Siyaset

Akar; FABRİKA KAPATIP CEZAEVİ AÇIYORLAR

Adalet Bakanlığının verilerine göre 5 yıl içinde 113 adet yapımı devam eden cezaevi bulunurken yapımı planlanan 67 cezaevi daha yapılmaya devam ediyor.

18 Eylül 2019 Saat: 15:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 830 kez okunmuştur

Akar; FABRİKA KAPATIP CEZAEVİ AÇIYORLAR
Akar; FABRİKA KAPATIP CEZAEVİ AÇIYORLAR

CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Türkiye’de mevcut ve yapımı devam edilen cezaevlerini Adalet Bakanlığına sordu.

355 CEZAEVİ VAR

Adalet Bakanlığınca Akar’a verilen cevapta ülkemizde Ağustos 2019 tarihi itibariyle 355 ceza infaz kurumu olduğu belirtilirken, cezaevlerinin toplam kapasitesi 220 bin 230 olarak açıklandı. 355 cezaevinin 76’i açık, 7’si kadın açık, 9’u kadın kapalı, 7’si çocuk kapalı ve 4’ü çocuk eğitim evinden oluşuyor.

Yapılan ve yapılması planlanan cezaevlerini de Bakanlığa soran CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’a cevap veren Bakanlık, Hükümlü ve tutuklu sayısındaki öngörülemeyen artışın karşılanması amacıyla önümüzdeki 5 yıl içinde 113 adet yapımı devam eden ceza infaz kurumu bulunduğunu bunların kapasiteleri 72.648 kişi olduğunu yine yapımı planlanan 67 adet ceza infaz kurumlarının ise 44.836 kişi kapasite olduğunu belirti.

FABRİKA KAPATIP CEZAEVİ AÇIYORLAR

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar yaptığı açıklama da AKP iktidarının 2002 yılında göreve gelmesi ile birlikte Türkiye de 70 Milyarlık özelleştirme yapıldığını kağıt, çimento, liman, şeker, ne varsa özelleştirilip kapatıldığının altını çizerek 2002 yılında, hapisteki tutuklu ve hükümlü sayısı 59 bin, 2011 yılında bu rakam 123 bin olmuş, bugün geldiğimiz nokta da 250 bin tutuklu ve hükümlü bulunuyor. AKP de fabrikaları kapatıp bunlarla övünüyor. Son olarak ülkenin savunma sanayini bile hiç düşünmeden Katarlara satan bir iktidar hastane, köprü, havaalanlarını yap-işlet- devret olarak hayata geçiren bir iktidar bu cezaevi inşaatları için de tutuklu hükümlü garantisi veriyor mu? Sormadan edemiyoruz dedi.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑