Güncel

Bu Gençlere Helal Olsun

Kartepe'nin Acısu beldesinde bir grup genç harçlıklarından, maaşlarından kenara ayırdıkları paralar ile beldelerinde belirledikleri ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolileri dağıtıyorlar.

28 Aralık 2020 Saat: 16:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 706 kez okunmuştur

Bu Gençlere Helal Olsun
Bu Gençlere Helal Olsun

Hem de tamamen kendi imkanlarıyla. Helal olsun size gençler, nasıl özlemişiz böyle haberleri.

Toplumda hep mi olumsuz ve kötü şeyler oluyor, hep mi kötü niyetli insanlar yaşıyor. Karşımıza her gün aklımızı zorlayacak, sabrımızı her gün sınayan haberler geliyor. Ancak Kocaeli'nin Kartepe ilçesinin Acısı beldesinin gençleri öylesine güzel bir hareketin altına imzalarını atmışlar ki hepimize çok şükür ki insanlık hala ölmemiş dedirtiyorlar. Helal Olsun bu gençlere.

Acısu'da yaşayan bir grup genç pandemi döneminde yaşanan her türlü olumsuzluğu göz önüne getirerek kendi aralarında topladıkları paralar ile beldelerinde yaşayan belirledikleri gerçek ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolileri dağıtmaya başladılar. Kah maaşlarından, kah harçlıklarından kenara ayırabildikleri ile gıda kolileri hazırlıyorlar. Bu kolileri araçlarına yükleyip gece olmasını bekliyorlar. Sokaklardan el ayak çekilince de başlıyorlar o kolileri ihtiyaç sahibi ailelerin kapılarına bırakmaya. 

Düne kadar bu işi sessiz sedasız bir şekilde ve hiç kimseye duyurmadan yapan gençler bu yelpazeyi daha da genişletebilmek, bu sosyal sorumluluğun altına herkesin elini sokabilmesini sağlamak için bir duyuru yayınlamışlar. Noktasına virgülüne dokunmadan yayınlayacağımız bu yazıdan önce Kartepe Gazetesi olarak ellerimiz kızarana kadar alkışlıyoruz Acısu'lu gençleri. Helal olsun, helal olsun, helal olsun.

"Oluşturmak için çabaladığımız birlik beraberlik ve dayanışma ortamının bugün ilk ve en güzel meyvelerini toplamaya başladık, Acısu Mahallesi gençleri olarak kendi aramızda elimizden geldiğince toparlayabildiğimiz paralar ile pandemi dolayısıyla yaşamış oldukları sıkıntıları da göz önünde bulundurarak araştırmalarımız sonucunda mahallemiz içerisinde yaşamlarını sürdüren ailelerimizin temel gıda ihtiyaçlarını karşılayacak gıda kolilerimizi yaptırdık ve geçtiğimiz günlerde dağıtımlarını gerçekleştirdik. Allah hayırlı eylesin inşallah. Bizler de çok iyi biliyoruz ki hayrın gizli olanı makbuldür lakin bu fotoğrafları paylaşmamızdaki amaç birlik beraberlik ve dayanışmamıza sizleri de ortak edebilmek, sizlerle birlikte de çok daha hayırlı güzel işlere adım atabilmektir. Peygamber efendimiz H.Z. Muhammed(S.A.V.)'in de dediği gibi komşusu açken tok yatan bizden değildir. Çok şükür böyle bir şeye hep birlikte vesile olabildik, Böylesine zorlu günlerde paylaşma ve dayanışmanın önemini bir kez daha vurgular hepinize saygılarımızı sunarız.


Acısu Gençlik"

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑