Güncel

KARTEPE´DEN BARIŞ PINARI HAREKATINA DESTEK

KARTEPE BELEDİYESİ’NİN BÜTÇESİ 141 MİLYON TL

16 Ekim 2019 Saat: 16:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 647 kez okunmuştur

KARTEPE´DEN BARIŞ PINARI HAREKATINA DESTEK
KARTEPE´DEN BARIŞ PINARI HAREKATINA DESTEK

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman başkanlığında gerçekleştirilen Kartepe Belediyesi Ekim Ayı II’nci oturumunda Barış Pınarı Harekatı’na destek bildirisi okunduktan sonra, belediyenin 2020 yılı bütçesi 141 Milyon 400 bin TL olarak belirlendi.   

Kartepe Belediyesi Ekim Ayı II’nci oturumu Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından meclise gönderilen 2020-2024 yıllarını kapsayan Stratejik Planı, 2020 Mali Yılı Performans Programı Taslağı ve 2020 Mali Yılı Bütçe Taslağı maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

KAHRAMAN ORDUMUZUN MÜCADELESİ SAYESİNDEDİR

Meclis oturumunda konuşan Kartepe Belediye Başkanı Kocaman “Mehmetçiklerimize Allah muvaffakiyet versin. Bugün bu salonda toplantı yapabiliyorsak kahraman ordumuzun mücadelesi sayesindedir. Barış Pınarı Harekatı çok önemlidir. Diğer ülkelerden yapılan açıklamaları görmekteyiz. Gerçeği çok daha net görmekteyiz. Amaçlarının, niyetlerinin ne olduğunu çok net görmekteyiz. Ne yapmak istedikleri görülmektedir. Bundan dolayı da kararlılıkla üzerine gidilmektedir. A Milli Futbol Takımımız çok önemli bir başarı elde etmiştir. Ülkemize çok güzel sevinçler yaşatmaktadırlar. Türklüğün, vatanın ne olduğunu herkese göstermektedirler. Mehmetçiklerimize selam olsun tüm dualarımız onlar için” dedi.  

BİLDİRİ OKUNDU

Meclis gündemi açılışında Kartepe Belediyesi’ni oluşturan AK Parti, MHP, CHP ve IYI Partili meclis üyelerinin ortaklığında hazırlanan Barış Pınarı Harekâtını Destekliyoruz bildirisi okundu. Hazırlanan bildiri de; Ülkemiz, Fırat'ın doğusunda terör örgütleri PKKJPYD/YPG ve DEAŞ'ın varlığını sonlandın-nak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekatın' başlatmıştır. Öncelikle bilinmelidir ki bu harekat Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına alan Barış Pınarı Harekatı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vadetmektedir.

BARIŞ VE İSTİKRAR İÇİN

Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat'ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır. Ülkemizin bu harekat ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye'nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekat, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkını ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekatı bu çerçevede değerlendirilmelidir.

BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ

Bu çerçevede, Belediye Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekatında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. inanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekatın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakâr askerimize muvaffakiyetler diliyoruz” sözlerine yer verildi.

BÜTÇE KABUL EDİLDİ

Meclis gündemine gelen 2020-2024 yıllarını kapsayan Strateji Planı, 2020 Mali Yılı Performans Programı Taslağı ve 2020 Mali Yılı Bütçe Taslağı maddeleri oy çokluğu ile kabul edildi. Kartepe Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi 141 Milyon 400 bin TL olarak kabul edildi

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑