Güncel

İlk kadın kooperatifi KARKAD Kartepe de açıldı!

Kartepe Belediyesi’nin kadın girişimcileri teşvik etmek amacıyla destek verdiği ilk resmi tescili kadın kooperatifi KARKAD düzenlenen programla açıldı

27 Temmuz 2020 Saat: 18:09
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 967 kez okunmuştur

İlk kadın kooperatifi KARKAD Kartepe de açıldı!
İlk kadın kooperatifi KARKAD Kartepe de açıldı!

Kartepe Belediyesi’nin kadın girişimcileri teşvik etmek amacıyla destek verdiği ilk resmi tescili kadın kooperatifi KARKAD(Kartepe Kadıneli Üretim ve İşletme Kooperatifi Restoran ve Satış Merkezi) düzenlenen programla açıldı. Programa Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, AK Parti Milletvekilleri Emine Zeybek ve İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, Kartepe AK Parti İlçe Başkanı Sadık Yılmaz,Kartepe İYİ Parti İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, Kartepe eski belediye başkanı Şükrü Karabalık,KARKAD Kurucu Başkanı Ece Çiftçi, KARKAD üyeleri  ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“GİDEREK BÜYÜYORUZ”

KARKAD Kurucu Başkanı Ece Çiftçi: “Mersin’deki şehitlerimiz için Allahtan rahmet diliyoırum. Kocaeli’nin 9 Eylül 2019’da kurulan tescilli ilk kadın kooperatifiyiz. 8 kişi ile yola çıktık. Şu an 14 kişiyiz. Giderek büyüyoruz. Bize desteklerini esirgemeyen Karetepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’a teşekkür ediyorum. Evinde hayatını idare eden kadınların ayaklarının üstünde durmasını istedik. Bu düşünceyle yola çıktık. Sizin ve ailelerin desteği ile bugün buradayız. Herkese çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

“KOOPERATİFİN BÜYÜYECEĞİNDEN EMİNİM”

Düzenlenen programda konuşan Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman: “Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bugün burada kadınlarımız için toplandık. Dinimizin bize emaneti olan kadınlarımızın geleceği ve bugünü için toplandık. Alkışı hakkeden sadece kadınlar. Bizim için kadınlarımız en kutsalımız. Ürünleri kendi elleriyle Kartepenin organik ürünlerini yaptılar. Karetepemizin yerli ürünleri konusunda bu birliğe  ihtiyaç var. Açılış yapmayı sevmiyorum. Ama buranın reklama ihtiyacı var. Herkesin buraya sahip çıkmasını istiyorum. Herkes buradaki konunun hassasiyeti için burada. Kooperatifin büyüyeceğinden eminim. Ben her zaman yanlarındayım. Bütün kadınları kooperatifimize davet ediyorum.”

İlk kadın kooperatifi KARKAD açıldı

 

“KADINLARIMIZ HAYATIMIZI GÜZELLEŞTİRİYOR”

Kocaman’dan sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak: “Gebze’de karayolları genel müdürü ile toplantısı olduğu için Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın katılamadı. Herkese selamını getirdim. Kadınlarımız hayatımızı güzelleştiriyorlar. Annem,eşim ve kızlarım olmazsa eksik kalırım. Kadın elinin değdiği her yerde bereket olur. Bizde her daim kadınlarımızın yanındayız. Komeklerde kadınlarımız çok güzel eserler ortaya koyuyorlar. Son zamanlarda üretilen ürünlerin satılması için internetten aplikasyon yapma aşamasındalar. Ürünlerimiz sadece elden değil internet üzerindende satılabilecek.” dedi.

 

“SİZ YETER Kİ BU YOLA BAŞ KOYUN”

AK Parti Milletvekili Emine Zeybek: “Başkanımız beni davet ettiğinde çok heyecanlandım. En büyük hayalim kadınlarımızın kendi ayakları üstünde durmasıdır. Bizim kadınımız her zaman üretir. En büyük sorunları ürettikleri ürünleri nasıl pazarlayacaklar. Bunu yıllar önce büyükşehirimiz başlattı. Son yıllarda da belediye başkanlarımız kooperatifleşme yollarına gitti. Ticaret Bakanlığımız kadınların üretime girmesini destekliyor. Siz yeter ki bu yola baş koyun, devlet her zaman arkanızda.” İfadelerini kullandı. Konuşmaların ardından dua okunup kurdele kesildi. Kurdele kesiminin ardından konuklar, kadınların elleriyle taptığı ürünleri tattı. . Düzenlenen programda konuşan Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman;” Açılış yapmayı sevmiyorum. Ama buranın reklama ihtiyacı var. Herkesin buraya sahip çıkmasını istiyorum.” dedi

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑