Güncel

KARTEPE MAKS PROJESİ TANITIMINA KATILDI

İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve ASELSAN’ın bir araya gelerek başlattığı Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS)'ın Türkiye tanıtım toplantısına Kartepe Belediyesini temsilen Başkan Yardımcısı Bali Holat’ta katıldı.

12 Eylül 2019 Saat: 15:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 632 kez okunmuştur

KARTEPE MAKS PROJESİ TANITIMINA KATILDI
KARTEPE MAKS PROJESİ TANITIMINA KATILDI

KARTEPE MAKS PROJESİ TANITIMINDA ile ilgili görsel sonucu

İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve ASELSAN’ın bir araya gelerek başlattığı MAKS'ın Türkiye tanıtım toplantısı İzmir’de yapıldı. Toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Engin Sarıibrahim ve Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ı temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Bali Holat katıldı.

PROJENİN KATKILARI ANLATILDI

Toplantıda en büyük dijital dönüşüm projesinde her adrese tek bir tuşla ulaşılacak Coğrafi bilgi teknolojileri kullanılarak adres bilgilerine mekânsal boyut kazandırdığı, mekansal adres verilerinin kamu ve özel sektör ile paylaşıldığı, yerel yönetimlerin coğrafi adres verisi üreten konuma getirilerek dijital dönüşümlerin sağlandığı, büyük verilerin işlendiği, saklandığı ve oluşan büyük verilerin entegrasyonunun sağlandığı, mekânsal ve demografik katma değerli analizlerin yapılabildiği MAKS, Türkiye’nin en büyük dijital dönüşüm projesi hakkında katılımcılara bilgi verildi.  

HOLAT: DÖNÜŞÜME AYAK UYDURMALIYIZ

Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Bali Holat, toplantı sonunda “Dijitalleşen ve hergün gelişen teknolojiye yerel yönetimlerin entegrasyonun çok önemli olduğunu düşündüğümüz için buradayız. Vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetlerimizi daha hızlı kaliteli ve çeşitlendirerek çağın gerisinde kalmadan, yenilikleri takip ederek uygulamak arzusundayız. Dijital dönüşüme ayak uyduramayan kurumlar “iki ileri bir geri” çizgisinden öteye geçemeyecekler. Başkanımız da bu konularda ki vizyonu ve bakış açısı ile bize destek ve güç vermektedir” dedi.     

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑