Eğitim

KARTEPE’DE İŞ VE AİLE HAYATINDA ZAMAN YÖNETİMİ EĞİTİMİ

Kartepe Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, tarafından belediye personeline iş ve aile hayatında zaman yönetimi semineri verildi.

31 Ağustos 2018 Saat: 18:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.382 kez okunmuştur

KARTEPE’DE İŞ VE AİLE HAYATINDA ZAMAN YÖNETİMİ EĞİTİMİ
KARTEPE’DE İŞ VE AİLE HAYATINDA ZAMAN YÖNETİMİ EĞİTİMİ

Kartepe Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 2018 yılı hizmet içi eğitim programı kapsamında belediye toplantı salonunda toplum yararına proje kapsamında çalıştırılan 30 personele iş ve aile hayatında zaman yönetimi semineri verildi. Seminerde zamanın kaliteli kullanılması için dikkat edilmesi gereken unsurlara değinildi.

 

ZAMANIN ÖNEMİ

“Zaman; yerine konması, geri döndürülmesi, yenilenmesi, depolanması, satın alınması mümkün olmayan bir kaynaktır” diyerek konuşmasına başlayan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü eğitmenlerin Didem Korlu, “Zamanın önemini anlamak için, bir senenin değerini sınıfta kalan bir öğrenciye, bir ayın değerini prematüre bebek dünyaya getiren bir anneye, bir haftanın değerini haftalık derginin editörüne, bir saniyenin değerini kazayı kıl payı atlatan kişiye ve bir milisaniyenin değerini anlamak için, olimpiyatlarda gümüş madalya alan sporcuya sormak yeterlidir” şeklinde konuştu.

 

MUHTEŞEM ÖRNEK; MİMAR SİNAN

“Ortalama bir insan ömrü iki yüz bin planlanır saatle sınırlıdır” diyen Korlu “Bir insan toplam iş görebilme gücünün ancak yüzde 30-40’nı kullanabilmektedir. Geriye kalan yüzde 60 civarındaki iş görebilme gücü netleşmemiş hedefler, planlamada yapılan hatalar, plansızlık, önceliklere gerekli önemi verememe, sürekli erteleme, öze inememe, detayla fazla uğraşmaya gitmektedir. Zamanın nasıl yönetildiğine en güzel örnek Mimar Sinan Han’dır. 99 yıllık ömrüne 84 cami, 52 mescit, 57 medrese, 7 okul ve darülkurra, 22 türbe, 17 imaret, 3 darüşşifa, 7 su yolu kemeri, 8 köprü, 20 kervansaray, 35 köşk ve saray, 6 ambar ve mahzen, 48 hamam olmak üzere toplam 350’ye yakın yapıyı gerçekleştirmiştir” ifadelerini kullandı.

 

ÜZÜLMEZ’E TEŞEKKÜR

İş ve aile hayatında zaman yönetimi semineri alan belediye personeli, “Çok değerli, önemli bilgiler öğrendik. Zamanın nasıl kullanılması gerektiği, bunun yollarını ve programlarını öğrendik. Bizlere bu imkanı sağlayan Kartepe Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez’e çok teşekkür ederiz” dediler.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑