Spor

Bülent Sarı: Medya maymunlarına çanak tutuldu!

Arslanbey Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Bülent Sarı, İl Disiplin Kurulu’nun verdiği 12 maçlık saha kapatma cezasına isyan etti.

13 Ocak 2020 Saat: 15:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 652 kez okunmuştur

Bülent Sarı: Medya maymunlarına çanak tutuldu!
Bülent Sarı: Medya maymunlarına çanak tutuldu!

MAÇ SONU BÜYÜK OLAYLAR YAŞANMIŞTI

Süper Amatör Lig A Grubu’nda şampiyonluk mücadelesi veren Arslanbey Gençlerbirliği ile ilk 4 sırada yer alıp Play-Off grubuna kalmak isteyen Tayfunspor, Arslanbey Stadı’nda karşılaşmış, mücadeleyi 1-0 kazanan Arslanbey Gençlerbirliği haftayı 3 puanla tamamlamıştı. Bu maçın ardından ise saha içinde büyük olaylar yaşanmıştı.

 

LİNÇ KAMPANYASI YAPILIYOR

İl Disiplin Kurulu maç ile ilgili verdiği kararda Arslanbey Gençlerbirliği’nin sahasını 12 maç kapatırken 3 futbolcusuna da tedbir koydu. Aldıkları ceza ile ilgili basın açıklaması yapan Arslanbey Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Bülent Sarı, gerek sosyal medyadan gerekse de kamuoyu tarafından linç edildiklerini belirterek bu süreçte yalnız bırakıldıklarını da ifade etti.

 

 

TOPLANTIDA MUHTARLAR DA YER ALDI

Toplantıya Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker, Arslanbey Mahalle Muhtarı Sedat Topal, Şevkakiye Mahalle Muhtarı Musa Mut, Kartepe Belediyesi Ak Parti Meclis Üyeleri Recep Ubay ve Recep Topal, Ak Parti İlçe Yöneticisi İlhan Sakin, kulübün kurucularından ve unutulmaz kaptanlarından İbrahim Sert, Arslanbey Organize Sanayi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Osman Demir, Arslanbey Gençlerbirliği yönetim kurulu üyeleri, teknik ekibi, futbolcuları ile çok sayıda Arslanbey sakini katıldı.

 

BASIN EMEKÇİLERİNİN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Aldıkları 12 maçlık saha kapatma cezasına adeta isyan eden Arslanbey Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Bülent Sarı şu şekilde konuştu: İlk önce tüm gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 16 Ocak Basın Onur Günü’nü kutluyorum. Buraya gelen tüm arkadaşlarımıza ve bölge halkımıza teşekkür ediyorum. Toplanma nedenimiz son oynadığımız Arslanbey Gençlerbirliği – Gebze Tayfunspor maçı sonrasında yaşananlar ve tarafımıza uygulanan linç kampanyası ile verilen 12 maçlık saha kapatma cezası ile ilgilidir.

 

 

İKİ CAMİAYA DA GEÇMİŞ OLSUN

İlk önce her iki camiaya ve her iki kulübe geçmiş olsun diyorum. Sporcu arkadaşımıza aynı şekilde geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum. En büyük geçmiş olsun dileğimi kendi camiamıza gönderiyorum. 1 yılını yağmur, çamur, kar, kış demeden çalışarak geçiren hocama ve futbolcularımıza, bu yıl ve bundan önceki yıllarda da her zaman yanımızda olan taraftarımıza şükranlarımı sunuyorum.

 

ALİ GÖKHAN KARASU ADINDAKİ SAHTA MAYMUNA VE ONUN GİBİLERE ÇANAK TUTULDU

Sahaya giren ve istemese de olaylara karışanları kınıyorum. 1 haftadır herkes bu olayları konuşuyor. Camiamız hak etmediği bir şekilde baskı altına alınıyor, eleştiriliyor, linç ediliyor. Eleştiriler hakaret boyutunda olurken daha da ileri gidiliyor ve olayları siyasallaştırarak terörist ilan ediliyor. Yangına benzin dökenler de var. Sosyal medyada Ali Gökhan Karasu adındaki bir maymun ortamı kızıştırmak için elinden geleni yapıyor ve bu sahte hesaba, bu ve bunlar gibi maymunlara çanak tutuluyor.

 

 

BU MAYMUNUN YAKANLAMASI İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ

Bu tipi Murat Aydın başkana da verdim. Savcılık kanalıyla da girişimlerimizi yaptık. Milleti bir birine sokan, ortalığı karıştıran bu maymunun yakalanması için her şeyi yapacağız. Kocaeli amatör camiasında yıllarca beraber olmuş kimi kulüpler de yangına benzin döktü. Onları da şiddetle kınıyoruz. Geçmişi kirli olanlar bu gün en çok konuşanlar oldu.

 

O ANTRENÖR İÇİN GEREĞİ YAPILMALIDIR

Bize yakın bir spor kulübünde hocalık yapan birisi, Arslanbey Gençlerbirliği camiasını “Müptezel” olarak nitelendirdi. O kulübün başkanı ve camiasına sesleniyorum. O hoca için gerekeni yapmak zorundalar. Kendi geçmişine baksın ve müptezel kimdir aynadan görsün! Yaşananları koca bir camiaya yükleyemezler. Burada kimse terörist de değildir, müptezel de değildir. Buradaki herkes, Arslanbey’deki taraftarın tamamı vatan görevlerini yapmıştır, hepsi Kocaelispor taraftarıdır!

 

 

DİSİPLİN KURULU DİK DURAMAMIŞTIR!

Sağlık önemlidir, centilmenlik önemlidir ve lafımın başında da dedim. Yaşanan olayları kınıyoruz! Bir kişi bu kulübün 1 yıllık emeğini çaldı. Bütün spor camiası bu kişinin kim olduğunu biliyor. Bardağı taşırsa da biz yine ses çıkarmıyoruz. Disiplin Kurulu verdiği kararda dik duramamıştır. Medya maymunlarına çanak tutulmuştur. O maymun hala sosyal medyada milleti bir birine düşürmeye, ortalığı yangın yerine çevirmeye devam ediyor.

 

KARTEPE’NİN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜYÜZ

Olaylarla hiçbir ilgisi olmayan sporcum savunma veriyor, olayda mağdur olana tedbir konuluyor. Böyle bir şey yok! Tabii ki savunmamızı vereceğiz, tabii ki federasyon nezdinde girişimlerimizi yapacağız.  Biz gerilmeyeceğiz ve o maymunlara uymayacağız. Bu kulübün 300’e yakın sporcusu var. Bu sporcuların 100’e yakını 10 yaş ve altında. Tüm gruplarda liglerde mücadele ediyoruz. Kısacası Kocaeli’nin en büyük kulüplerinden birisiyiz ve Kartepe’nin en büyük sivil toplum örgütüyüz.

 

 

14 MAÇIMIZI DA GEBZE’DE OYNARIZ!

Bizim kırmızı çizgimizi zorlamaya başladılar, camiamızı çok gerdiler. Federasyonumuza, Murat başkanımıza burada büyük da iş düşüyor. Bizi ezdirmemeli. Bu camia için alınlarının teri ile mücadele edenlere “Terörist” demek en basitiyle zavallılıktır! “Bundan sonra Arslanbey’de maçlara çıkmayacağız” diyen kulüpler var ya, çıkmasınlar. Sıkıntı yok ki… Bizi tehdit edenlere sesleniyoruz. Gerekirse biz tüm maçlarımızı rakiplerimizin evlerinde, o yetmezse de Play-Off’taki 14 maçımızı da Gebze’de oynarız. Bizim hiç kimseden çekincemiz yok. Kimseye pabuç bırakmayız.

 

SON MAÇ HARİÇ HAKEMLERİMİZDEN MEMNUNUZ

Tüm sezon genelinde ifade etmek isterim ki, son maç hariç hakemlerimizden memnunuz. İl Hakem Kurulu’muza da bu anlamda teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. Bu şekilde devam etmelerini diliyorum. Dediğim gibi alt yaş gruplarında da mücadele ediyoruz. Bazı şeyler bu şekilde devam ederse tüm takımlarımızı ligden çekeriz. Biz onların bu türlü oyunlarına “Eyvallah” demeyiz. Herkes yaptıklarına, konuştuklarına dikkat edecek. Tabi ki bizim camiamız da dikkat edecek.

 

 

FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Gebze’ye gideceğiz, onlar buraya gelecek. Derince’ye gideceğiz, Derince de buraya gelecek. Top döndüğü sürece bu şekilde devam edecek. Uzlaşmacı olmazsak, sosyal medya üzerinden ortalığı karıştıran maymunlara fırsat tanırsak bu işlerin sonu da gelmez. Herkes şunu bilmeli. Kulübümüzün menfaatleri ne gerektiriyorsa onu yapacağız. Bu kulübün emeklerine gölge düşürülmesine hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz!

 

KARTEPE KULÜPLER BİRLİĞİ’NDE ARTIK YOKUZ

Kartepe Kulüpler Birliği yanımızda durmadı ve bize destek olmadı. Toplantı yapacağımızı her yerde duyurduk. Bugün yanımızda olmaları gerekirdi. Arslanbey Gençlerbirliği Spor Kulübü olarak Kartepe Kulüpler Birliği’nden ayrıldık, Birlik ile ilgili tüm ilişkilerimizi kestik. İsterdik ki Kartepe Kulüpler Birliği bölgenin en çok sporcu sayısına sahip olan kulübümüzü dinleseydi, değerlendirmelerini yapsaydı. Tabii yanımızda olan kulüpler de oldu. Onlar da sağ olsun.

 

 

ŞAMPİYON OLACAĞIZ!

Bu kulüp sporcu yetiştirmeye devam edecek. Kocaelispor’umuza kulübümüzden iki sporcumuz transfer oldu, bu sporculardan birisi Muharrem Milli takıma davet edildi. Bunun devamı da gelecek. Arslanbey Kartepe’nin, bu şehrin bir gerçeğidir. Bu yaşananlar, üzerimize gelmeler, haksız yere edilen linçler Arslanbey Gençlerbirliği camiasını daha da kenetlemiştir. Yükselme Grubu’ndaki tüm maçlarını dışarıda oynayacak olan kulübümüz bu ligden şampiyon olarak çıkacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın!

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑