Güncel

Eşme’nin sesini duyan var mı?

Kocaeli’nin il merkezine en uzak yerleşim bölgelerinden birinin adı Eşme. Kartepe ilçesinin en sakin, en çok üreten, en bakir mahallesi Eşme.

28 Kasım 2018 Saat: 21:12
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.348 kez okunmuştur

Eşme’nin sesini duyan var mı?
Eşme’nin sesini duyan var mı?

Eşme halkından gelen çağrılara sessiz kalamadık, bir günümüzü Eşme’ye ayırdık. Eşmeliler, sahipsizlikten şikayetçi, Hizmet alamamaktan şikayetçi. Ürettikleri meyveleri, sebzeleri koyacak bir soğuk hava depolarının olmamasından şikayetçi.

ÇOK EKSİKLERİ VAR 

Eşme turumuzda bize bölgenin yerlisi, genç çiftçi Mazhar Aşkın(28) rehberlik yaptı. Eşme, özellikle belediyesi kapandıktan sonra çok mağdur olmuş. Sesini duyuramıyor, hizmet alamıyor. Halkın kullanabileceği bir sosyal tesis yok. Eşme’de lise yok. Yıllar önce selde meydana gelen tahribat bile hala onarılmamış. Eşme’de vatandaşın dere üzerinden karşıya geçeceği doğru dürüst bir köprü bile yok. Eski Eşme Mahallesi’nde Eşme Mezarlığı’nın yanından geçen yol çok dar ve alternatifsiz. Bölgedeki Kırmanlar Sokağı’nın açılması ve yapılması için 2 yıl önce halk dilekçe vermiş. Bu yolu ters istikamette kullanan araçlar ver ve tehlike yaratıyor. Bölgedeki çok gerekli iki alt geçit, her yağmurdan sonra suyla doluyor, kullanılamaz hale geliyor

SİNEKLER İSTİLA ETTİ

Eşmeliler bütün yollarının kullanılamaz halde olduğunu, altyapı sorunlarının çözülmediğini belirtiyor, şunları söylüyorlar: “-Sahil kesiminde halka açık bir sosyal tesisimiz yok. Lise ihtiyacı her geçen yıl artıyor. Bölgeyi Akdeniz sinekleri istila etti. Meyvelerimiz çürüyor. Bölgede marmelat fabrikası yapılmasını, ürünümüzün değerlendirilmesini istiyoruz.”

SOĞUK HAVA DEPOSU İSTENİYOR-

Eşme Meyve üretiyor. Ama bu meyveleri koruyacak soğuk hava deposu yok. Sağlık Ocağı arkasındaki bu bölgede soğuk hava deposu yapılması isteniyor. 

MEYVE ÜRETİM MERKEZİ-

Eşme ilimizin en önemli meyve üretim merkezlerinden biri. Üstelik organik ayva yetişiyor. Ama ilgisizlik, Pazar sorunu nedeniyle Eşme’de ayva ağacı ve rekoltesi hızla geriliyor.

ALTGEÇİTLER BU HALDE-

Eşme’de vatandaşın ulaşımı için büyük önem taşıyan alt geçitler, her yağış sonrası göl halini alıyor. Yıllardır bu soruna çözüm bulunamadı.

HER YER BATAKLIK-

Eşme hala yıllar öncesi büyük sel felaketinin izlerini taşıyor. Alt yapı sorunları büyük. Bataklık alanlar nedeniyle, bölgede çok yoğun Akdeniz sivrisineği sorunu da yaşanıyor.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑