Güncel

KOTO Başkanı Bulut 1 buçuk Yılını Değerlendirdi

KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut, 1 yıllık faaliyetlerini değerlendirdi

30 Nisan 2019 Saat: 10:06
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 813 kez okunmuştur

KOTO Başkanı Bulut 1 buçuk Yılını Değerlendirdi
KOTO Başkanı Bulut 1 buçuk Yılını Değerlendirdi

KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut, 1 yıllık değerlendirme toplantısı düzenledi. Burada 1 yıllık süreci değerlendiren Bulut, “İhracat atılımız ilk meyvelerini verdi. Hiç ihracat yapmamış 15 yeni firmayı ilimize kazandırdık” dedi.

Kocaeli Ticaret Odası, ilk defa bir yıllık değerlendirme toplantısı düzenledi. İlk defa gerçekleşen toplantı odanın bünyesinde bulunan Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, KOTO’nun faaliyetlerini özetleyen slayt gösterimi ile devam etti.

“122 YILLIK ÇINAR”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye çıkan KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut,  “KOTO’nun şehir için öneminin farkındayız. Birinci vazifemiz yerel esnafın derdine çare, yarasına merhem olmaktır. Devletin üst kademeleriyle diyalog kurarak sorunlarımıza çözüm aradık. KOTO, 122 yıllık bir çınar. Bu çınar bizlerin sorumluluğunda. Çalıştık güzel projeler ürettik, sizin karşısına dolu dolu projelerle çıktık. İş dünyasının beklentilerine karşılık verdik. Bürokrasi kesimleriyle, yerel yönetimlerle tam bir işbirliği içinde olduk. Bir günde 700’den fazla faaliyet yaptık. Sayısız eğitim ve danışmanlık projesi düzenledik” dedi.

“HASAN’LAR, HÜSEYİN’LER GİDER KOTO KALIR”

Kocaeli’de ihracat için çok atılım yaptık diyen Bulut, konuşmasını şöyle sürdürdü; İhracat atılımız ilk meyvelerini verdi. Hiç ihracat yapmamış 15 yeni firmayı ilimize kazandırdık. Finansal istikrarın yeniden atılım yapılması konusunda destek verdik. Yerel esnafı hareketlendirmek adına yeni dönemde belediyelerle ortak çalışma yapacağız. Yeni dönemde üyelerimizin sorunlarını değil şehrin konularını gündemden düşürmeyeceğiz. Başta kentsel dönüşüm olmak üzere Kocaeli’nin önemli sorunlarını ele alacağız. KOTO’yu isimlerle değil, marka değerleriyle korumak hepimizin görevi. Hasan’lar, Hüseyin’ler gider KOTO kalır. Görev sonrası rahatça sokaklarda gezebilmek adına önceliğimiz. Ulaşılır bir yönetim sergilemektir.

Bulut’un ardından söz alan Yönetim Kurulu Üyesi Murat Barış proje değerlendirme raporunu okudu. Barış şu ifadelere yer verdi; Türkiye’de bir ilk olan üyelerimize yönelik avantajlı KOTO Kart çalışması yaptık. Odamızda KOTO Kart kullanan üye sayısı 658, üye işletme sayısı ise 41. 2018 yılı Nisan ayında 607 üyemize toplam 60 milyon 390 bin TL kredi yapılmıştır. 2018 Ağustos ayında 237 üyemize toplam 23 milyon 675 bin TL kredi kullandırımı yapılmıştır. Toplam üye sayısı 844 iken, toplam kullandırılan miktar sayısı 84 milyon 65 bin TL.

KOTO’nun gerçekleştirdiği projeler şu şekilde;

Avantajlı KOTO Kart projesi, konutta faiz oranı yüzde 98’e düştü, otomotivde cazip fiyatlar piyasayı canlandırdı, nefes kredisi ve KOBİ destek kredisi, Kocaeli’de işletmeler için marka olma zamanı, bilgi teknolojilerinin etkin ve verimli kullanımı, endüstri 4.0’a nitelikli iş gücü yetişiyor, hedef perakende iş gücünü canlandırmak, KOTO destek ofisi, üyenin yanında, ihracata atağı projesi başlatıldı, ihracat destek ofisi hizmette, KOTO resmi sitesi yenilendi. Fuar çalışmaları; Kocaeli İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri, Kampanyalarımızla Kitap fuarındayız, Kocaeli’nin sağlıkta ki potansiyeli dünyaya anlatıldı, SANTEK 5. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı, iş makinaları ekipmanları fuarı, 5. Meslek Komitesi İntermob fuarı, 9. Meslek Komitesi Yörex Fuarı, Uluslararası Ticareti Geliştirme Çalışmaları; Katar’a İş ve Yatırım Gezisi, Azarbaycan İş ve Yatırım Gezisi, Dağıstan Heyetini Odada Ağırladık, Üyelerimizle Arnavutluk’u anlattık, Rusya ile işbirliği toplantısı, Panama Başkonsolosu ile önemli görüşme, Türkiye- Afrika pazarına genç eli. Lobi faaliyetleri; Başkan Bulut Ticaret Odaları Konseyi’ne seçildi, TOBB genel Kuruluna katılım, Marmara Bölge Toplantısı’nda Kocaeli’yi temsil etti, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde şuraya katılım, Üyelerin talepleri Ankara’ya taşındı, enflasyonla topyekün mücadele de bizde varız, TOBB ve TBB istişare toplantısına ev sahipliği yapıldı, odanın girişimleriyle kuyumculukta taksit imkanı, odanın girişimleriyle halkevi durağı eski yerine getirildi, KOTO’nun girişimleriyle nöbetçi noter uygulaması, berber ve kuaförlerin zorunlu hafta tatilinin iptali, girişimlerle ÖTV ve KDV indirimleri uzatıldı, eğitim danışmanlık firmalarına KOSGEB desteği girişimi, enerji sektörü toplantısına bakan Dönmez’i davet ettik, halcilerin sorununu bakanlığa taşıma, bakan Albayrak’a talep iletme, bakan Pekcan’nın katılımıyla istişare toplantısı, eğitim programlarında isim değişikliği girişimi, milletvekili Zeybek’e talep iletildi, iş dünyasının beklentilerini Büyükakın’a ilettik, başkan adaylarını odada ağırladık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda önemli görüşmeler yapıldı, KOTO Meclisi Yeşil-Siyah Program toplu fotoğraf ve yemeğin ardından son buldu.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑