Ekonomi

Altın kan kaybetmeye devam ediyor

Altının gram fiyatı, yüzde 0,2 düşüş ile 126,7 liradan işlem görüyor.

28 Eylül 2016 Saat: 21:28
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.320 kez okunmuştur

Altın kan kaybetmeye devam ediyor
Altın kan kaybetmeye devam ediyor

Pazartesi açılışta 130 lira sınırına kadar yükselen gram altın, bu seviyeden düşüşe geçerek dün 127 lira ile Moody's'in not indirimi öncesindeki seviyelerine gerilemişti. Bugün de düşüşünü devam ettiren altının gram fiyatı, saat 11.10 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 126,7 liradan alıcı buluyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 208, Cumhuriyet altını 848 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise şu dakikalarda yüzde 0,3 gerileme ile 1.323 dolar seviyesinden işlem görüyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, dün yurt içi piyasalarda doların değer kaybetmesinin altının gram fiyatındaki yükselişi sınırladığını belirterek, "Uluslararası piyasada güvenli liman niteliğinde olan varlıklara talebin düşmesi altın fiyatlarının aşağı yönlü kırılmasını desteklediğini söyleyebiliriz. Yurt içi piyasalar Moody's'in olumsuz etkisini çabuk atlattı." dedi.

Bugün ABD'de açıklanacak makroekonomik verilerin yanında ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen ve Fed üyelerinin açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden Memiş, altının ons fiyatında 1.320-1.327 dolar ve gram fiyatında 126-127 lira aralığında işlem gerçekleştirilebileceğini söyledi.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑