Güncel

KIBRIS GAZİSİ ARAT; “SOYKIRIMI KİM YAPMIŞ HERKES GÖRSÜN”

Kıbrıs Gazisi / Eski Derbent Belediye Başkanı Zafer Arat, TRT’de yayımlanan “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisini herkesin izlemesi gerektiğini belirterek “Kıbrıs’ta kimler soykırım yapmış herkes görsün” açıklamasında bulundu.

20 Nisan 2021 Saat: 14:47
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 571 kez okunmuştur

KIBRIS GAZİSİ ARAT; “SOYKIRIMI KİM YAPMIŞ HERKES GÖRSÜN”
KIBRIS GAZİSİ ARAT; “SOYKIRIMI KİM YAPMIŞ HERKES GÖRSÜN”

1974 Kıbrıs Barış Harekatına katılan Kıbrıs Gazisi / Eski Derbent Belediye Başkanı Zafer Arat, TRT’de yayımlanmaya başlayan “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizini herkesin izlemesi gerektiğini belirterek, “TRT’de yayımlanan diziyi herkes izlemelidir. Orada kim soykırım yaptı, herkes görmeli ve öğrenmelidir” açıklamasında bulundu.

BİR ZAMANLAR KIBRIS

TRT’nin izleyiciyle buluşturduğu “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisi kısa sürede büyük beğeni topladı. Kıbrıslı Türklerin Rum-Yunan zulmüne maruz kaldığı 1974 öncesi dönemi anlatan dizi Kıbrıs Gazileri tarafından ilgiyle takip ediliyor. Kıbrıs'a dair gerçek vatan mücadelesinin konu edildiği Bir Zamanlar Kıbrıs’ı izleyen Kıbrıs Gazileri duygu dolu anlar yaşıyorlar.

ADADA SOYKIRIM UYGULANDI

Kıbrıs Gazisi Zafer Arat “TRT’de yayınlanan “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisi o günlerde yaşananları hatırlattı. Tabi bazı şeyleri gösterilemiyor. Zira orada soykırım uygulandı. Orada yaşananları bugün Kıbrıs konusunda konuşanlar görseler kanları donar. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı kardeşlerimize yapılan zulmü durdurmak için yapıldı. Kıbrıs’a çıkartma gemileri ile çıktık. Daha sonra tankla operasyon içerisinde yer aldım. O zamanlar bizimle birlikte AA’dan Merhum Gazeteci Adem Yavuz bizim çıkışımızı haber yapmıştı. İkinci harekatta tankla birlikte bir çok noktada yaşanan vahşeti belgeledi. Bizim yanımızdan ayrıldıktan kısa bir zaman sonra Rumlar tarafından şehit edildi” açıklamasında bulundu.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑