Siyaset

İYİ PARTİ KARTEPE SORDU; LİYAKAT Mİ? SADAKAT Mİ?

İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel; Kartepe Belediye Meclisinde Oy Birliği ile geçen Boş Kadro Ünvan Değişikliği ile ilgili olarak kamuoyunu meşgul eden 6 personelin değişecek olan statüsü ile ilgili açıklama yaptı.

7 Ocak 2021 Saat: 17:07
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 865 kez okunmuştur

İYİ PARTİ KARTEPE SORDU; LİYAKAT Mİ? SADAKAT Mİ?
İYİ PARTİ KARTEPE SORDU; LİYAKAT Mİ? SADAKAT Mİ?
Kıymetli Kartepe'li Hemşehrilerim;
Kartepe Belediye Meclisinin; 05.01.2021 Salı Günü gerçekleşen Toplantısı öncesinde basın organları aracılığı ile Meclis gündeminde ki Boş Kadro Ünvan Değişikliği maddesi ile personel içerisinde Akrabası ve Arkası olanları memur mu yapacaksınız sorusunu sormuştuk.
Akabinde aynı gün gerçekleşen Meclis Toplantısında; Belediye Başkanının, rahat olun LİYAKAT'e dikkat edeceğiz açıklaması ile birlikte, ilgili madde (iktidar ve muhalefetin meclis üyelerinin) oy birliği ile meclisten geçti.
Lakin; 18 senesini devirip, 19. senesine giren Ak Parti iktidarı döneminde alışık olduğumuz hali ile konuyu değerlendirdiğimizde, İnsan ister istemez.. İlim ve Bilim yuvası olan Üniversitelerde dahi, adamına uygun sipariş şeklinde açılan kadroları hatırlayarak.
Acaba Kartepe Belediyesinde de; İş'e/Kadroya uygun LİYAKAT'li personel yerine, SADAKAT'li personele uygun İş/Kadro 'mu dizayn edilecek diye endişeleniyorum.
Tabi bu arada Belediye içerisinden kulağımıza gelen ve bugün kamuoyuna yansıdığı şekli ile de statü değişikliği yapılacak 6 kişinin arasında; Başkan kuzenlerinin, eski Başkanların çocuklarının, Parti Genel Başkanlarının aile dostlarının torunlarının, parti teşkilatının refere ettiği kişilerin olduğu bilgisi ile düşündüklerimizde haklı olduğumuz kanaati daha da belirginleşmektedir.
Pandemi döneminde sahada en büyük mücadeleyi sadece Allah rızası için veren ve sadece insanca yaşayabilmek adına, kendileri ile aynı işi yapan diğer arkadaşları ile eşit iş eşit ücret hakkını arayan 500'e yakın KHK'lı personelin 2 senedir hakkını alamadığı ortada iken.. Ve hak etmediği halde, Belediye bünyesinde halihazırda zaten; partiden torpilli, onun adamı, bunun yakını kontenjanından işe gitmeden, emek vermeden, işe gittiklerinde ise kendilerine tahsis edilen odalarda çay içip sigara tüttüren onlarca isim varken..
İddia edildiği şekli ile yarın bu 6 kişilik kadrolara LİYAKAT esas alınmadan sipariş usulü, şimdiden isimleri belirlenen ve kim oldukları bize de ulaşan kişiler yerleştirilir ise, buna göz yummayacağımızı belirtmek isterim..
Biliyoruz.. İstiyorsunuz ki, hiçbir şey olmamış gibi davranalım..
Lakin; Unutmayın ki; haksızlık karşısında eğilenler, haklarıyla beraber şereflerinide kaybederler..
Haluk TAMYÜKSEL
İYİ PARTİ
KARTEPE İLÇE BAŞKANI
 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑