Siyaset

HALUK TAMYÜKSEL; FSM KAPALI PAZAR ALANININ AKIBETİNİ SORDU

İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel; Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Kapalı Pazar alanının akıbetini sordu.

7 Haziran 2021 Saat: 18:36
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 703 kez okunmuştur

HALUK TAMYÜKSEL; FSM KAPALI PAZAR ALANININ AKIBETİNİ SORDU
HALUK TAMYÜKSEL; FSM KAPALI PAZAR ALANININ AKIBETİNİ SORDU

İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel; Kartepe Belediyesi tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortak olarak yapıldıktan sonra kullanılmayan ve uzun süre boş kalan. Sonrasında ise tekrar projelendirilerek, alanda büyütme çalışması başlatılan Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Kapalı Pazar alanının akıbetini sordu. 

 

2018 Kasım’ın da temeli atılan ve 2019 yılının Kasım’da teslim alınan Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Kent Çarşısı ve Kapalı Pazar Alanı, teslim alındıktan sonra uzun bir süre atıl durumda beklemiş, kent kamuoyunda ise harcanan 3 milyon liraya rağmen boşta kalması uzun süre gündemde kalmıştı. Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’da konu ile ilgili kendisine sorulan sorulara cevaben; alanın Pazarcılara küçük geldiği için kullanılamadığını belirtmişti.  

 

2021 yılının Başlarında ise alanın kullanımı için İstanbul menşeeli Ulus Pazarı ile anlaşıldığı ve Emekevler’de kurulan Ulus pazarının artık bu Kapalı Pazar alanında kurulacağı duyurulmuştu. Hemen akabinde Kartepe Belediyesi açıkladığı yeni proje ile 3000 m2 olan Kapalı Pazar alanının genişletilerek 7500 m2 ye çıkarılacağını kamuoyuna duyurmuş ve hemen çalışmalara başlamıştı. 

 

Kartepe’de kurulan semt pazarları sokak araları ve caddelerde kurulurken, Kartepe’nin ve Kartepeli’nin kaynakları ile yapılan bu alanın kullanımının İstanbullu pazarcılara neden tahsis edildiğini merak ettiğini belirten Tamyüksel; “ Biz uzunca zamandır Kartepe’de hayata geçirilen yatırımların; doğru düzgün planlanmadan, ilgilileri ile istişare edilmeden ve yapılır iken yeterince denetlenmediğinden dolayı kalitesiz malzeme ve işçilik ile imal edildiğini, bu sebeple tüm projelerin ya atıl kaldığını yada teslim alındıktan kısa bir süre sonra; Suadiye Kent Çarşısı, Uzuntarla Kültür Merkezinde olduğu gibi tadilata girdiğini görüyor ve dile getiriyoruz. En nihayetinden çarçur edilen kamunun kaynaklarıdır ve İşte Fatih Sultan Mehmet Mahallemizde ki bu kapalı Pazar alanıda bu hesapsızlığın en bariz örneklerinden biridir.  

Yaklaşık üçmilyon lira harcanarak hayata geçirilen bu alan, Pazarcılarla istişare edilmeden yapıldığı ve yetersiz kaldığı için boş kalmış, Pazarcılarımız Kartepemizin Cadde ve sokaklarında,  her türlü olumsuzluğa rağmen tezgahlarını açarak çalışmaya devam etmiş lakin bu alana yetersizliğinden dolayı gelmemişlerdir. Bu esnada; Kartepe Belediyemiz yeni bir yatırımla alanı  3000 m2 den 7500 m2 ye çıkarma çalışması başlatmış ama aynı anda Kocaeli Pazarcılar Odası ile bir görüşme olmuşmudur, yerli pazarcı esnafımıza buyrun gelin alanı büyütüyoruz denmişmidir bilmesekte. 

Yerel basında bir anda çıkan haberlerle alanın kullanımı için İstanbul menşeeli Ulus Pazarı ile anlaşıldığını, Emekevlerde kurulan pazarın artık bu alanda kurulacağını öğrendik. Bu noktada; hem alanın artık atıl durumdan kurtulacak ve katmadeğer üretecek hale geliyor olması hem de bölgenin bir nebzede olsa hareket kazanacağını düşündüğümüzden dolayı, şeklen bu kararın karşısında olmadık. 

Lakin bazı merak ettiğimiz noktalarıda siz değerli kamuoyu ile paylaşmak ve yetkililere sormak istedik. 

  1. Fakat; madem bu alan büyütülecekti, ortada net bir bilgi olmadığı ve kamuoyu gibi bizde bilmediğimiz için soruyoruz.. Yerel esnafımız, semtlerde cadde ve sokaklara kurdukları pazarlarda ciddi sorunlar yaşarken bu alanın İstanbullu derneğe tahsis edilmesi ve üstüne birde Belediye kasasından tekrar para harcanarak yenilenmesi etik midir? 
  2. Bu alan aynı şekilde Kocaeli Pazarcılar Odası organizasyonu ile veya Kartepe’li yerel pazacı esnaflarımızla organize edilerek, aynı şekilde Ulus Pazarı esnafı davet edilemezmiydi? 
  3. Alanı tahsis edildiği; İstanbullu derneğin bu alanı 1,5 metrelik tezgah hakkı ile hisselere böldüğü ve diğer pazardan bu pazara taşınmak için dahi esnaftan ciddi bir ücret talep ettiği iddia ediliyor, bu konuda bir malumatınız var mıdır?  
  4. Yapılan anlaşmanın koşulları nedir? İstanbullu derneğe tahsisi ile ilgili çok ciddi rakamların döndüğü ve ciddi bir rant dedikoduları almış başını gidiyor. Herhangi bir açıklama yapacakmısınız? 

Yada her zaman yaptığınız gibi sırf bu soruları ve sorunları İYİ Parti dile getiriyor ama cevap verip prim vermeyelim mantığı ile susup, kapalı kapılar arkasında konuşmaya mı devam edeceksiniz?  

 

İYİ PARTİ 

KARTEPE İLÇE TEŞKİLATI 

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑