böyle bir haberi almış arkadaşımız almış haberi sayfasını koymuş” ifadelerinde bulundu.

“HER ŞEYE HAZIRIZ”

Bir meclis üyesi hakkında konuşan Bulut, “Sen en son gider yapılacak adamsın ya. Geleceksin bana burada şerefsiz diyeceksin. Haketmediğim şekilde itham eden şerefsizin önde gidenidir. Burada görev yapmaya çalışıyoruz. Buradaki seçilmiş insanların saygısı olmazsa, kimsenin kimseye saygısı olmaz. Ama yüzümeye söyleyemeyen arkadan bu kelimeleri dolaylı yoldan söyleyemeye çalışanlar şerefsizin önde gidenidir. Kimin ne söyleyeceği varsa bu kürsüden sorabilir. Bu sorulara cevap veremeyen bu koltukta oturamaz zaten. Ben buraya girdiğimde sigortalı olsam şimdiye emekli olmuştum. Bu iddiaların sahibi bütün arkadaşa Karamürsel’den başlayalım Kandıra’da çıkalım, kim kimse kızgınsa insanlar çıksın ifade etsin. Buradan açık dille tekrar söylüyorum. Biz birbirimize saygı duymazsak kimse kimseye duymaz. Varımla yoğumla İzmit’te yaşıyorum. Canı isteyen canının istediği yerden gelsin. Şimdi bu cevabı verdikten sonra bir dünya kardeşim reklamları verdik. Vermem diyenlerin  telefonuna İBANnumaraları gitti. Biz 4-5 kere üst üste basında yazıldık. Bana oturduğumuzda söylenen siz reklamları G. İsimli medyaya verin o reklam yerlerini satın alıyor, onlar yazıldığınızda susturur. Bana kimsenin reklam yapmasına ihtiyacım yok. Canı isteyen canı istediği yerden gelsin. Biz bu cevabı verince iban numarası atarak bile reklam için taciz ediyorlar. Gönüllü olunmayan şeylerde rıza olmaz. Bazen bu arkadaşlarla ortak dostlarımız oluyor.Her şeye hazırım, her türlü mücadeleye hazırım. Kocaeli ticari hayatının kalkınması için el birliğiyle çalışacağız” dedi.

İKİLİ TARTIŞMA

Başkan Bulut’un ardından söz alan Meclis Üyesi Yaşar Can, “Meclis kürsüsünü birbirimize gider yapmak için kullanmayalım. Ben taraf değilim. Meclis kürsüsünü ticaretin geliştirilmesi adına kullanalım. Amacım bu. Ayrıca geçtiğimiz ay bütçemiz kalmamasına rağmen yönetimimiz bize fuar gezisi için yardımcı olmuştur” dedi. Yaşar Can’ın söylediklerinin kendisine söylendiğini ifade ederek Can’a cevap veren Bulut ise “Burası meclis salonu meclisle ilgili konuşalar burada yapılır. Herkes yanlış kelime kullanmaktan imtina edecek. Ben gider yapmadım göz önünde de gider yapmaya hiç gerek duymadım. Yapılan davranışa cevaben konuştum” dedi.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑