Güncel

EŞMELİLER ÇÖZÜM BEKLİYOR

Geçtiğimiz cuma günü ilimizi etkisi altına alan yağışta en büyük zararı yine Eşme ve Eşmeli gördü.

25 Haziran 2019 Saat: 23:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.123 kez okunmuştur

EŞMELİLER ÇÖZÜM BEKLİYOR
EŞMELİLER ÇÖZÜM BEKLİYOR

ÇEKOK önündeki menfez tıkanınca sel, karayolunu vurdu. İş yerleri ve evleri su bastı. Felaketin tekrarlanmaması için yetkililerin harekete geçmesi lazım

KURUDERE TAŞTI

Şiddetli yağış ilimizde en çok Kartepe Eşme bölgesinde etkili oluyor. Yukarı Eşme Mahallesi, D-100 Karayolu’nun üst kesiminde bulunan ÇEKOK fabrikası yanından geçen Kurudere aşırı yağışlarda bölgede bir felakete yol açıyor. Geçen hafta sonu 21 Haziran Cuma günü yaşanan şiddetli yağış sonrası tekrar taşan dere, bölgeye büyük hasar verdi.

eşmeli kuru dere için çözüm bekliyor ile ilgili görsel sonucu

ŞU HALE BAKIN-

DSİ ekipleri, sel felaketinden sonra zarar gören bölgeyi temizlemedi. Selle birlikte gelen çamur, taş, talaş ve pislikler olduğu gibi bırakılmış halde duruyor. TRAFİK FELÇ OLDU Sel sularının yüksek kesimlerden taşıdığı balçık ve çamurun yanı sıra ağaç ve dallar sel sularıyla birlikte ÇEKOK önündeki menfezi tıkayınca sel suları Karayoluna taştı. Kurudere’nin taşması sonrasında birçok ev, iş yeri, seralar da sular altında kaldı. Trafik felç oldu. Kocaeli-Sakarya arasında D-100’den ulaşım kesildi. ÇAMUR TEMİZLENMEDİ 21 Haziran Cuma günü öğleden sonra başlayan şiddetli yağış sonrasında yaşanan sel felaketinden sonra ekibimiz bölgeye gitti, incelemelerde bulundu. Sel felaketinin etkilediği bölgelerin halen temizlenmediği, sel sularının sürükleyip getirdiği çamur, çakıl, taş ve ağaç kırıntılarının olduğu gibi durduğu ve yetkililer tarafından temizlenmediği görüldü. Bölge sakinlerinden Nihat Tercan, “Sel felaketinin üzerinden günler geçti halen çamur olduğu gibi duruyor, temizlenmedi. Her gün kullandığımız yollar çamur içinde, pislik içinde. Yetkili kim ise bir an önce buralar temizlemeli ve normal hayat başlamalı” ifadelerini kulandı.

eşmeli kuru dere için çözüm bekliyor ile ilgili görsel sonucu

eşmeli kuru dere için çözüm bekliyor ile ilgili görsel sonucu

TERCAN AİLESİ-

Yukarı Eşme Mahallesi’nde oturan Nihat Tercan ve eşi Sabriye Tercan, yaşanan sel felaketinden çok korktuklarını belirterek, sel sırasında evlerinin çatısına çıktıklarını söyledi. Nihat Tercan, “Sel felaketinde seramız büyük zarar gördü” dedi.

BAŞKAN KOCAMAN FELAKET BÖLGESİNDE

Eşme’de yaşanan sel felaketinden sonra ortaya çıkan görüntüler en çok Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ı üzdü. Sel sonrası bölgede incelemelerde bulunan başkan Kocaman, selden zarar gören halkla görüştü, talepleri dinledi. Gazetemize de konuşan Kocaman, “Ülke genelinde yaşanan yoğun yağışlar birçok bölgeyi etkiledi. Bu yağışlardan Eşme Mahallemiz de çok etkilendi. Bölge sakinlerimizin bu yaşanan felaketi hızlı bir şekilde atlatabilmeleri için tüm ekiplerimizle birlikte bölgede çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

BİR ÇÖZÜM BULUN

Karayollarının 2015’de yaptığı çalışmanın yetersiz kaldığı son felaket ile bir kez daha anlaşıldı. Herkes çözüm bekliyor. Ancak çözüm için Devlet Su İşleri’nin ve Karayollarının harekete geçmesi lazım. Bölgede ÇEKOK önündeki gibi 7 ayrı menfezin sorunlu olduğu ve acil ıslah çalışması yapılması gerektiği biliniyor. Özellikle Kurudere’nin kenarında bulunan tarım arazilerinden yağışlarla birlikte gelen çamurlu toprağın menfeze ulaşmadan engellenmesi gerekiyor. Bölge sakinleri, “Devlet buna bir çözüm bulsun” diyerek tepkilerini dile getiriyor. Eşme ve Kartepe’nin bu tehlike karşısında kaybedecek bir dakikası bile yok.

eşmeli kuru dere için çözüm bekliyor ile ilgili görsel sonucu

SERALAR ZARAR GÖRDÜ- Kurudere’nin taşması sonrasında bölgede bulunan tarım arazileri ve seralarda büyük zarar gördü. Nihat Tercan, “Mağdur olduk” dedi.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑