Sağlık

BEYAZ YÜRÜYÜŞ KOCAELİDEYDİ

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve tabip odaları, özlük hakları, çalışma koşulları ve halkın sağlık hakkı için İstanbul Kadıköy'den Ankara'ya başlattığı “Beyaz Yürüyüş’te” ilk durakları Kocaeli’nin Derince ilçesi oldu

24 Kasım 2021 Saat: 19:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 658 kez okunmuştur

BEYAZ YÜRÜYÜŞ KOCAELİDEYDİ
BEYAZ YÜRÜYÜŞ KOCAELİDEYDİ

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve tabip odaları, özlük hakları, çalışma koşulları ve halkın sağlık hakkı için İstanbul Kadıköy'den Ankara'ya "Beyaz Yürüyüş" başlattı. Dün akşam İstanbul’un Kadıköy ilçesinden başlayan yürüyüşe hekimler bugün öğle saatlerinde Kocaeli’nin Derince ilçesinde bulunan Derince Araştırma ve Eğitim Hastanesi’ne geldi. Heyeti Kocaeli Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman, Kocaeli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Recep Pehlivan ve sağlık emekçileri karşıladı.

“HEKİMLİK DEĞERLERİNİ DERİNDEN SARSTI”

Derince Araştırma ve Eğitim Hastanesi önünde gerçekleşen basın açıklamasında ilk olarak söz alan Kocaeli Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman; “Neoliberal politikaların sağlıkta çöküşü getiren Sağlıkta Sönüşüm Projesi hekimler ve tüm sağlık çalışanlarını olanca acımasızlığı ile tüketerek olumsuzluklarını toplumun kılcal damarlarına dek yadu. Koruyucu sağlık hizmetlerinin terk edildiği, sağlık hizmetlerinde basamaklandırmanın kaldırıldığı, kışkırtılmış sağlık talebi üzerine kurulan sistem toplumun nitelikli sağlık hizmeti alma hakkını ve hekimlik değerlerini derinden sarstı.

“YIKICI SONUÇLARIN ÖNÜNE GEÇİLEMEDİ”

COVİD-19 pandemisi ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada koruyucu sağlık hizmetleri olmadan hastalık ve salgınların önlenemeyeceğini göstermiş, tüm dünyada ekonomik öncelikler temelinde yönetilen salgının bedeli ağır olmuştur. Ülkemizde de iktidarın tercihini  toplumdan yana kullanmadığı, salgının bilimin gereklerine göre değil ekonominin ihtiyaçlarına göre yönetildiği bir sürece hepimizi tanıklık ettik. Toplumu, yerel yönetimleri, emek-meslek örgütlerini, bilim insanlarını, demokratik kitle örgütlerini salgınla mücadele sürecine sahil etmeyen iktidar, güvenlikçi anlayışın ötesine ve pandeminin yıkıcı sonuçlarının önüne geçememiştir.

“EN ÇOK ÖLÜMÜN GÖRÜLDÜĞÜ ÜLKELERDEN OLDUK”

Bu yangın söndürülemediği gibi yurttaşlarımızın, sağlık çalışanlarının ölümleri durdurulamamış ve Türkiye, tüm pandemi dönemi boyunca COVİD-19’a bağlı en çok vaka ve ölümün görüldüğü ülkelerden birisi olmuştur. Pandeminin gerektiği gibi yönetilmemesi, sağlık sisteminin iflası ile ertelenmiş sağlık hizmetlerine bağlı pek çok hastalık sonucu çok sayıda insanımızı fazladan ölümlerine acısı da buna eklenmiştir” dedi.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑