Güncel

KARTEPE´DE HAYVAN BARINAKLARI TARIM ALANLARINA TAŞINIYOR

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde ki hayvan barınakları ve kanatlı hayvan kümeslerini (kayıt dışı ahırları) kaldırıyor.

7 Ekim 2019 Saat: 17:11
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 582 kez okunmuştur

KARTEPE´DE HAYVAN BARINAKLARI TARIM ALANLARINA TAŞINIYOR
KARTEPE´DE HAYVAN BARINAKLARI TARIM ALANLARINA TAŞINIYOR

Kartepe Belediyesi geçmiş dönem meclis toplantısında alınan “Hayvan barınakları ve kanatlı hayvan kümeslerinin imar planında tarım alanı olarak gözüken alanlara taşınması” hakkında ki meclis kararı gereğince Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde çalışmalarına devam ediyor.

 

EKİPLER TARAFINDAN KALDIRILDI

Zabıta Müdürlüğü ekipleri başlatılan çalışma sonrasında yerleşim alanı içerisinde yer alan hayvan barınakları ve kanatlı hayvan kümeslerini kaldırmaya başladı. Ekipler geçtiğimiz hafta Köseköy Mahallesi Salim Dervişoğlu Caddesi üzerinde Hacı Halim Köprüsü yanında bulunan hayvan barınağını kaldırdı.

TARIM ALANLARINA TAŞINIYOR

Meclisin aldığı karar uyarınca çalışmalarına devam ettiklerini belirten Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı “Yapılan denetimler sonrasında yerleşim alanı içerisinde bulunan hayvan barınakları ve kanatlı hayvan kümeslerinin kaldırılmasına devam ediyoruz. Barınaklar içerisinde yer alan hayvanların tarım alanlarına taşınması sonrasında kaldırma işlemlerine başlıyoruz. Bu konuda; bu denetimsiz ve özel yapıların yarattığı çevre ve görüntü kirliliği sebebiyle, çevre ve halk sağlığını tehdit ettiği yönünde yoğun şikayet aldık. Konu Kartepe Belediyesi meclisinde değerlendirildikten sonra bir önceki dönemde bu karar alındı. Bizde ilçemizin sağlıklı kentleşmesi ve planlara uygunluk sağlaması açısından kontrollerimizi yapıp, hayvan sahiplerine gerekli süre tanındıktan sonra işlem yapıyoruz” açıklamasında bulundu.   

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑