Siyaset

Akar, Efe'yi savunan vekillere yüklendi: Puantajını göndereyim, odanıza asın!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, işe gelmediği için işten çıkarılan muhtar İbrahim Efe’ye sahip çıkan AKP Milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz ve Radiye Sezer Katırcıoğlu’na yüklendi.

16 Ekim 2019 Saat: 15:26
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 994 kez okunmuştur

Akar, Efeyi savunan vekillere yüklendi: Puantajını göndereyim, odanıza asın!
Akar, Efe'yi savunan vekillere yüklendi: Puantajını göndereyim, odanıza asın!

Akar, “Milletvekili arkadaşlar acaba bu arkadaşın puantajına bakıp iş yerine gelip gelmediğini tespit etmişler mi? Puantajını resimli olarak gönderebilirim onlarda odalarına çerçeve yapabilirler’’dedi.

İzmit Belediyesi'nin, işe gitmediği ve kart basmadığı için iş akdine son verdiği İbrahim Efe’yi savunan AKP Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ve Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun sözlerine cevap veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ‘Kişi Kendinden Bilir İşi’diyerek tepki gösterdi. Akar açıklamasında “20 yıldır bu kentte ve AKP’li Belediyeler de ATM çalışanları dediğimiz bankamatik çalışanlarına yine AKP Milletvekillerinin sahip çıktığını görüyoruz. Ancak liyakat, adalet anlayışı olmayanların bugün kalkıp bu anlayışı savunmalarını da yadırgamıyoruz” dedi.

NE DE OLSA AKP VAR DENİYOR

Akp’li Belediyelerin CHP’ye geçmesi sonrası bu ve benzeri olayların yaşandığının altını çizen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, işe gelmeyip, kart basmayıp daha sonra Belediye tarafından sözlü olarak çağrılan bu kişilerin hiçbir şekilde işe gelmediklerini belirterek ‘Ne de olsa AKP var’ bize sahip çıkarlar diyerek bu yolu seçtiklerini söyledi. Yaşanan sürecinin danışıklı dövüş olduğunu belirten Akar, bu Milletvekili arkadaşlar acaba bu arkadaşın puantajına bakıp iş yerine gelip gelmediğini tespit etmişler mi? Eğer istiyorlarsa kendilerine puantajını resimli olarak gönderebilirim onlarda odalarına çerçeve yapabilirler’’diye konuştu. Mahallemizin çocuğu diyerek AKP Milletvekillerinin bankamatik kartı sahibi ancak işine sahip olmayan bu kişinin haksızlığını savunduğuna dikkat çeken Akar, “Yetim hakkı, adalet, hak demeyip sadece bir kişiyi savunan AKP Milletvekillerini millete havale ediyorum” şeklinde konuştu.

MİLLETİN PARASINI
MİLLETE HARCAYACAKLAR

Akar, hakkında soruşturma açılmışken, savunması alınmışken dahi işe gelmeyen bu kişilerin avukatlığını yine AKP’li Milletvekillerinin yaptığını, aylarca işe gelmeyerek maaş alan bu kişilerin derhal işine son verilmesinin Milletten yetki alan Belediye Başkanlarının görevi olduğunu söyledi. Akar, CHP’li Belediye Başkanlarının seçimler öncesinde vatandaşa söz verdiğinin altını çizerek, göreve gelirken millete sizin paranızı sizlere kullanacağız, hak yemeyeceğiz diyen CHP Belediye Başkanlarının bu şekilde işe gelmeden maaş alanlara asla taviz göstermemesi gerektiğini söyledi.

CHP Belediyelerinde particiliğin olmayacağını belirten Akar, “Başkanlarımız rozetlerini seçildikleri gün bir kenara bıraktılar. Hangi partiye oy vermiş, gönül vermiş olursa olsun liyakat esas alınacak ve hak edenler hak ettikleri görevlerde millete hizmet edecekler bizlerde bunun takipçisi olacağız” dedi.

ÖNCE BELEDİYELERİN HESABINI VERİN

AKP Milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz ve Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun açıklamalarına atıfta bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Savundukları kişi Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanlığı yapacak, Tavşantepe'de muhtarlık yapacak (Ücretli), Belediyede görev alacak ama işe de uğramayacak. Akif Yılmaz Bey ve Radiye Hanım bu olaydan yola çıkarak CHP’ye çamur atacak. Haftalardır belediyelerdeki israfı, talanı, borçları, gayrimenkul gelirlerini, temsil giderlerinin nasıl keyfi kullandığını açıklıyorum. Mehmet Akif Yılmaz ve Radiye Sezer Katırcıoğlu neden sesiniz çıkmadı? Neden tek kelime etmediniz? Siz önce bunların hesabını verin ama milletvekiliyim diyorsanız da bunun hesabını sorun, sonra kalkıp CHP’li Belediyeyi eleştirin. Çamur ve çukur anlayışını görmek istiyorsanız da açıkladığım Belediyelerin rakamlarına bakabilirsiniz” diye konuştu.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑