Siyaset

Kartepe Meclisin de Tirilyonluk Arsa Gerginliği

Kartepe Belediyesi 2019 yılı Kasım ayı meclis toplantısı 3 gündem maddesiyle toplandı. Toplantının 2’nci gündem maddesi gergin anların yaşanmasına neden oldu.

4 Kasım 2019 Saat: 20:26
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 960 kez okunmuştur

Kartepe Meclisin de Tirilyonluk Arsa Gerginliği
Kartepe Meclisin de Tirilyonluk Arsa Gerginliği

Kartepe Belediyesi 2019 yılı Kasım ayı meclis toplantısı belediye hizmet binası meclis salonunda gerçekleşti. Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman’ın başkanlığında gerçekleşen 3 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda toplantının 2’nci gündem maddesi olan Emlak İstimlak Müdürlüğü’nün Maşukiye Mahallesi’nde 2425 ve 2426 parsel numaralı 176 dönüm taşınmazların belediye tarafından alınması maddesinin oylanması sırasında CHP Gurubuyla Başkan Kocaman arasında gergin anlar yaşandı. KOCAMAN, “BU ARAZİ ÇOK KIYMETLİ”

Bu arazinin alınmasını kamu menfaati ve belediyemizin menfaatini göz önüne alarak planlıyoruz diyen Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman, “Kartepe Maşukiye Mahallesinde Sapanca yoluna cephesi bulunan 176 dönümlük, 2 parselden oluşan ve özel bir şirkete ait bir arazi. Birleştirilebilir parseller. Şahsi olarak konuşuyorum ki bu arazi çok kıymetli. Ben buranın uygun şartlar altında belediyeye kazandırılacağını düşünüyorum” dedi.

KOCAMAN, “KOMİSYON KURULACAK”

Ön görüşmelerimiz de son derece olumlu geçtiğini söyleyen Başkan Kocaman, “Bu arsayı alma niyetimiz var. Ancak bu bir ön niyet. Şuanda net bir durum yoktur. Bu arazinin alınması noktasında komisyon kurulacak, fiyat teklifi hazırlanacak sonrasında karar verilecek. Bu kıymetli alan hakkında nihai kararı komisyon tarafından verilecek. Komisyon tarafından hazırlanan karar meclise gelecek. Almak için niyetliyiz” diye konuştu.

KOCAMAN, “CİDDİ BİR KAMU YARARI VAR”

İlçemizin menfaatleri doğrultusundan elimizden gelen her şeyi yapıyoruz diyen Başkan Kocaman, “Bu alanda yarışmalar düzenledik. Özel bir şirkete ait, herkesin bildiği bir yer. Bizim derdimiz Kartepe Belediyesi gayrimenkul kazandırmaktır. Ben bu arsanın alınmasında ciddi bir kamu yararı da görüyorum. Söz konusu arsayı alabilirsek belediyemize güç katacağız “ ifadelerini kullandı.

BAYRAK, “PARAMIZ VARSA NEDEN SGK’YA YARI FİYATINA ESKİ HİZMET BİNASIMIZI VERDİK”

Bunun üzerine CHP Gurup Sözcüsü Hasan Bayrak söz alarak; “Sayın başkan madem arsa alacak kadar paramız var neden geçen ayki meclis toplantısında Maşukiye’de bulunan belediyeye ait iki adet arsaya kredi çekmek için ipotek verdik. Bir önceki mecliste de eski kaymakamlık binasının satışı ile ilgili karar aldık. SGK’nın bizden ekspertiz değerinden yarı fiyatına daha düşük istemiş olduğu eski hizmet binamızı verdik. Bunların cevabını bizlere oy verenler sorarlar” şeklinde konuştu.

KOCAMAN İLE BAYRAK ARASINDA İKİLİ DİYALOG YAŞANDI Bu sözler üzerine ortam bir anda gerildi. Başkan Kocaman ve CHP Gurup Sözcüsü Hasan Bayrak arasında ikili diyalog yaşanmaya başlandı. Başkan Kocaman, “ SGK’nın içi boşaltıldı. Anca dolduruyoruz. SGK bizim başımızın tacı. Siz SGK’ya verilmesine karşı mısınız? Bu bilgiler size 5 gün önceden verildi “ dedi. Bunun üzerine Bayrak, Kartepe Belediye Meclisi sadece onay yeri değildir. Yarı fiyatına arsa almaya karşı değiliz. Kartepe için yapılacak işlerin önceden istişarede bulunarak değerlendirilmesi gerekir. Ve ardından Meclis’e sunulmasını gerekir. Bizle istişare edilmedi. Bu bilgiler kuru bilgiler. Biz burayı almak istiyoruz demekle iş bitmiyor. Verilen bilgi gündem maddesi sadece. Açıklayıcı bir bilgi yok. SGK’ya verilmesine tabiî ki karşı değiliz ama değerinde verilmesi taraftarıyım ” diye konuştu.

OY ÇOKLUĞUYLA SATIN ALMA YETKİSİ VERİLDİ

Gerginleşen ortam Başkan Kocaman’ın oylamaya geçmesi ile sonlandı. Başkan Kocaman’ın meclisten satın alma noktasında yetki verilmesini istediği gündem maddesine CHP ve İYİ Parti Gurubu red oyu verdi. Ancak satın alma yetkisi meclisten oy çokluğuyla geçti.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑