Ekonomi

Ekmeğe zam yok

Türkiye Fırıncılar Federasyonu koronavirüs karşısında alınan tedbirlere ilişkin Kocaeli Fırıncılar Odasında bir basın açıklaması düzenledi

19 Mart 2020 Saat: 14:42
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.622 kez okunmuştur

Ekmeğe zam yok
Ekmeğe zam yok

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı Kocaeli Fırıncılar Odasında, koronavirüse karşı alına  tedbirler ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Başkan Balcı’ya Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı eşlik etti. Genel Başkan Balcı “Böyle hassas zamanlarda ekmeğe zam yapılması söz konusu değil” dedi.

Genel Başkan Balcı, ekmeğin sadece market ve bakkallarda satılması gerektiğini vurgulayarak, “Tarım bakanlığı bu konuda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu günde kadar üretilen ekmekler zaten hijyenliydi artık daha da hijyenli bir şekilde üretmeye devam edeceğiz. Tüketim ve alım konusunda vatandaşlar daha dikkatli etmeli özellik bakkal ve marketler dışında ekmek satılmamalı belediyeler bu konuda çok dikkatli olmalılar. Aynı duyarlılığı vatandaşlarımızdan da bekliyoruz. 2012 yılında ekmeğin bakkal ve marketlerin dışında satılmaması kararına rağmen ekmekler hala dışarıda pazarda her yerde satılıyor. Bu görüntüler artık son bulmalı. Herkes duyarlı ve tedbirli olmalı. Belediyelerde denetimleri sıkılaştırmalı. Fırıncılar odalarımıza tedbirler hakkında genelge yolladık” dedi.

Balcı, halkın ekmek sıkıntısı yaşamayacağını dile getirerek “OHAL durumunda halkımız ekmek sıkıntısı yaşamayacaktır. Ham madde sıkıntımız yoktur, vatandaşlar ekmeksiz kalmayacak, bu konuda tedirgin olmasınlar. Buğdayda veya unda hiçbir sıkıntımız yoktur.  İleriki günlerde vatandaşımızın ekmek konusunda sıkıntı yaşamayacak. Yeter ki herkes duyarlı olsun. Böyle hassas zamanlarda zam söz konusu değil. Ekmeğin kilogram fiyatının 7.5 TL olmaması konusunda kararlığımızı devam ettirmeye çalıyoruz. Stok yapıp karaborsacılık yapanlara karşı en sıkı şekilde önlem alıyoruz. Hijyen konusunda bizim aldığımız önlemleri perakende şirketleri de gösterilmelidir. Ekmeklerin dışarıda satılmasına karşıyız, gerçekten çok kötü bir görüntü Vatandaşlarımız ekmeği stok yapıp israf etmemelidir” ifadelerini kullandı.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑