Siyaset

“Kartepe mahalle oldu, ilçe olamadı”

CHP Kartepe İlçe Başkanlığı kongresinde konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Kartepe mahalle oldu, ilçe olamadı” dedi.

23 Aralık 2019 Saat: 01:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 818 kez okunmuştur

“Kartepe mahalle oldu, ilçe olamadı”
“Kartepe mahalle oldu, ilçe olamadı”

CHP Kartepe İlçe Başkanlığı kongresi bugün Kartepe Ataevler Kültür Merkezi’nde geçekleştiriliyor. Gerçekleştirilen kongrede ilk olarak CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan konuştu. Tarhan, “Meclisteki bütçe çalışmalarını tamamladık. Bütçede işsizler yok, yoksullar yok, emekliler yok. Emekçilere işçilere küçük esnafa üreticilere vergi var. Saraya saltanat var. Bu bütçe tek adamın bütçesi. Son 5 yılda Kocaeli’den sadece elektrik doğalgaz açıp kapanması için 16 Milyon TL alınmış. Kamu yatırımlarında Kocaeli yok gibi. Bu sebepten biz bütçeye hayır dedik. Onlarca vatandaşımız intihar ediyor. Yerelde iktidarız, genelde de iktidar olmak için tohumları atmalıyız. Kayıplar şehri Kartepe, mahalle oldu ilçe olamadı. Birlikte çalışacağız. Onlar bir araya gelerek bu ülkeyi parsel parsel sattılar. Yeni seçilecek yönetime hayırlı olsun diliyorum. Kimse kaybetmeyecek, CHP kazanacak” diye konuştu.

HİÇBİR LİSTEYE MÜDAHALE ETMEDİM

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın ardından CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay bir konuşma yaptı. Sarıbay, “Hiçbir ilçenin listesine müdahale etmedim. Bir tek Gebze’de değişiklik yapıldı. Ben hiçbir zaman serzenişte bulunmadım. ‘Ben’ diyen kimseye hiçbir arkadaşım destek vermez. Her iki aday arkadaşımıza da başarılar diliyorum” dedi.

ŞEFFAFLIK İSTİYORUZ

CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın ardından CHP Kartepe İlçe Başkanı ve Adayı Serkan Alpay bir konuşma yaptı. Alpay, “Biz bu yola hep birlikte çıktık ama bazen yalnız kaldık. Küskünlerimiz oldu. ‘Ben’ olmaktan çıkacağız, beraber mücadele edeceğiz. Delegelerimize ve üyelerime ulaşamıyoruz. Herkese ulaşmak, yanında olmak istiyoruz. Şeffaflık istiyoruz. Kartepe’de 7 meclis üyemiz var, onların yanında olmak istiyoruz” diye konuştu.

ÖRGÜT İÇİ KAVGA OLMAMALI

CHP Kartepe İlçe Başkanı ve Adayı Serkan Alpay’ın ardından son olarak diğer ilçe başkanı adayı Tevfik Mayda konuştu. Mayda konuşmasında, “Umarım bu kongrede Kartepe adına yeni projeleri hep birlikte oluştururuz. Tek vücut, tek ses olmalıyız. Biz kayırmacılık yapmayacağız. Biz ‘Adalet’ diye yürümüş insanlarız. Siyaseti yukarıdan aşağıya buyruklarla değil, aşağıdan yukarı yapmalıyız. Ortak aklı egemen kılmalıyız. Sen-ben yok, biz var. Örgüt içi kavga olmamalı. Bu salondan el ele, omuz omuza çıkalım” ifadelerine yer verdi. Yapılan konuşmaların ardından delegeler oy kullanmaya geçti.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑