Güncel

KARTEPE´DE TARİHİ SU DEĞİRMENİ RESTORASYONU TAMAMLANDI

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, restorasyonu tamamlanan Tarihi Su Değirmeni’nde incelemede bulundu.

19 Eylül 2019 Saat: 22:06
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 886 kez okunmuştur

KARTEPE´DE TARİHİ SU DEĞİRMENİ RESTORASYONU TAMAMLANDI
KARTEPE´DE TARİHİ SU DEĞİRMENİ RESTORASYONU TAMAMLANDI

Kartepe Suadiye Mahallesi’nde genel mimari özellikleri itibariyle, 19’ncu yüzyıl sonu 20’nci yüzyıl başı yapısı olan Tarihi Su Değirmeni’nde restorasyon çalışmaları Kartepe Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan projesi kapsamında aslına uygun olarak tamamlandı.  

KOCAMAN İNCELEDİ

Tarihe büyük önem veren Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın yakından takip ettiği restorasyon projesinin tamamlanması ile Tarihi Su Değirmeni hizmet vermeye başladı. Küçük su deresi yanında kurulan Tarihi Su Değirmeni dikdörtgen planlı yapının oturum alanı 79, kullanım alanı ise 62 metre karede hizmet verecek.

TARİHİ MİRASIMIZ

“Turizm ilçesi olan Kartepemizde tarihi zenginliklerimiz kültürümüze zenginlik katmaktadır” diyen Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Tarihi Su Değirmeni’nin tamamlanması ile Kartepemizde kültürel zenginliğimize önemli bir katkı sağlamıştır. Hemşehrilerimizin istek ve taleplerine göre gereken hizmetler yapılırken, ilçemizin tarihine de sahip çıkıyoruz. Su değirmeni tarihi miraslarımızdan biridir” şeklinde konuştu.   

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑