Sağlık

Kartepe Gebe Eğitim Sınıfı törenle açıldı

Yaptıkları çalışmalarla ve projeleriyle adından sıkça söz ettiren Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü, bir projesini daha hayata geçirdi.

27 Haziran 2019 Saat: 16:27
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 958 kez okunmuştur

Kartepe Gebe Eğitim Sınıfı törenle açıldı
Kartepe Gebe Eğitim Sınıfı törenle açıldı

Kartepe İlçe Sağlık Müdürü Dr. Harun Arslan ve ekibi tarafından hazırlanan yeni bir proje daha hayata geçti. Kartepe Kadın Spor Merkezlerinin de katkılarıyla anne adaylarını gebelik döneminde ve sonrasında bilgilendirmek için “Gebe Eğitim Sınıfı’nın” açılış töreni gerçekleşti. Gebe Eğitim Sınıfı’nın açılış kurdelesini konuşmaların ardından protokol üyeleri birlikte kesti.

YOĞUN KATILIM

Dumlupınar Mahallesinde bulunan Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğünün bahçesinde gerçekleşen törene Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman, Sağlık Hizmetleri-İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, Kocaeli Anneleri Derneği Başkanı Hande Kaya, CHP İl Başkan Yardımcısı Nilay Merttürk, Ak Parti Kadın Kolları Kartepe İlçe Başkanı Emine Tandoğan Özdemir, Kurum Müdürleri, Kartepe Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli ve Kartepeli vatandaşlar katıldı.

SANAT, GEBE EĞİTİM SINIFI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Törende Gebe Eğitim Sınıfı Sorumlusu Ebe Rayhan Sanat, Gebe Eğitim Sınıfı hakkında bilgilendirme yaptı. Gebe Eğitim Sınıfında verecekleri eğitimlerden bahseden Sanat, “Gebe Eğitim Sınıfında verilecek eğitimlerde, tüm gebelerin, doğum öncesi ve sonrası dönemlerde dikkat etmeleri gereken hususların teorik ve pratik olarak anlatılacağını ifade ederek, amaçlarının, anne adaylarının, bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rolleri benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak olduğunu söyledi. Sanat son olarak bu sürece baba adaylarının da dahil olmaları gerektiğini belirtti.

ARSLAN, “EN GÜÇLÜ KADRO “

Kartepe İlçe Sağlık Müdürü Dr. Harun Arslan, “ Her zaman söylediğim bir cümle var. Benim hedefim Kartepe’de ki insanlar hasta olduktan sonra, sıkıntı yaşadıktan sonra değil, önemli olan onların hasta olmadan sıkıntı yaşamadan önüne geçecek tedbirleri alabilmektir. Bu anlamda bizde yaklaşık 4 yıldır Gebe eğitimine ağırlık vermekteyiz. Biz kendimiz bazı imkânlarla bunu faaliyete geçirmiştik. İl Sağlık Müdürlüğümüz sağ olsun, büyüklerimiz, mesai arkadaşlarımız Gebe Eğitim Sınıfımızı yenilediler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Şunu da iddia ediyorum, gerek gebe eğitimcilerimizle, ebe arkadaşlarımızla, doktorumuzla, diş hekimimizle, diyetisyenimizle, psikologumuzla ve Kartepe Belediyesinden gelen gebe pilates hocamızla Kocaeli’de Gebe Eğitim Sınıfı anlamında en güçlü kadro bizde. Bu kadroyla 7/24 hizmet etmekten gurur duymaktayız” dedi.  

ARSLAN, “ÜCRETSİZ HİZMETLER “

Çalışan anne adaylarımız için mesai dışında bir gurup oluşturulursa biz bu eğitimi mutluluk içinde keyif içinde vermeye hazırız diyerek sözlerine devam eden Arslan, “Sizlerden ricam çevrenizde bulunan annelere, anne adaylarına bu hizmeti almaları için davet edin. Kartepede bir şey yaparken tek başımıza yapamayacağımızın farkındayız. Birlikte güç doğar düsturu ile hareket edildiğini bu şekilde enerji ile güç tarif ettiğimizi biliyoruz. Belediye Başkanımız Kartepe aşkıyla hizmet ediyor. Yapacağımız hizmetlerde yanımızda olacağını biliyorum. İnşallah güzel hizmetler vermeye devam edeceğiz. Ayrıca, Kartepe İlçe sağlık Müdürlüğümüzün bünyesinde mesai saatlerinde diyetisyen, psikolog ve kanser taramaları verilmektedir diyerek bu hizmetlerin ücretsiz olduğunun altını çizdi.

VARLIKLI, “ANNE BEBEK SAĞLIĞI KONUSUNDA GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERİYORUZ “

Sağlık Hizmetleri-İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı,”Gebe Bilgilendirme Sınıfı yeni bir kavram değil. Ancak ilimizde gerek fiziksel yapısı, gerek personel yapısı eksik olan ilçelerimizde tamamlamak hedefi ile yola çıktık. Türkiye’de ki gelişmişlik kriterlerinin en başında anne ve bebek sağlığı var. Anne ve bebek sağlığında Kocaeli olarak, İl Sağlık Müdürlüğü olarak bunun için her türlü gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. İlimizde bebek dostu olmayan kamu hastanemiz yok. Birkaç tane özel hastane var. Onlara da bebek dostu hastanesi olması için her türlü çalışmayı yürütüyoruz. Türkiye’de ilk defa anne dostu kriteri getirildiğinde Kocaeli’de bir Eğitim Araştırma Hastanesi Türkiye’de ilk defa anne dostu ünvanını aldı. İkinci kez ise Darıca Farabi Araştırma Hastanesi anne dostu ünvanını alarak faaliyetlerini yürütüyor. Anne ve bebek sağlığı konusunda her türlü gerekli çalışmalar ilimizde gerçekleşiyor” diye konuştu.

KOCAMAN, “ÇOK GEREKLİ BİR HİZMET “

Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman, “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum sayın Kaymakamımızdan başlamak üzere devletimizin bürokratlarıyla çok büyük bir uyum içerisindeyiz. Geçmişten bugüne. Kartepe’de insanın olduğu her yerde biz uyum içerisinde birlik beraberlik içerisinde çalışma yapmaya hizmet üretmeye devam ediyoruz edeceğiz de. Bugün bir örneğini yaşıyoruz. Burada ki emek doktorlarımızın, sağlık müdürlüğümüzün, sağlık müdürlüğü çalışanlarının. Çok kıymetli bir çalışma. Biz belediyecilik noktasında doğum anından ölüm anına kadar her yerde varız. İnsanımıza hizmet etmek için gayret ediyoruz. Ama bu doğum öncesinden bir hizmet ve bence çok gerekli bir hizmet. Çünkü annelerimizin, kadınlarımızın, gebe annelerimizin biz gebelik dönemindeki sıkıntılarını, zorluklarını bende bir baba olarak iyi biliyorum. Nasıl bir süreç geçirdiklerini, desteğe ihtiyaç duyduklarını biliyorum. İnşallah bu bir başlangıç olur. Bölgemizde yaşayan çok sevdiğimiz, inandığımız, çok değer verdiğimiz kadınlarımız için bir nebze hizmet etme fırsatı olur. Bu güzel hizmet için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “ ifadelerini kullandı.  

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑