Güncel

Başkan Kocaman; “Kardeşlerimiz hayat boyu unutamayacaklar”

Kartepe’nin gençlik merkezi olan Kartepe Genç Akademi açıldı. Programda konuşan Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, “Kardeşlerimize hayat boyu unutmayacakları en güzel eğitimlerden bir tanesi. Bu proje bizi çok heyecanlandırdı” dedi

2 Temmuz 2021 Saat: 16:19
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 522 kez okunmuştur

Başkan Kocaman; “Kardeşlerimiz hayat boyu unutamayacaklar”
Başkan Kocaman; “Kardeşlerimiz hayat boyu unutamayacaklar”

Kartepe  Belediye Başkanı Mustafa Kocaman'ın vizyon projelerinden biri olan Kartepe Gençlik Merkezi “Kartepe Genç Akademi”nin yapımı tamamlandı.  Başkan Kocaman’ın seçim beyannamesinde de yer alan teknolojinin son ürünlerinin kullanıldığı merkez bugün  gerçekleşen törenle açılarak Kartepeli gençlere hizmet vermeye başladı.

GENİŞ KATILIM

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Baki Özdemir, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, AK Parti İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, İyi Parti İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Osman Şar, Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Direk, önceki dönem Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın sonuna yetişen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kartepe Genç Akademi’de incelemelerde bulundu.

“TEŞEKKÜR EDERİM”

Kartepeli gençlerin göz bebeği olması beklenen Gençlik Merkezi’nin açılış töreninde ilk olarak çocuk mehter takımı gösteri sergiledi. Programda ilk olarak konuşan, Emekevler Mahallesi Muhtarı Mevlüt İnan, “Bu hayırlı Cuma günü burada güzel bir açılış yapıyoruz. Bu güzel eserin Kartepe’mize hayırlı olmasını diliyorum. Her yaş grubunun bu kurumdan istifade edeceği bu eseri düşünen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

“GENÇLERİMİZE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

Daha sonrasında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, “Gerçekten heyecanlı olduğumuz günlere yeniden başladık. Yeni normalleşme döneminde belediyemize yaptığımız hizmetleri daha çok renklendirmek istedik. Kartepe ilimizin her şeyin en güzelini hakkeden bir ilçesi. Herkese hizmet etmeye çalışıyoruz ama gençlerimize daha çok önem veriyoruz. İleride daha coşkulu açılışlar yapacağız. Gençlere çok hizmet etmeye çalışıyoruz.

“BURASI BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

30 bin metrekarelik gençlerimize kent meydanı yaptık. Orada paten ve kaykaylarla iyi vakit geçirecekler. Aynı yere yine bir kütüphane yaptık. Sanat ve Sergi Salonumuzu bitirdik. Bir yandan Acısu’da yapacağımız spor salonunu ihale aşamasına getirdik. Bunların hepsini genç kardeşlerimiz için yapıyoruz. Ama burası benim için çok özel. Burada birçok tesis var. Kartepe’nin geneline hizmet edecek bir tesis açıyoruz. Kartepe’nin tamamı ve ilçelere hizmet edecek. Burası bir okul. Dil okulu. Gençler kendilerini çok iyi geliştiriyorlar. Biz burada ortaokul ve liseli gruplara tamamen ücretsiz ingilizce eğitimlerini vereceğiz. Kardeşlerimize hayat boyu unutmayacakları en güzel eğitimlerden bir tanesi. Bu proje bizi çok heyecanlandırdı. Hayırlı olsun” söyledi.

,

“GÜLTEPE’DE DE GENÇLİK MERKEZİ AÇTIK”

Kocaman’ın sonrasında konuşan Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, “Hep birlikte mutlu bir ana şahitlik ediyoruz. Allahın bize en önemli emaneti olan gençlerimize hizmet edecek bu bina hayırlı olsun. Gençleri çok önemseyen Kartepe Belediye Başkanı ve ekibine ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bu milletin en temel en önemli meselesi eğitimdir. Bu milletin geleceğe daha umutlu bakmasını sağlayacağız. Eğitim siyaset üstü bir meseledir. Onların eğitimi üzerinden siyaset yapılamaz. Sadece onlara hizmet etmeliyiz. Kocaeli olarak çok şanslıyız. Tüm belediye başkanlarımız gençlere eğitimi çok önemsiyor. Ben ilimdeki tüm milli eğitim çalışmalarını takip ediyorum. Kocaeli’de bir tek bizim olmayan ilçede eksik olan gençlik merkezimiz vardı. Gültepe’de de Tahir Büyükakın, Gençlik Merkezi’nin temelini attık” ifade etti. Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra tüm davetlilerle birlikte Kartepe Genç Akademi gezildi.

4 BİN METREKARE

Sapanca Yolu Emekevler Mahallesi’nde bulunan toplamda 4 bin metrekare olan merkez, içerisinde birçok gelişim kursu, dil kursu, enstrüman kursu gibi alanları barındırıyor. Merkez hem çocuklara, gençlere hem daha büyük yaştaki vatandaşlara hizmet verecek. Kartepe Genç Akademi içerisinde yer alacak “Çocuk Oyun Evi” ile 3 - 12 yaş grubu çocuklara ücretsiz oyun ve masal terapisi verecek. 500 metre kare alanda hizmet verecek olan Çocuk Oyun Evi Covid-19 tedbirlerine uygun olarak dizayn edildi.  

HOBİ VE KİŞİSEL GELİŞİM KURSLARI

Kartepe Genç Akademi çatısı altında hobi ve kişisel gelişim kursları olarak; gitar, keman, tezhip, minyatür, resim, dekoratif ahşap süsleme, filografi, drama, kaligrafi, ebru, cam süs eşyası yapımı, inovasyon kurslarından Kartepeliler ücretsiz olarak faydalanabilecek. Merkezde kütüphane, spor alanları, masa tenisi, langırt gibi zihinsel ve bedensel gelişimi destekleyen, motivasyonu arttıran fonksiyonlar da hizmet verecek.

ÜCRETSİZ YABANCI DİL EĞİTİMİ

Planetaryum sınıfının da yer alacağı Kartepe Genç Akademi’de çocuklar gök bilimi ile tanışıp, ufuklarını zenginleştirebilecek. Ayrıca, Kartepe Genç Akademi çatısı altında Kartepe Dil Merkezi (KADİM) öğreticileri de, orta ve lise öğrencilerine ücretsiz yabancı dil eğitimi verecek.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑